ומהצד השני - אמא צעירה מדי?

ומהצד השני - אמא צעירה מדי?

ילדה שנכנסה להריון בגיל 15, אבל מטפלת בילד שלה במסירות, מפרנסת אותו, דואגת לו בכל מאודה. האם תחשיבו אותה אמא טובה יותר בגלל הגיל שלה? האם האמא בת השלושים ומשהו שנתנה לחבר שלה להאכיל את הילד שלה פלפלים חריפים כעונש, וכשהוא הקיא מזה - הכריח את הילד לאכול את הקיא שלו, והיכתה את הילד, והתעללה בו בעצמה - האם היא טובה יותר רק בגלל הגיל שלה? ואני? שילדתי את הילדה שלי בגיל 21, בהריון שלא הייתי מוכנה אליו (חודש וחצי אחרי החתונה הייתי בהריון), שהיה הריון בסיכון גבוה שגם אליו לא הייתי מוכנה, ושסבלתי אחרי כן מדיכאון שנה - האם הגיל הוא פונקציה כאן? בעיני, גיל הוא לא פונקציה של האמהות. מה שעושה אמא טובה או לא זה החיבוקים והנשקות, המוכנות לתת לילד את המיטב, ההקרבה, והאהבה, אהבה אהבה לילד הזה, שנהיה פתאום כל העולם בשבילה.

מירי,

New member
וסו בדיוק השאלה לדעתי

האאם יש גיל שבו יותר מוכנים נפשית לכל אותם דברים שכתבת? (אני אף פעם לא מרגישה שאני מקריבה , אבל עם כל היתר אני מסכימה)

יש לי בעיה עם ילדה שיולדת

מצד אחד אני לא חושבת שיש איזה גיל שבו מתעוררים בבוקר ומרגישים מוכנים לטפל בילד ולענות על צרכיו. הדוגמא של הורים מתעללים ממחישה את זה היטב. אבל ילדה בת 15 - היא עדיין ילדה בעיניי. על פי חוק אסור אפילו לקיים איתה יחסי מין. ואני אסתכן ואומר שברוב המקרים לא תהיה לה היכולת הכלכלית, הנפשית והרגשית לגדל ילד מבלי לשלם על כך מחיר כבד בעצמה.

anat30g

New member
מוכנות פיזית, נפשית ורגשית

גיל האשה מבחינה פיזיולוגית אינו בהכרח קובע מוכנות שלה ללדת. יש אנשים שלמרות גילם המתקדם מבחינה כרונולוגית - אינם בוגרים בנפשם ואין להם את המוכנות הרגשית להיות הורים, מצד שני - יש צעירים בגיל שיש להם... אולם לצעירים יש קושיים אחרים, לעיתים מבחינה פזית (נערה שעוד לא גמרה להתבגר) או מבחינה נפשית (היא אינה בשלה כבן אדם - מה שמוגדר מוכנות רגשית). כמו כן - יש גם איזו אחריות של הורים - יכולת שהיא לא רק ללדת פיזית - אלא גם לכלכל את התינוק, להעניק לו - לא רק חיבוקים ונשיקות כמו שנאמר פה - אלא גם בית יציב מבחינה חומרית. בגיל הנעורים יש למעט מאוד הורים את היכולת לכך. ענת

למעלה