ולפינתנו- מה בכריך

ולפינתנו- מה בכריך

הפעם ממרח קישואים נפלא ממש.
מה עשיתי?
טיגנתי ארבעה בצלים קצוצים דק עד השחמה, אליהם הוספתי קוביות קטנות של חמישה זוקיני יציבים וחלקי קליפה, ערבבתי ונתתי לזוקיני להתרכך. מלח. פלפל שחור גרוס. למעבד מזון בתוספת חצי כוס אגוזי מלך ושליש כוס גרעיני חמניה לא קלויים. טחנתי די הרבה זמן עד שנהיה חלק חלק. הוספתי רבע כפית קסנטן גאם כדי לייצב שיחזיק כמה ימים טובים ויראה משכנע לבני הבית הלא טבעונים- לא חייבים.

יצא מהמם. כולם מורחים בו את הכריכים כבסיס, מעליו מניחים ירקות קלויים בתנור, פלפלים בתחמיץ, פרוסות דקיקות של טופו ואז קולרבי קלוי ואז חסהוערמת נבטים ועל הפרוסה הסוגרת עוד קצת מזה.
תפוחי אדמה פריכים מאפייה נאכלו עם זה כמטבל.

הצליח לנו, נסו ותהנו
 

RSPA

New member
ממרח קישואים זה אחלה, אבל אני מכין אותו הרבה יותר פשוט.

לוקח 5-6 קישואים (גם רגילים וגם גדולים ושמנים) חותך אותם לאורכם, על קליפתם, לרבעים. במקביל חותך שלושה בצלים בינוניים באותה דרך. מזלף על הכל מעט שמן זית, מעסה אותם היטב וזורק לתבנית אפיה (עם נייר אפיה או נייר אלומיניום), מפזר מעל קצת מלח גס ומכניס לתנור על חום בינוני ל...עד שהם משחימים ונצרבים. באמצע הופכים אותם ומשגיחים שלא יישרפו.
מחכים בסוף שהם יתקררו ואז מעבירים לכלי וטוחנים אותם יחד עם חופן אגוזי מלך בעזרת בלנדר מוט. אם רוצים מוסיפים קצת פלפל שחור או אפילו זרזיף מיץ לימון. הכל לפי החשק. לא קסנטן ולא גאם. לא צריך, כי אח"כ במקרר הכל מתמצק מצוין.
זה מעדן שאני מכין די קבוע וגדולתו בטעמו (ה"גרילי") ובפשטות הכנתו.
 
וגם

סלק צלוי בתנור מקולף, אגוזים רבע כוס, שום , מלח , עלי סלרי, טיפטיפה סילאן ו5 כפות שקדיה.
במעבד מזון למשחה חלקה יפיפיה וטעימה
 
בכריך שלי...

תגלית מהממת: טחינה עם חזרת
חזרת של פסח, כבר לא כל כך חריפה: חזרת מגוררת, עם מעט סלק מבושל מגורר, קצת חומץ ומלח, וטיפונת סוכר.
כן, זה מסוג המתכונים הבערכים. אבל זה מעולה. ואפשר לשמור את שורש החזרת במקרר או בפריזר וכל פעם לגרר מעט.

גם טחינה עם סלק זה טעים.
 
וממרח שום ירוק עם עשבי תיבול

כשטחנתי את גבעולי השום הירוקים (תקופה קצרה בפסח)
השארתי קצת בקערת המעבד, והוספתי עלי ריחן, נענע, כוסברה, מיץ לימון טרי, מלח ומעט שמן זית.
הקפאתי במנות קטנות.
על קצה הכפית בכריך או בסלט - מעיף אותם לרקיע השביעי!
 
למעלה