ולת"ם

Metheny

New member
ולת"ם

הבעייה שלי היא שאני סטודנט וקיבלתי מילואים בתקופת הלימודים שלי, ואני רוצה לדחות אותם. דיברתי עם הקצין שלישות ביחידה שלי, והוא אמר שאני ידבר איתו בתאריך שהוא פחות מחודש לפני השירות. הבעייה היא שאם אני יחכה לדבר איתו, ונגיד והוא לא יעתר לבקשתי, אז כבר יהיה מאוחר מדיי להגיש ולת"ם. אני מתלבט אם להגיש ולת"ם או לחכות לדבר איתו. בכל מקרה, לאן מגיע הולת"ם? אל הקצין שלישות ביחידה שלי או למקום אחר? מה אתם אומרים על העניין הזה?

ניר נגר

New member
שאל אותו אם זו תהיה בעיה לשלוח

במקביל וולת"ם, אבל אל תעשה את זה מאחורי גבו, במיוחד אם הוא אמר שהוא יעזור לך, לדוגמה: אצלנו ביחידה המושג בלת"ם אינו קיים (לא שאני אומר שזה לא כלי טוב) תבדוק מתי התאריך האחרון להגשת וולת"ם ובקש ממנו התיחסות לפני שהתאריך האחרון עבר. אתה מוזמן לראות בקישור" חייל מילואים - דע זכויותך על המועד האחרון להגשת הוולם, וכן להיכנס תחת הקישורים לאתר של הגשת וולת"מים על מנת לדעת יותר על הנושא. בהצלחה במילואים ובלימודים נ.ב - תודיע לקצינת הקישור שלך שאתה סטודנט על מנת שתעשה מקסימום 21 יום בשנה...אל תחכה לצו ואז תפנה אליה שלא תטורטר

Section

New member
ולת"ם

מגיע לבקו"ם. לא למשרד הקישור. מקסימום הם יכולים לתת חוו"ד, אבל ולת"ם לא תמיד מתחשבים בזה (יותר נכון לרב). לדעתי כדי לך להגיש בכל מקרה. מה זה מאחורי הגב??? נראה לך שאני כועסת על חיילים שלי שהגישו ולת"ם? להיפך. אני מעודדת אותם. אני גם שמחה אם באמת דוחים להם את המילואים אבל זה כבר סיפור אחר. אתה רוצה להיות "בסדר"? תתקשר ותגיד להם שבגלל שהוא מסכים לדבר איתך רק עוד כל כך הרבה זמן (חוצפה לדעתי) אתה לא לוקח את הסיכון ומגיש גם ולת"ם.

ירון-מ

New member
קצין הקישור דואג לאינטרס שלו

למלא מכסה - אתה רק מספר בישבילו, תעשה מה שאתה צריך - תגיש ולתם , תמשיך להתקשר אליו, תקבע שיחה עם מפקד היחידה ביום ראיונות. תעשה כל מה שנדרש כי בהרבה מקומות פשוט מגלגלים את הטיפול ו"משחקים" עם החייל ובסוף אומרים תגיע וננסה להתחשב ובסוף לא ממש מתחשבים.

ניר נגר

New member
יש מקרים שמתחשבים! אני לא הייתי

מכליל, היחידה שלנו לא מגישים וולת"ם!!! זה חוק כתוב... אנשים מגיעים לשיחת מג"ד והוא משתדל להתחשב בצרכים שלהם, עד היום טפו טפו זה עובד מצויין

ירון-מ

New member
צודק לא כולם לא מתחשבים

אני על בשרי טעמתי את חוסר ההתחשבות - פעם שניה אני כבר לא אפול בסחבת ובחוסר ההתחשבות של אנשי הצבא. אפשר להמר ולראות אם יתחשבו בו או לא או שהוא יכול לדאוג לאינטרס שלו אני רק מביע את דעתי

Metheny

New member
מה שקרה זה....

הסיפור המלא הולך ככה: עשיתי כבר צו 8 של שבועיים השנה - בחודש מרץ (אני יודע שלא סופרים את זה אבל בכל זאת אולי איכשהו אפשר להתחשב בזה). אחר כך הזמינו אותי למילואים לקראת סוף אוקטובר, שזה כבר עלה לי על לימודים (וגם על מבחן במועד מיוחד בגלל שהפסדתי אותו בצו 8). אז ביקשתי מהמשרד קישור שלנו לעשות משהו בקשר לזה, אז הקצין שלישות הסכים לבטל לי את זה. יותר נכון חשבתי שהוא מבטל, אבל תכלס הוא רק דחה את זה, ועכשיו זה אפילו יותר גרוע, כי אני מפסיד אפילו יותר לימודים. אז אני באמת לא רוצה לעשות לו מאחורי הגב, כי הוא כבר עזר לי. מצד שני הוא לא ממש עזר, כי הוא רק דחה את זה...... :( מה עושים??

ניר נגר

New member
שלח וולת"ם..מה גם אתה בטוח

שלא מחשיבים את ה 8 ימים?? לי נראה שצריך להחשיב אותם כימי מילואים לכל דבר... פנה לקצינת פניות הציבור באתר בקמל"ר...לא יזק לשאול

ניר נגר

New member
טעות שלי...התכוונתי למה שכתבת...

עשיתי כבר צו 8 של שבועיים השנה - בחודש מרץ ולא מתחשבים בזה... אתה בטוח שלא מתחשבים בזה??? זה נספר לך כימי מילואים לכל דבר אם אני לא טועה

Metheny

New member
לפי מה שאני מבין

לפי מה שאני יודע, צו 8 (שירות חירום) לא נחשב כאילו עשית ימי מילואים..

נסה לדבר עם המ"פ

בהרבה יחידות לפעמים שיחה עם המ"פ יכולה לפתור את הבעיה (למרות שבאחוזים שמתמטים היום ממילואים, וברפט לאור מצב כלכלי הקשה היום, הרבה פעמים הוא חסר אונים בדיקו כמוך).

למעלה