ולפני שאתם עוצמים ענים עד מחר...

ברק 188

New member
ולפני שאתם עוצמים ענים עד מחר...

אשתף אותכם מחוויה של סופ"ש מהבית מלון ותסלחנה לי בנות המין היפה מהפורום אבל "חייב" . אז כך זה הלך, ישבנו כמה חבר´ה והעברנו קטעים, כאשר אחד מאתנו זרק שהוא קרא בעיתון ´מדע פופולרי´, שיש הורמונים נשיים בבירה אה.... אנחנו בחבר´ה קצת מדענים בנשמה אז החלטנו לבדוק את העניין ברצינות. ניגשנו ישר למשימה ורוקנו שש פחיות לכל ראש, מתוך עניין מדעי כמובן. תוצאות הניסוי החי היו מהממות. לאחר שש בירות: 1. כולנו עלינו במשקל. 2. דיברנו המון סתם. 3. היו לנו קשיים בנהיגה. 4. לא היינו מסוגלים לחשוב בהגיון אפילו על משהו פשוט. 5. לא היינו מוכנים להודות בטעות גם כשהיה ברור שאנחנו טועים. 6. ולסיום הלכנו להשתין כל חמש דקות,
ועוד עשינו את זה ביחד. הסכמנו שאין טעם להמשיך בניסוי ולבדוק כמויות גדולות יותר של בירה ושהתוצאות מדברות בעד עצמן: כנראה שבאמת יש הורמונים נשיים בבירה.
לילה טוב.

דרדרית

New member
אגב- איזו בירה זו הייתה?../images/Emo8.gif

אולי הכל תלוי בטיב המילוי?

ברק 188

New member
אם כבר ט' באב "איכה" אתם מצינים זאת

ידוע (כך לפחות התרשמותי)שיהודי הונגרה שלאחר מלחמת העולם השניה בדרך כלל הפכו לדתיים קצוניים (כמו מאה שערים,בני ברק), או שמזה חילונים, אצל הורי בוגרי אוושביץ ודאכו, אפילו יום כיפור לא נשמר ועלי נאמר "תינוק שנשבר" אבל כיום אני חלוני שמציין ושומר על מנהגי החגים,אצלכם?

אבוטבול

New member
יש גם כאלה

שנשארו באותו מצב אמונתי של המיזרחי חובשי כיפות סרוגות כך לפחות במשפחתי

עב

New member
לא נראה לי בכלל

יש כאלה שהפסיקו להיות דתיים ויש כאלה שהמשיכו, כמו בכל עדה וקהילה. אצלנו הניאלוגים נשארו בחילוניותם היו למסורתיים "קלים" כמו בארץ מוצאם והדתיים נותרו באמונתם. דווקא הדור השני הקצין - הניאולוגים נהיו חילוניים והדתיים לחרדים. אבל זה קרה בדור שלי.

דרדרית

New member
גם אנחנו מהחילוניים... אבל סופר לי

שגם בחונגריה משפחתי לא הצטיינה במיוחד בדתיותה ובשמירה על מנהגי החג (למעט הדלקת). מה השתנה? כלום!

B T1

New member
דרדרית--משפחתך הצטיינה בציונות

(וזה הרבה) אם אינני טועה, אחות סבך, במסגרת ההתבוללות ההונגרית, היתה נשואה לגוי, מנהל רכבת, עם תואר אצולה. בילדותי, ביקרתי אותם, על מנת להנות בחג, מעץ האשוח שלהם, שידע לנגן ולהסתובב. (בשנות ה-40 זו היתה אטרקציה) כל זה לא הפריע לנו לחגוג גם את החגים היהודיים.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif ברקים,ברוך שובכם

לציויליזציה. שמחה שנהניתם, וחבל שלא חיכיתם לנו. אין דבר, בפעם הבאה. גם אני התרשמתי כך, שיהודים ממוצא הונגרי, בכל אופן רובם, נהיו דוסים ממש, והגרו ל"הונגריה" הקטנה, יענו בויבריק. (כך קראנו בילדותנו לבני ברק). וגם במאה שערים הרוב חונגרים. ומה שקשור למשפחתי, הורי היו תמיד דתיים, עוד בהונגריה, אבל כשעברו לב.ב., נהיו מאד דתיים. וכמובן אנחנו הילדים, גדלנו כך. אני "התפקרתי" עם נשואי לבחורצ'יק חילוני, שלזכותו יאמר, שניסה (בשביל הכבוד להורי) להיות דתי, ואפילו למד אצל רב, אבל מה שלא בא מהלב, לא מחזיק מעמד, וזה לא כל כך הלך לו. מה שכן, את המסורת שמצאה לו חן, הוא אימץ, והיום אנחנו מסורתיים, כלומר, הדלקת נרות, קידוש, בבית כשר, צמים בכיפור, בפסח נהנים מהמצות, ואפילו לפעמים בחגים, הבן זוג מבקר בבית כנס, כמו גם בימי אזכרה להוריו. וגם, הוא מניח תפילין בבוקר. זה די נחמד, וככה מרגישים יהודים. אגב, הצאצאים רחוקים מזה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo16.gif ובאותה האווירה

מחר ט' באב, אז צום קל למי מהפורום שצמים. (אני לא)

עב

New member
ועל משפחתי סופר

אמנם בני המשפחה מכחישים מכל וכל את הסיפור אבל הוא מצא חן בעיני: מספרים שהיו להם 3 מערכות כלים, חלב, בשר וחזיר. כאמור הם מכחישים וטוענים שהדברים הוצאו מהקשרם, לא היה ולא נברא וכו'.

ברק 188

New member
אהבתי גם, עב' ל=(אבל) נראה לי ש...

שבמציאות משלוש יוצא אחד כזוב הינו אגדה.

ישרון

New member
בעניין מסורת ושואה

אם נבדוק מה קרה במשפחת אימי הממצא יהיה ברור מאחר ומכל השבט הגברת שריד אחרון,אז ככה יש לה קרע עמוק עם הרבנים-מנהיגי הקהילה שהיו על הגבול שבין סאטמר לויזניץ."אסור לעלות לארץ הקוידש לפני ביאס משיח צידקנו. האמונה העמוקה ניפגעה קשות אך נישארו המנהגים,דבר אחר לא יעבור את מפתן הבית .אך אין מה לחפש בבית הכנסת,אבל כשנימצאים באירופה מחפשים בית כנסת קרוב לבדוק עד כמה חרבות הקהילות.

למעלה