ולכשתתפרנקפרנקנה - הצעה לניתוח ?

eladvvv

New member
ולכשתתפרנקפרנקנה - הצעה לניתוח ?

שלום, יש לי שאלה בלשנית בנושא המלה הארוכה: "ולכשתתפרנקפרנקנה" - שמעתי אותה לאחרונה ברדיו. האם תוכלו לעזור לי לנתחה מורפולוגית, אם אפשר בדגש על ההיבט המורפופונולוגי. זוהי בעיה שמעכבת את הדוקטורט שלי בנושא העברית בראיה מורפופונולוגית, לאן פניה וממנה לאן. ייעצו לי לקבל מס' אבחנות לניתוח מבלשנים חובבים. אלעד

הכימאית

New member
אה... איך בדיוק מבטאים את זה? ../images/Emo12.gif

אתה יכול לנקד? או לפחות לתת לנו תעתיק לאותיות לטיניות?

eladvvv

New member
כך מבטאים

אמנם לא תעתיק פונטי אבל זה נשמע כך: ULIXSHETITFRANKFRENKNA בשבילך הכימאית אלעד

izzy g

New member
מה משמעות המילה?

שלום. מה משמעות המילה? המשמעות היחידה שעולה לי בראש היא מלשון להפוך לפרנק (כמו שסבתא שלי אומרת) אבל זה לא הביטוי הכי נחמד בעולם. מה אתם חושבים?

hapax legomenon

New member
בעיקרון זאת אחת הסיבות

שבגללה ו' החיבור הופכת מ-VE ל-U. אלא שבמקרה זה, ה-ל' שאחריה בתנועת i, לא בשווא, ולכן אין כאן שום צרור!

הצעה להסבר ...

העברית סובלת הכנסה של אותיות נחות החורגות מהמשקלים השונים. למשל, אנחנו יכולים לתאר לעצמנו "הלבשה" של המילה "מיניסטר" על בניין "התפעל": התמנסטר hitmanster למרות שתיאורטית יש מקום לשני עיצורים בלבד (הדגש החזק של בניין התפעל). במילה "התפרנקפרנק" העיצורים החורגים מסומנים באות גדולה: hitFranKFrenK (אולי למעשה יש להתייחס ל-n כחריגה ול-k כ"מקורית" ? ול-r כחריגה ול-f כ"מקורית" ?)

slevinger

New member
העברית סובלת??

אבל אני לא סובלת...
מי קבע שהעברית סובלת?? זה שהצפונים הפכו את העברית לשפה "מאונגלזת"....זה עדיין לא אומר שהיא סובלת.....בעצם היא די סובלת...וגם אני.....
ולעצם ההסבר, סליחה אבל לא הבנתי שום דבר

המממ...

השרש, כמדומני, הוא פ.ר.נ.ק.פ.ר.נ.ק (יותר מדי עיצורים לשרש עברי!), שנראה כהכפלה (מסיבה לא ברורה) של פ.ר.נ.ק. יש לי שתי השערות למשמעותו של שרש זה: האחת, מלשון francs ככינוי לצרפתים. קרי, התפרנקפרנק - הפך לצרפתי. השנייה, התואמת יותר את המציאות הישראלית, היא מלשון "פרענק" ככינוי (לועג-משהו) ליוצאי עדות המזרח בפי האשכנזים. אם כן, התפרנקפרנק יכול להיות "הפך לפרענק"; אולי במשמעות של אשכנזי ש"יצא לתרבות רעה", לכאורה.

ניתוח

ו+לכש+[תת]פרנקפרנק[נה] וו החיבור מילית שיעבוד 'לכש' תחילית לעתיד/גוף שני/נקבה/רבים או עתיד/גוף שלישי/נקבה/רבים המילה (המוזרה... מעולם לא ראיתי כזאת...) פרנקפרנק סיומת לעתיד/גוף שני/נקבה/רבים או עתיד/גוף שלישי/נקבה/רבים ניתן למצוא ניתוחים נוספים אם מערבים כינויי מושא... הערה: הנחתי שהמילה פרנקפרנק היא פועל...

למעלה