ולכבוד יום ההולדת הנ"ל

ולכבוד יום ההולדת הנ"ל../images/Emo65.gif

ובגלל שלא הייתי כאן הרבה בתקופה האחרונה ( למרות שהשנה התעליתי על עצמי וביקרתי ב-2 פסטיבלי הבובות שהתקיימו ביולי ובאוגוסט) אז הנה לכם שיתוף נוסף. אני מקווה שיהווה התחלה מפרה לשירשור מעניין כמו בפעם הקודמת..... הקיץ היה עמוס, כמו תמיד. המון הצגות רצופות, והתרוצצות וחם.... ובקר ואז אחה"צ וגם סופי-שבוע . החופש הגדול הוא ממש לא חופש בשבילי! אבל אני רוצה דווקא לספר לכם על 2 הופעות מיוחדות שהיו לי . בראשונה חזרתי להופעה בכרמיאל, במועדון רווחה קטן בפאתי העיר. הקהל שם שונה מהקהל הרגיל שלי, ואני מתאימה להם תוכנית משלהם. יש שם קבוצה מעורבת של ילדי א'-ו' ( ראיתם פעם את ההבדל בין תלמיד כיתה א' לזה שבכיתה ו'. במיוחד בנות.....?!?!?!) ולכן ההצגה חייבת להיות מותאמת לגיל. בפעם הראשונה הבאתי להם את הסיפור " כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה". סיפור העוסק בדעות קדומות. אחרי ההצגה התנהל דיון נוקב וחיפשנו סוף מתאים לסיפור . המחזנו קטע קטן ממנו עם תחפושות סמליות, ואז הכינו הילדים דמויות פשוטות של נחש ועכבר –אותן לקחו הביתה. למרות החששות שלי, דווקא הילדים הבוגרים היו השותפים הפעילים בהצגה, בהמחזה ובדיון. הם השקיעו בעבודת היצירה ועזרו לצעירים מהם. הפעם הגעתי אליהם עם ההצגה " צבינה חוזרת לים". על צבי הים, הנמצאים בסכנת הכחדה. כמובן, שסביב ההצגה דברנו על שמירת הטבע,מהי סכנת הכחדה, אלו חיות וזנים נמצאים בסכנה כזו ולמה. דברנו על הגנה על בעלי החיים ושמירת מאזן החיים בסביבתנו. הופתעתי קצת מכמה ידיעתם בנושא דלה. בכל זאת, האמנתי שיש היום יותר מודעות לנושא. אחרי ההצגה הילדים הכינו בובת כף יד של צב-ים. אני כולי תקווה שהצלחתי לשלב הנאה ותרבות עם ערכים חינוכיים ואקולוגיים ולמידה חווייתית. השילוב הזה- הוא מקור הסיפוק שלי מהעיסוק והעבודה שלי! ההצגה השנייה הייתה לאוכלוסיה דומה, אבל קל"ב. ביוקנעם. הכינו אותי לקבוצה קשה, בוחנת גבולות ותוקפנית . פתחתי איתם בהסבר ממוקד על התפקיד שלי ושלהם באירוע. ומשם הם היו רכים ומקסימים כמו חמאה. הצגתי אליהם את גרסתי המאד סטריאוטיפית ל"דייג ודג הזהב".פתחתי עם הבובה הגדולה שלי , שסיפרה על חלום שהיה לה, על זכייה בלוטו ואיך היא הרוויחה הכל והפסידה הכל במחי חלום אחד.... משם עברנו לסיפור המוכר. ההזדהות שלהם הייתה עצומה. עם המחסור בתחילת הסיפור , ההזדמנות והפספוס בגלל התאווה הבלתי נשלטת וחוסר הסיפוק. גם כאן נתתי להם הזדמנות להציג קטעים מהסיפור עם כמה תחפושות ונפרדנו בהתרגשות.

אבישג היקרה!

מאד ריגשו אותי הדברים שכתבת.
אולי פעם, ביו תקופת לחץ אחת לחברתה - ניפגש?
אני בטוחה שהצלחת לשלב בין ההנאה לערכים וללמידה, ושמחה יחד איתך על הסיפוק מהעבודה הזאת. כנראה קורצנו מאותו חומר, ואם לא היה לנו סיפוק מכך לא היינו בתחום הזה. מאחלת לך שתמשיכי להנות ולשתף עוד קהלים רבים ביצירותייך, עד מאה ועשרים...

../images/Emo24.gif א - ב - י - ש - ג ../images/Emo24.gif

ואת כל זה טרחת וכתבת לכבוד יום ההולדת שלי ???????????????
דייייי תמשיכי
קודם כל שמח לשמוע ממך פה ואחרי העדרות כ"כ ממושכת ( עם כי מובנת והלוואי ותמיד יהיה ככה
) בהחלט מוצדקת ההשקעה בהודעה
) אני מעריך ומעריץ את סבלנותך ונכונותך להתמודד עם קבוצות גיל כ"כ שונות ומרוחקות זו מזו בגיל וע"פ מה שאני קורא, את גם עושה זו בהצלחה רבה,
אני מודה שבתקופות אלה אין לי סבלנות להתמודדוייות כאלה...אולי זה בגלל שבכלל לאחרונה אין לי סבלנות, אולי הגיל התחיל להשפיע חחחחחחחח, אל דאגה - אין סיכויי, תקופה שכזו - יעבור
מה שכן אני בהחלט מצליח להזכר בעקבות תאורייך את הסיפוק שאחרי
באחת ההודעות שהועלו כאן כשלא הייתי, נשאלתי לאן נעלמו כולם... עניתי שעומרי היה בחו"ל פעמיים - כן ירבו אמן ואמן דבי היתה עסוקה בלימודים למבחן מסכם חשוב ועכשיו היא במסע מלכת המדבר בלפלנד ושאת עסוקה בהופעות הקייץ וגם ב... אבל שמרתי מחסום לפי וכתבתי שאני אאפשר לך לספר... אז אם בא לך את מוזמנת לשתף

כן! ואתה שווה את זה ויש לי עוד

ועוד חוויות לשתף כי בין ההצגות הספקתי לערוך כמה אירועים אישיים ( עליהם רמזת...)שלא לדבר על בילויי החופש הגדול עם הבנות. כרגע, אנחנו בעיצומו של שבוע יומולדת לנעמי BIRTHWEEK במקום BIRTHDAY אכן, ילדות עשוקה ויסמין החליטה לשוב ללמוד ולגור בטבעון ( ולא לחזור לפנימייה שמחכה לה ) ואני גם לוקחת קצת זמן לנשום אזזזזזז אני מקווה שתנוח עלי הרוח לקראת החגים..

למעלה