למדתי קורס בנושא
זה הולך ככה... בתיכון הלכתי ליעוץ מקצועי בהדסה ומהר מאוד למדתי לתכמן להם את המבחנים כדי לקבל את התשובות שרציתי. זה אפשרי אבל מאוד מאוד לא חכם. חברה שלי הלכה עכשיו ליעוץ מקצועי, והם לא תרמו לה כלום (כלומר, היא התלבטה בין שני כיוונים והם אמרו לה לבחור, במקום להמליץ על בחירה או להציע שילוב, שזה מה שהיא עשתה בסוף). לבסוף, לקחתי עכשיו קורס בייעוץ תעסוקתי שהנחה מישהו שהיה סגן מנהל מכון הדסה לפני כמה שנים, כך שטעמתי קצת מהראש שלו. המסקנה שלי ? היתרון המרכזי של יעוץ הוא שהוא מחייב אותך למקד ולחדד את הציפיות, הצרכים והרצונות שלך מחד, ומספק לך מידע קונקרטי יותר על מבחר מקצועות מאידך. זה יכול לעזור, במיוחד עבור מי שאבוד בין הרבה כיוונים שונים או שאין לו כיוון מוגדר. מאידך, אל תצפי שהיועץ/צת יבחרו עבורך. הם יכולים להמליץ, לכוון אבל לא לעשות את הבחירה הסופית. גם אל תצפי לגילויים מסעירים על אישיותך. אין להם את הכלים והמשאבים לזה (3 פגישות וסדרת מבחנים, נכון ?). לכן הסה"כ הוא בידייך - תשאלי את עצמך למה את מרגישה שאת צריכה ייעוץ מקצועי. מה סוג המידע שאת מחפשת, מול אילו התלבטויות את ניצבת. אם התשובה היא משהו בסגנון "קשה לי להחליט", זה לא בטוח יעזור לך. אבל אם התשובה היא "אני לא יודעת מאיפה להתחיל", או "איך אני אדע שמשהו מתאים לי" או "יש כל כך הרבה אפשרויות", יש על מה לדבר. שוב, הייעוץ לא מספק שורה תחתונה, אבל הוא נותן כלים ואפשרות לענות על השאלות. ודבר אחרון - אי אפשר לדעת מראש אם תהיי מאושרת במקצוע מסוים או לא. גם אם עברת את כל שלבי הייעוץ ועשית שמיניות באוויר. אבל אפשר לדעת אם מקצוע מסוים מציע נישה שבה יש מענה לצרכים שלך. לדוגמא, זה שאת רוצה מקצוע שמתפרנסים ממנו טוב ושהשעות גמישות לא בהכרח אומר שלפתוח סטודיו לעיצוב שמלות כלה מהבית מתאים לך, אבל זה אחד המקצועות שעונה על שתיים מהדרישות שלך. הייעוץ, כמו שכבר אמרתי, יעזור לך לנסח את השאלות החשובות - ויתן לך מקום שבו את תוכלי לספק את התשובות. מקווה שעזרתי במשהו...