...ולשאר קיפולי השבוע האחרון

udiwudi

New member
...ולשאר קיפולי השבוע האחרון

עוד חרק של סירגו - הפעם ה-Tijereta Giagante Australiana (בקיצור ג'וק אוסטרלי). קופל משאריות טישיו פויל מפרוייקט הנגנים של קירשנבאום מריבוע 15X15סמ. דגם זה פחות מייגע מדגמים אחרים של סירגו (או אולי התרגלתי לטכניקה המונוטונית שלו?). בכל אופן החלטתי לעת עתה לעבור ממיקרו אוריגמי למקרו אוריגמי - אבל זה כבר להודעה הבאה. אודי.

udiwudi

New member
...ולמקרו אוריגמי

החלטתי להתנסות בקצת מקרו אוריגמי. לנסיון הראשון בחרתי בדגם חביב אף פשות יחסית - הדרקון התלת ראשי של מונטרול. קופל מנייר אריזה חום גדול (מאד) בגודל 130X130סמ (נקנה בארטא ת"א), נצבע טרם הקיפול ב(המון) צבע ספריי אדום, טופל בסוף עם מעט מתיל צלולוז ולכה. המטרה הסופית זה כנראה למובייל. יצא פשוט אדיר ממדים (כ-70סמ אורך). למען השוואת הגודל העמדתי לידו את נגן הגיטרה של קירשנבאום... אודי

udiwudi

New member
...ומהשאריות של ההודאה הקודמת

ומה עושים משאריות של נייר אריזה בגודל 130X150סמ? הרי נשאר סטריפ של 20X130סמ. בהתחלה חשבתי על שעון קוקיה קטן במיקרו... אך לבסוף הוחלט על ספינת הויקינגים מהספר הראשון של לאנג (למרות שאני לא מת על ספרו הראשון) שצריך נייר ביחס של 1 על 4.67. גם הוא טופל לאחר הקיפול בקצת מתיל צלולוז לחיזוק. דבר נוסף - לא רואים בתמונה אבל זהו Action model - אפשר להזיז את המשוטים בעזרת הראש והזנב. אודי. נב - לדגם הזה יש color changing גרוע - צריך לקפל אותו מנייר באותו הצבע משני הצדדים.

udiwudi

New member
...דג מאיקאה

הייתי בסופ"ש שעבר באיקאה. ראיתי ליד הקופות מספר סוגי נייר אריזה מעניינים, אז קניתי (ומי לא היה קונה נייר באיקאה?). (הערת אגב - מתי יודעים שעתה מתחיל להתגלגל במדרון החלקלק ההתמכרותי האורגמיסטי? כשלכל חנות שעתה נכנס אליו (אפילו איקאה) אתה מחפש חומרים לקפל מהם...)
וחזרה לנושא - goatfish (אין לי שמץ מה זה בעברית) של לאנג מתוך origami design secrets. קופל בנייר אריזה צהבהב עם מרקם מעניין מאיקאה בגודל 15X15סמ, טופל לפני הקיפול במתיל תלולוז ובסופו בלכה. שורה תחתונה - נייר חביב, לא מתאים לקיפולים מורכבים כי לא ממש רואים את הקיפולים (precreasing בנייר כזה זה אבוד מראש). אודי.

udiwudi

New member
...וזבוב

פעם, לפני הרבה שנים, קיפלתי בנייר רגיל את הזבוב של לאנג מתוך origami zoo ויצא צ'קמוק. הגעתי אז למסקנה שלאנג איש מעצבן ואני חוזר למונטרול (הייתי צעיר ונמהר...). אז עכשיו חזרתי לזבוב. חמוש בנייר פויל ירוק 25סמ (נקנה מהאתר של ניקולס טרי) צבוע בצידו השני בצבע ספריי חום, ניגשתי למטרה. מסקנה - הייתי צעיר ונמהר בזמנו. הדגם יפהפה ואולטרא ריאליסטי (כמיטב המסורת הלאנגית) שפרט לצעד אחד מאד (מאד) מסובך (בערך כמו לקפל מתרשים קפלים) הדגם די זורם. אודי.

bshuval

New member
כל הכבוד

הקיפולים מרשימים ביותר. אין ספק שאתה מדרדר במהירות במדרון ההתמכרות לאוריגאמי (כמו רבים וטובים...). אבל אתה עדיין בהתחלה -- עכשיו אתה מחפש ניירות לקיפול וקונה אותם. השלב הבא הוא לדעת איפה קונים ניירות מיוחדים, לקנות אותם, ולשמור בארון ל"מטרות מיוחדות". יש לי בארון גליל נייר יפני ורוד ודקיק, בעבודת יד. זהו נייר באיכות גבוהה ביותר (הוא לא צעיר... קיבלתי אותו במתנה), ואני לא מסוגל לקפל ממנו. יש לי גם גליל נייר וואשי מיפן, מרהיב ביופיו, וגם הוא שוכב בארון למטרות מיוחדות. לעיתים אתה קונה חבילה או שתיים של נייר מיוחד ויקר (לדוגמה נייר mesh), ובסוף לא מקפלים ממנו כלל. יום יבוא ויהיה לך אוסף ניירות גדול ולא תדע כלל מה יש לך בבית... זו תופעה נורמלית: לאחרונה קיבלתי במתנה פנדה מקופלת מאת ברני פייטון, אחד מיוצרי האוריגאמי המוצלחים ביותר בארה"ב לטעמי (לראיה בקרו באתר שלו). ברני הוא ביולוג דובים במקצועו, ומקפל בעיקר חיות בר. יש לו הכרות אינטימית עם דובים וחיות נוספות ולכן הדגמים שלו ריאליסטיים במיוחד. ברני משתמש בשיטות יצירה לא סטנדרטיות, ומשתמש הרבה באזורי מרכז הנייר לקיפול. בכל אופן, הוא סיפר לי ששמר מספר שנים את הנייר לפנדה לפני שקיפל את הדגם שהוא נתן לי. אם אתה מקפל מהספר origami zoo, אני ממליץ לך לנסות את הארנב של לאנג מהספר. זהו אחד הדגמים הטובים ביותר בספר לטעמי. יש שם שלב אחד די מסובך ומעצבן, אך הדגם יפה מאד. על מנת שהדגם ישמור על צורתו מומלץ לקפלו בקיפול רטוב מנייר מתאים. קודם יש להתאמן (כמו כל דגם בקיפול רטוב) בקאמי רגיל. אחרי שתרגיש בטוח בקיפול הדגם, תעבור להכין את דגם התצוגה.

גילה או

New member
איזה הספק ואיזה קיפולים יפים!

באמת כל הכבוד.אני ממש מקנאה....בחודש האחרון אני סובלת מכאב בשורש כף היד וקשה לי לקפל .ניסיתי טיפולי פזיוטרפיה עצמיים,ואפילו לקחתי כדורים אנטיאינפלמטורים.זה עוזר אבל הכאבים והמגבלה חוזרים ברגע שאני מנסה לקפל אז כניראה אני צריכה קצת מנוחה אבל זו דרישה מוגזמת וממש מדגדג לי באצבעות אז אני מקפלת ככה דגמים קלים ונמנעת מדגמים שדורשים מאמץ של הפרק וזה ממש מבאס!! בכל אופן אודי-האיקרוס מאוד מרשים ובכלל כיף לראות את הדגמים שאתה מקפל .כיף גם לקרוא את ההגיגים שלך אז תמשיך לשמור אותנו בתמונה ....

למעלה