ולי יש שאלה קצת רצינית

Hadar p

New member
ולי יש שאלה קצת רצינית../images/Emo132.gif

מכוון שאני מאד מאד מתלבטת מה ללמוד בדיוק.....! ומכוון שאני ממש לא הטיפוס השקדן! האם משהי היתה כאם פעם ביעוץ מקצועי
אני יודעת שיש בירושלים את מכון הדסה (יש לי כאן הטפסים שלהם) הם עושים 3 מפגשים עם יועץ.... ממלאים שאלונים ועושים מבחן וביחד יושבים אחר כך והיועץ ממליץ ועוזר בקבלת החלטות! השאלה שלי אם מי שהיתה ביעוץ מקצועי כזה....אם זה עזר לה? האם היועץ חידש לה משהו לגבי עצמה? או שפשוט נתן נקודות אור על תחומים מסוימים!? שימו לב היעוץ עולה 980 ש"ח השאלה אם זה שווה את זה או לא? אם הוא לא יחדש לי כלום ואני אחזור בסוף הרבה יותר מבולבלת ממה שבאתי....? תודה!

דפי26

New member
צר לי....

לא הייתי במכון כזה למרות שפעם חשבתי שאולי כדאי,אולי יתנו לי רעיונות שלא חשבתי עלהם

מיכלכהן

New member
הייתי בהכוונה כזו לפני השחרור

הם די חיזקו אצלי תחושת בטן שהיתה ממילא.. לפי מה שאני זוכרת זה כן עזר לי כי זה הרגיע אותי.. מאז שמעתי על גרפולוגית מצויינת שממש עוזרת בהכוונה מקצועית.. אם תרצי את מס´ הטלפון שלה, אני יכולה להשיג להאותו.. שמעתי עליה המלצות מכמה אנשים..

Hadar p

New member
אולי גרפולוגיה זה לא בדיוק לפי

קישורים? הרי ביעוץ המקצועי את עוברת מבחן פסיכוטכני ועוד כל מיני שאלונים אישיים כאלו.... אוףףףףףףףףףףףףףףףףף בילבול כזה בחיים לא היה לי!

הייתי בהדסה בירושלים לפני המון שנים

ישר אחרי הצבא. באתי. ישבתי עם פסיכולוגית. אמרתי לה שאני מתלבטת בין X בין Y ובין Z ואולי בכלל משהו אחר שאולי לא חשבתי עליו... הייתי שם 3 פעמים (באתי באוטובוסים מתל אביב בחורף עם השלג) ובסוף בשיחת הסיכום הפסיכולוגית אמרה: את יכולה ללכת על X על Y או על Z וגם בטח עוד הרבה דברים... וואו!!! גילתה לי את אמריקה... קיצקר - אני אישית התאכזבתי אבל שמעתי על אנשים שהיו ביעוץ בכל מיני מקומות ודווקא נורא עזרו להם... בטח בילבלתי אותך עוד יותר...

סמיילי22

New member
הייתי באחד כזה

מזמן... לפני שהתחלתי ללמוד. האמת שזה תרם לי יותר לאגו מאשר להכוונה כי כבר ככה ידעתי לאיזה כיוון אני הולכת

Hadar p

New member
עכשיו הדסה מעבירים יעוץ מקצועי גם

בתל אביב! זה מה שאני חוששת שבעצם אני אגיד להם שאני מתלבטת בין ר´ לבין ב´ ובסוף יגידו לי גם א´ וגם ב´ יהיה טוב..... ואז מה? את זוכרת את המקומות שהאחרים עברו בהם יעוץ? ועם כמה שאני מבולבלת...אין סיכוי שאני אתבלבל יותר!

יכול להיות מכון אבני או משהו כזה?

לא זוכרת את השם... רק שזה משהו עם שם של גבר נדמה לי... וזה היה בתל אביב... מקום שעושה גם הכנות למבחני קבלה לעבודה...

blueirus

New member
גלגלית - זה היה מכון אדם ../images/Emo122.gif

חחחח מכון אבני זה בית ספר לאומנויות פיסול רישום וכו´ ואדם זה אכן שם של גבר האם לזה התכוונת?

switch

New member
גם אני הייתי במכון הדסה

אחרי השחרור וגם ההרגשה שלי היתה שהם מייעצים לי לפי מה שאני כיוונתי אותם. היה לי כיוון מסויים אבל לא הייתי סגורה על עצמי והם ממש אבל ממש לא חידשו לי שום דבר. אז...אני לא ממליצה.

Ronnie*

New member
הייתי אצל פסיכולוגית תעסוקתית

(לא מכון, פרטי) לפני שהתחלתי את התואר השני. היא זו שבאה עם הרעיון שאני אלמד ספרות כללית. עד היום אני לא יודעת אם זה היה רעיון טוב או לא... אני מקבלת ציונים טובים ונהנית במידה סבירה, אבל כמובן שלא יצא לי מזה כלום, אז זה קצת מתסכל... לא נראה לי שזה יכול להזיק (חוץ מאשר לכיס), אבל האם זה עוזר? אני לא יודעת... אולי.

סטודנטית שלי הלכה למכון

כזה, בתואר הראשון, כי היא לא כך כך היתה מרוצה מהלימודים. עשו לה כל מיני מבחנים ופגישות ובסוף אמרו לה שהנדסה ממש לא מתאים לה וכדי לה להיות ספרנית. בסוף היא סיימה את התואר, אפילו בציונים לא רעים, והיא עובדת כמהנדסת ונהנת למדי (כמה שאפשר להנות בעבודה). אז מה רציתי להגיד- קודם כל הם לא מכירים את כל המקצועות שיש (לא יודעת לאיזה מכון היא הלכה). וחוץ מזה- לא בטוח שהם צודקים במאה אחוז. ולגבי הבחורה ההיא- זה פשוט היתה תקופה לא כלכך טובה בחיים וזה בא לידי ביטוי גם בלימודים, זה לא שהיתה לה בעיה קרדינלית עם הנדסה- אבל הם ניסוי להכניס לה לראש שכנראה מוצלחת היא כבר לא תיהיה. (אני מבקשת להבהיר- זה לא הנדסה זה "יותר" מספרנות, אלא הם הציגו את הספרנות כבררת מחדל "יותר הולמת את הכישורים שלה, ושלא בטוח שהיא תצליח להתמודד עם הקושי בלימודי הנדסה").

Hadar p

New member
אהההההה...../images/Emo12.gif כנראה שללכת בעקבות

הלב או לשמוע לעצמך ולא להתייעץ זה מה שהכי טוב....

סמיילי22

New member
האמת שלי בסוף המבחנים אמרו שכדאי

לי ללכת על התחום החברתי, וזה באמת מה שרציתי ומה שאני לומדת. אמרו שמצאו אותי אינטיליגנטית דיו (וסבתא שלי הייתה אומרת: נו בטח, הורים כאלה, משפחה טובה...) ואוכל ללמוד כל דבר ויש לי בעיה רק עם האנגלית. מכיוון שאנגלית לא התכוונתי ללמוד בכל מקרה (ה4 קורסים שהייתי צריכה לעשות לפטור הספיקו לי
). השורה תחתונה - די קלעו אצלי וליטפו לי את האגו, אבל לחדש לא חידשו.

יעלי2

New member
הדר

גם אני הלכתי למכון הדסה לאיבחונים. נפגשתי עם מראיינת, עשיתי מבחנים וישבתי מול מחשב ששואל אותך כמה מאות שאלות בווריאציות שונות (כדי לבדוק עקביות) ובסוף מוציא רשימת תחומים אופציונלים. גם לי כמו לאחרות לא גילו את אמריקה. המחשב פלט בדיוק את מה שרציתי לשמוע (וכנראה שכיוונתי לכך בתובות מבלי משים). הפסיכולוגית לא חידשה לי הרבה. בקיצור, אם אין לך בכלל כיוון כדי לך לשקול את זה (אחרי הכל זו גם הוצאה). אם יש לך כיוון כללי תדברי עם אנשים שעוסקים בתחום הכללי הזה כמו: הנהלת חשבונות, מנהל עסקים-ניהול, תקשורת (אני למדתי BA עם התמחות בתקשורת משודרת ועכשיו נפתחים ערוצים חדשים עם מקומות עבודה בתחום). אני חושבת ששיחה עם חברים של ההורים, חברים שלך או אפילו אנשים מפורומים בתחומי ענין כלליים, יכולים להכווין אותך לא פחות טוב ולהאיר את הדרך. כאמור אם אין לך בכלל כיוון (אפילו לא אם את רוצה ללמוד משהו בתחום המדעים או לימודיים יותר עיוניים) אז כן הייתי הולכת לאבחון. בהצלחה ותעדכני.

למדתי קורס בנושא

זה הולך ככה... בתיכון הלכתי ליעוץ מקצועי בהדסה ומהר מאוד למדתי לתכמן להם את המבחנים כדי לקבל את התשובות שרציתי. זה אפשרי אבל מאוד מאוד לא חכם. חברה שלי הלכה עכשיו ליעוץ מקצועי, והם לא תרמו לה כלום (כלומר, היא התלבטה בין שני כיוונים והם אמרו לה לבחור, במקום להמליץ על בחירה או להציע שילוב, שזה מה שהיא עשתה בסוף). לבסוף, לקחתי עכשיו קורס בייעוץ תעסוקתי שהנחה מישהו שהיה סגן מנהל מכון הדסה לפני כמה שנים, כך שטעמתי קצת מהראש שלו. המסקנה שלי ? היתרון המרכזי של יעוץ הוא שהוא מחייב אותך למקד ולחדד את הציפיות, הצרכים והרצונות שלך מחד, ומספק לך מידע קונקרטי יותר על מבחר מקצועות מאידך. זה יכול לעזור, במיוחד עבור מי שאבוד בין הרבה כיוונים שונים או שאין לו כיוון מוגדר. מאידך, אל תצפי שהיועץ/צת יבחרו עבורך. הם יכולים להמליץ, לכוון אבל לא לעשות את הבחירה הסופית. גם אל תצפי לגילויים מסעירים על אישיותך. אין להם את הכלים והמשאבים לזה (3 פגישות וסדרת מבחנים, נכון ?). לכן הסה"כ הוא בידייך - תשאלי את עצמך למה את מרגישה שאת צריכה ייעוץ מקצועי. מה סוג המידע שאת מחפשת, מול אילו התלבטויות את ניצבת. אם התשובה היא משהו בסגנון "קשה לי להחליט", זה לא בטוח יעזור לך. אבל אם התשובה היא "אני לא יודעת מאיפה להתחיל", או "איך אני אדע שמשהו מתאים לי" או "יש כל כך הרבה אפשרויות", יש על מה לדבר. שוב, הייעוץ לא מספק שורה תחתונה, אבל הוא נותן כלים ואפשרות לענות על השאלות. ודבר אחרון - אי אפשר לדעת מראש אם תהיי מאושרת במקצוע מסוים או לא. גם אם עברת את כל שלבי הייעוץ ועשית שמיניות באוויר. אבל אפשר לדעת אם מקצוע מסוים מציע נישה שבה יש מענה לצרכים שלך. לדוגמא, זה שאת רוצה מקצוע שמתפרנסים ממנו טוב ושהשעות גמישות לא בהכרח אומר שלפתוח סטודיו לעיצוב שמלות כלה מהבית מתאים לך, אבל זה אחד המקצועות שעונה על שתיים מהדרישות שלך. הייעוץ, כמו שכבר אמרתי, יעזור לך לנסח את השאלות החשובות - ויתן לך מקום שבו את תוכלי לספק את התשובות. מקווה שעזרתי במשהו...

יעלי2

New member
הילה (והדר)

אני חושבת שבאיזה שהו מקום אנשים רוצים ללכת להכוונה מקצועית כי זה נשמע כמו פתרון קל. מישהו יחליט עבורך או ימליץ לך ויכוון אותך למשהו שלא חשבת עליו קודם. לחילופין יחזקו בך רצון סמוי שאליו נמשכת. כך שהמאובחן מקבל לגיטימציה למה שהוא רוצה אך חושש או מתלבט, וכך הוא יוכל להגיד "המליצו לי במכון" וזה סולל לה/לו את הדרך. אולי זה פשוט משהו קצת מסתורי (כאילו יביאו לך את הבוננזה עם איזה מקצוע שלא חשבת עליו - ויש כאלה הרבה). בעצם, אנשים שמחפשים כיוון רוצים המלצה אישית שעל ידי המבחנים (אם עושים אותם בצורה בתולית כמובן), "יסרקו" את המאובחן וימליצו לו לאיזה כיוון ללכת. מעטים הם האנשים שיודעים מגיל צעיר מה יהיו כשיהיו גדולים. זה רק לגיטימי להתייעץ. אני עדין חושבת שלתשאל אנשים אחרים ובמיוחד כאלה שמכירים אותך, עשוי לתת לך כמה כיוונים למחשבה.

אני מסכימה חלקית

אני מסכימה עם הטענה שלך שאנשים מחפשים מקור אישור ממישהו חיצוני, במיוחד אם המישהו הזה טוען למדעיות ואובייקטיביות. זה קל, זה פוטר מאחריות וזה יענו מדעי. מאידך, אני כן חושבת שהעובדה שמסגרת חיצונית כופה עליך לסדר את המחשבה והמוח מאוד תורמת. מנסיון אישי, הקורס שלקחתי הקיץ חייב אותי לשאול את עצמי שאלות שלא חשבתי עליהן קודם, לדוגמא - שעם כל הכבוד לפסיכולוגיה קלינית, אני לא רוצה להסתפק בעבודה בטיפול פרטני כל היום (סוג ואינטנסיביות הקשר עם אנשים). זה הכניס לי לתודעה אופציות כמו עבודה בבתי חולים, הוראה וכו´. בקיצור, לתחושתי זו התרומה העיקרית שנותן לך ייעוץ. אין ספק ששיחה עם אנשים העובדים בתחומים שונים, חברים ו/או אנשים חכמים בכלל (סטייל ירון לונדון, שיודע ומבין ב-ה-כ-ל) יכולה לתרום לא פחות ואולי יותר.

Hadar p

New member
תודה רבה../images/Emo51.gif../images/Emo23.gif../images/Emo51.gif

האמת שהבוקר כבר מילאתי את הטפסים וחשבתי לעצמי...מה כבר יכול להיות? מקסימום אם אני לא יהיה מרוצה אני אפסיד 980 ש"ח....
וכבר ממש ההיתי עם הפנקס צ´קים ביד! ואז החלטתי לשאול כאן בפורום......והאמת שאתן הוצאת החוצה את החששות שלי.... היה לי ברור במובן מסוים שזה לא יענה לי על שאלות אלה רק יחזק את המחשבות! נראה שאני ארד מהעניין.....ואלך עם ה
לימודי הוראת גני ילדים! תודה לכולם מקרב

למעלה