ולחימום הלב והנשמה מרק ירקות

monday

New member
ולחימום הלב והנשמה מרק ירקות

מרק ירקות ועצמות מוח / monday החומרים: 5-6 עצמות מוח 2 בצלים בינוניים קצוצים גס 4-5 שיני שום פרוסות 2 כפות שמן זית 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות 2 בטטות גדולות חתוכות לפרוסות עבות 2 עגבניות בינוניות חתוכות לפלחים 1/2 ק``ג דלעת חתוכה לקוביות 3 קישואים פרוסים לקטעים עבים 3 גזרים פרוסים לקטעים עבים 1 שורש סלרי חתוך לקוביות עלי סלרי צרור פטרוזיליה כפית פלפל שחור כפית וחצי מלח 1 כף חוויאג` למרק 1 כף פפריקה מתוקה הכנה: לפני ששמים את עצמות המוח עם כל שאר הירקות, נותנים רתיחה בסיר נפרד לעצמות, להוצאת כל הג`יפה. מטגנים בשמן הזית את הבצל הקצוץ עם שיני השום הפרוסות עד לשקיפות הבצל והשום. מעבירים את הבצל והשום המטוגן לסיר גדול, מוסיפים את כל שאר הירקות החתוכים ועצמות המוח ומבשלים עד להרתחה ראשונית. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתרככות עצמות המוח והירקות. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה והחוויאג` ומתקנים תיבול לפי הצורך. בתיאבון ותיהנו
 
היות והתקבלתי כל כך יפה עלידכם אגלה לכם סוד

קצב קצב .אבל התחביב שלי היא השפה העיברית. הרתחה ראשונה של הבשר או העצם נקראת .חַלִיטָה כלומר לחלות את הבשר. התימנים נוהגים כך ..אני אישית מעדיף להשאר עם המים הראשונים ולקפות את המרק .הקצף שמצטבר מעל הרתיחה הראשונה ניקרא קָפֶה. אבל כל אחד כהבנתו.. צ'י
 
למעלה