ולשאלה קשה

ולשאלה קשה

למה יהודה פוליקר לא שר בלאדינו? אני חושד שהוא בא ממשפחה רומניוטית דוברת יוונית יהודית
ולא ספרדית

דיאלקט יהודי

שהיה בשטחי ביזנטיון (תורכיה ויוון) לפני הגעתם של מגורשי ספרד. הדיאלקט שרד עד לשואה בקהילות קורפו, אתונה ויאנינה

may55

New member
תכתבי אליו

אני מצרפת את כתובת האתר תכתבי לו ותשאלי מעניין מה התשובה שתקבלי http://www.nmc-music.co.il/nmc/artists/poliker/

לעומתו שלומי שבת

שר (בריח מנטה) שיר בלאדינו (לוס בילביליקוס קאנטאן) והוא ואחותו ובעצם משפחתו -דוברי לאדינו. כשבא שלומי לבקר את אביו, אביו חיבקו ואמר לו: קרידו

רק בגלל זה אני אוהבת אותו...../images/Emo3.gif

את שלומי שבת.. לוס בילביליקוס קאנטן

צריך לארח אותו כאן

ולנסות לשכנע אותו שיוציא אלבום בלאדינו. אני מרגיש כי בשירו "לכל אחד" יש מוטיבים סמויים של לאדינו, טוב יעשה אם יבצע זאת בלאדינו

רודי..במקרה יש לך את המילים

של השיר "לכל אחד" כי אני מחפשת את מילות השיר מזה זמן... אז אם כל אשמח לקבל..

מבטיחה....../images/Emo63.gif

תביא את המילים אני אתרגם לפה ללדינו... וכולנו נשיר יחד

RORGAD

New member
רודי אני מכירה הרבה יוצאי יוון שלא

דוברי לאדינו, לא כל יהודי יוון דיברו לאדינו, לעומת זאת כל יהודי טורקיה דיברו לאדינו ושלומי שבת הוא יוצא טורקיה.

לא כל יהודי תורכיה דיברו לדינו

לדוגמה: יהודי קורדיסטן התורכית, יהודי אורפה וענתב שבגבול סוריה. ואולם - יהודי מערב תורכיה המהווים את רוב רובה של יהדות זו -דיברו לאדינו

רותי ב.

New member
אז ככה: נכנסתי לאתר שלו, ואפילו

מלאתי את הפרטים, ואת ההודעה שהתכוונתי לשלוח: בפורום לדינו, שכתובתו מצורפת פה, נשאלה שאלה: למה פוליקר לא שר בלדינו, הוא בטח מכיר את השפה. החלטתי לשאול אותך את השאלה, ולהזמין אותך לענות עליה אצלנו בפורום. מאד אוהבת את השירים שלך, ועל הרבה מהם מתרפקת, דומעת, הכל לפי הענין. תודה לך. כתובת הפורום: http://forums.tapuz.co.il/ladino אבל כאשר שלחתי, זה דרש שינויים רציניים בתוכנת הדואר שלי, ולכן לא הצלחתי להעביר לו את המסר, מה עוד שבשום מקום לא מופיע האי-מייל שלו. אם יש מישהו שירים את הכפפה, זה יהיה נהדר.

רודי ..נוסאה כנו סאבה קאנטר ..../images/Emo9.gif

אין לדינו אססטה ארגואנסנדו כנו סבה לוס בירבוס כמו מוזטרוס ? א באמת לו ימרמוס אקי כמוס קאנטה און פוקיטו.. אמה יהורם גאון אי לאס פרברים קאנטן אין לדינו מוי מוי ארמוזו... אי אסתר עופרים טמביין..

אסתר עופרים, רמה סמסונוב

רמה סמסונוב ברומנסרו ספרדי - בביצוע הבלתי נשכח של: איר מה קרו מדרה -א ירושלים

may55

New member
אתר שירים של אסתר עופרים

ניתן להאזין ולהוריד מילים www.esther-ofarim.de

למעלה