ולקצת טכניקה - פרק 2 - רכיבה על רולר (ולא רק רולר...)

PowerTraining

New member
ולקצת טכניקה - פרק 2 - רכיבה על רולר (ולא רק רולר...)

רוכבים רבים טועים לחשוב כי במידה וירכבו עם הידיים על ה Drops הם יהיו יותר אווירודנמים ובכך מהירים יותר. הבעיה היא שהדבר נכון בתאוריה ולא חל על כולם (במיוחד לא רוכבים מתחילים או כאלה בעלי מגבלת גמישות או עודף משקל). בהרבה מקרים, תנועת הדיווש מלכתחילה אינה עגולה וקיים שימוש יתר בשרירים הדוחפים, שרירי המשיכה אינם עובדים כלל. ובצורה מוטעית זאת, אנחנו "מלמדים" את הגוף לעבוד בצורה לא יעילה ולא מתקדמים (מתעייפים במקרה הטוב, או רוכבים בזיג זג במקרה הרע).
קישור למאמר....
[URL]http://powertraining.co.il/category/%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%94/[/URL]

מה שנכון נכון

משהו פיקנטי... רוכב מקצועני מפורסם בשוויץ טוען שבגלל שהוא רוכב כל כך הרבה מירוצים ואימונים על אופני כביש הוא על אופני נג"ש לא יותר מהיר ושיהיה ברור הוא טס.
ידידי מיכאל טמאן איתו אני מתאמן לעתים פחות או יותר תכופות, למשל אתמול, רוכב מקצוען לשעבר, פעמיים אלוף עולם בנג"ש מאסרס, השנה שני באליפות אירופה, מתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע על אופני נג"ש.

ariasdo

New member
יש לי שאלה שאלתית מה יחס האפקט ברכיבה עגולה ויעילה בין

הדחיפה למשיכה :
הכוונה מה היחס בפרופורציה בין הלחיצה למשיכה כמה השפעה יש לכל גורם על הרכיבה .
במצבים שונים כמו מישור, נג"ש , גבהות , עליות וכו' .

אני מחדד זאת יותר בו נניח שרוכב יעיל עושה מסלול מסוים כמו שצריך רכיבה עגולה דוחף ומושך באופן יעיל .
אחר כך אותו רוכב עושה את אותו המסלול עם נעלי ספורט רק דוחף ומפעיל כוח פטישי בלבד .

מה לדעתך יהיו התוצאות מבחינת - זמן מהירות , הספק , מאמץ דופק ממוצע , סל"ד וכו' .

אם ניסוי כזה נעשה במעבדה על רוכבים .

אריה סדובניק

PowerTraining

New member
בדר"כ שאלה שאלתית יותר מדי קשה למצוא לה תשובה...

תשובה חלקית - צריך להגיע ולהשתלב באימוני PowerTrainig
כדי להבין כמה הנושא מורכב. כיום ככל הידוע לי לא נעשה דיון מחקר מעמיק מספיק (הכוונה ברמת הדוקטור/ תואר שני וצפונה, אך ייתכן ואני טועה).
אני מקווה שתוכל להבין קצת יותר מהמאמר כאן, למטה
שגם אותו אגב, אני צריך לעדכן בכל מני גילויים חדשים (את חלקם גילינו לבד וחלק למדנו במהלך ה4 שנים האחרונות מהחברים הקנדים)
עקרון הסימטריה והאיזון בפלג הגוף התחתון באימוני PowerTraining
http://powertraining.co.il/?p=129

למעלה