ולפעמיים הליצן בוכק

ענתי44

New member
ולפעמיים הליצן בוכק../images/Emo151.gif

אני בחרתי לראות את הטוב שברע. ולצחוק כשהלב בוכה כי זו תרופה יהודית עתיקה שעזרה לנו להתקיים למרות כל הצרות. אבל משום מה אני פתאום לא מוצאת שום חידוד לשון או אימרה מבדחת לנוכח אמא שלי בשיא השפלתה לא מצליחה להבין איך מסובבים את הגוף ומתיישבים באסלה אז אני מנסה לעזור לה והיא פשוט משלשלת הכל על הריצפה ובעיקר על היד שלי.אפילו שונאי לא ימצאו שזה מצחיק. ולא בשבת עובדת פיליפינית לא עובדת למי שרוצה שוב להציע לי להביא. אז אני בוכה ובוכה ולא מפסיקה לבכות. היד שלי מזמן נקייה ומרוב קירצוף היא מלבינה וככה גם אמא שניקיתי ממנה את הכל. אבל הצלקת הזו בלב אותה אי אפשר לנקות במטלית ובהרבה אקונומיקה. זה לא מצב שמאפיין יום יום את אמא. הגם שיש לנו קשיים בנושא השליטה על הסוגרים. פשוט רציתי לשפוך את הלב...

הי ענתי

ביום החופשי של העובדת הזרה אנחנו לוקחים משהי מחברת כח האדם. כן משלמים אקסטרה. (עבור יום נוסף) וזה כדאי כי גם ככה אנחנו נמצאים ובאים כל יום. וצריכים לשמור על הכוחות למען ימים יבואו, למען המשפחה ולמען עצמנו. נמשיך לבצחוק כי - איזו ברירה יש לנו. שיהיה לך כמה שיותר טוב. מאירה

ענתי44

New member
לו היינו רוטשילד

אני לא רוצה להתבכיין, גם ככה אני יותר מדי בוכה. לי מאוד חשוב הפעילות של אמא במרכז היום. בשל " פנסיה גבוהה" בכמה שקלים מורידים לה את הזכאות ב- 50$%. להחזיק אישה זרה כמעט גומר את הפנסיה שלה שלר נדבר על שאר ההוצאות (תרופות+ טיטולים). לי חשוב בשלב כלשהוא שאמצא עבודה לשלב עובדת בבית אבל להשאיר את אמא במרכז היום. כי זה נכון לה. יש לה שם תעסוקה והיא ממש פורחת במקום. אני לא מאמינה, גם אם אני אמצא עבודה ואתן את כל שכרי ואחיה מהאוויר איך אפשר להיות במרכז יום, אישה זרה, עובדת מחליפה ושאר ההוצאות שלה. זה אחד מהסיבות למה אני מושכת ונושאת בעול כמה שיותר. כל עוד מרכז היום יעיל לאמא. לא כי אני מזוכיסטית.זו הסיבה שאני חושבת שחייבים לעשות ביטוח סיעודי. לו אמא לא היתה מתעקשת שזה שטויות היינו יכולים לתת לה יותר.

לענתי

א. מצטערת לשמוע. ב. האם מורידים לאימך מס הכנסה מהפנסיה שלה ? לאדם -דימנטי/אלצהיימר ---60.000 ש"ח הכנסה לשנה פטורים ממס הכנסה. אם לא ברור לך בדיוק מה זה אומר שאלי ואשמח לענות. מאירה

ענתי44

New member
לא מורידים לה מס אבל

הפחיתו לה את הזכאות לחוק סיעוד בחצי. כלומר אם אנחנו רוצים שתהיה יותר מפעמיים בשבוע במרכז יום אנחנו צריכים להוסיף מכספינו, וזאת בנוסף לשאר ההוצאות המוכרות לכולכם. לכן אני מעדיפה עכשיו לממן את מרכז היום ולא עובדת זרה למרות שלי אישית היה נוח עובדת. היתה חברה במרכז היום שפרחה במרכז וכשנאלצו להביא לה עובדת זרה אז הוציאו אותה והיא ממש ממש מתגעגעת לפעילות במרכז היום.

למעלה