מה דעתך על המאפה הזה עם כרישה
קיש כרישה עם בצק עלים
מיכל לוי אלחלל

michal levy alhalel on Instagram: "טארט טאטן כרישה – הגרסה המשובחת


Leek tart tatin
כרישה עדינה ומתקתקה שפוגשת בצק עלים קריספי, עם טעם עמוק וממכר.
זו המנה שאתם חייבים לנסות – יפהפייה, מפנקת, והכי טעימה שיש!
מתאימה גם כמנה חלבית וגם בגרסת פרווה עשירה.
פוסט מתכון לשיתוף ושמירה


מרכיבים ( למחבת בקוטר 18-20 ס״מ עם ידית שמתאימה לחום)
5-6 כרישות חתוכות לפרוסות באורך 3 ס״מ ועד לחלק הירוק כהה והעיצי)
2 כפות חמאה או מרגרינה
1/3 כוס מים
1 כף סוכר חום
2 כפות דבש
1 כפית מלח
2 גבעולי טימין טרי ( אם רוצים)
150 גרם בצק עלים מוכן מופשר או מצונן חתוך לעיגול בקוטר 22-24 ס״מ
להגשה: 2 כפות פרמזן מגורר ( אם רוצים)
ההכנה
1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
2. מחממים מחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את המים. מורידים את האש ומניחים את פיסות הכרישה עומדות צמודות מאוד כך שיכסו את כל פני המחבת. יוצקים מעל את הדבש. מפזרים מלח ועלי טימין מגבעול אחד. סוגרים את המכסה ל 3 דקות על אש בינונית לריכוך. מורידים את המכסה ומביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כשלוש דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
3. מוריד