ולדות

דודי232

New member
ולדות

שאלה לי.. אם בטעות שכחתי את הקופסה של הולדות בחוץ לחצי יום, וכשחזרתי הן היו מופשרות (רכות) ושמתי אותן במקפיא מחדש כדי להקפיא אותן...תהיה לנחש בעייה לאכול אותן?

בiטן

New member
זרוק אותן לפח

אין להאכיל בולדות שהופשרו והוקפאו שוב

דודי232

New member
כרכן תירס - נשל

אהלן, בהמשך לכל השאלות שלי - מישהו פה שאל מה לעשות במקרה והנשל נופל בחתיכות וייעצו לו לעשות מקלחת פושרת של שתי דקות לנחש והוא אמר שזה הצליח לו. הנשל של הכרכן שלי נפל גם הוא בחתיכות, עשיתי לו גם מקלחת אבל הוא כל כך נבהל מזה שהוא שילשל במים ואיך שהוצאתי אותו משם הוא ברח בהיסטריה למחבוא.. זו התנהגות נורמאלית? כלומר, הוא לא קיבל טראומה או משהו?

בiטן

New member
הוא בסטרס

תן לו כמה ימים להרגע מזה, אם לא הצלחת להוריד את הנשל בפעם הבאה שתעשה לו אמבטיה פושרת שים אותו שם ל20 דקות בערך ותקלף בעדינות את שאריות הנשל

דודי232

New member
כרכן תירס

כמו שהסברתי, אין לי ידע בנחשים - לקחתי אותו מילד שרצה לזרוק אותו, הוא אצלי מתוך מטרה לחוס על חייו - אשמח לכל עזרה שתתאפשר. בהתחלה היו לכרכן קשיי הסתגלות והוא ישב רוב הזמן במחבוא.. לשמחתי בשלב כלשהו הוא התחיל לטייל לו ביתר בטחון בטטריום ולהרגיש טוב, אבל בלילה במקום במחבוא אני מוצא אותו כרוך סביב העץ שתלוי לו (גם לאחר אכילה, כשהבטן שלו מלאה) זה טבעי? סימן טוב? רע?

אם תסדר לנחש מקומות שונים עם טמ"פ

טיפה שונות (24-29 מעלות) הנחש יבחר את המקום שהכי מתאים לו. אין לך מה לדאוג עם הטמ"פ טובות. זה שלקחת אותו מילד שלו רצה אותו אנחנו יודעים, אבל אתה מוזמן גם לעשות חיפוש בפורום על דברים שנכתבו בעבר על כרכני תירס, ויש לא מעט כאלו. אתה צריך לקרוא ולדעת יותר ולשאול כל פעם שאתה חושב שיש בעיה זה לא הפיתרון הכי טוב, אם תקרא יותר יש סיכוי שתוכל למנוע בעיות ולא רק לנסות לפתור אותן.

דודי232

New member
כרכן תירס

אוקיי..הבנתי. בכל אופן, היה לו קר רק עם גוף החימום (אם אני לא מדליק את המזגן הטמפ' יושבת על 24 מעלות למרות שיש לו גוף חימום מתחתיו) אז קניתי כבל בנוסף כדי לשים מתחת למצע.. אם יש שני כלים לחימום במקביל אני מאמין שירגישו בהבדל בטמפרטורות. האם זה בסדר מבחינת הנחש? מסוכן, תקין? האם יש למישהו עצות לגבי זה?

תמדוד את הטמ"פ ותדאג שהיא לא תעלה מעבר

למה שכבר המלצנו לך. אם זה יותר מדי אז תוציא חלק מהכבל חימום. בכל מקרה תדאג שחלק משטח הטרריום לא יהיה מחומם כך שאם הנחש ירגיש שחם לו מדי הוא יוכל להתקרר שם.

למעלה