ומהצד השני.

ומהצד השני.

גדלתי במשפחה רגילה (עד כמה שמשפחה יכולה להיות רגילה) עד כיתה ט'. בכיתה ט' הצטרפו למשפחתנו שני ילדי אומנה. אמא, אם את קוראת את זה, אל תקראי את זה בבקשה. נתחיל מהסוף. אני שונא אותם. כן, אני יכול להגיד את זה. הם לא אחים אמתיים שלי, ואני שונא אותם. לא כמו שילדים שונאים את האחים שלהם, אני שונא אותם באמת. חזרה להתחלה. לפני כמה שנים ההורים שלי עשו אסיפה משפחתית. הם אמרו לנו (אנחנו חמישה אחים) שהם מרגישים שהבית מתרוקן, שהילדים עוזבים, ושהם חשבו לקחת לאומנה שני ילדים, ומה דעתנו. עשינו סבב שכל אחד אמר את דעתו. שהגיע תורי אמרתי שאני בעד, ואני חושב שזה רעיון טוב. נדמה לי שבאותו זמן הייתי משוכנע שאני עושה את זה כדי לתרום לילדים ולאנושות. היום שאני קצת יותר מבוגר, אני יודע שזה היה משהו אנוכי יותר. חשבתי שזה יהיה נחמד שיהיו לי אחים קטנים (אני הייתי הקטן במשפחה). בהתחלה זה היה קל. לא היו כמעט בעיות ביני לבינם (בינם לבין ההורים שלי היו המון בעיות). עכשיו שאני מנסה למצוא נקודה מדויקת מתי שמתי לב שהמצב דפוק, אני לא מצליח. אני מניח שכבר אחרי שהכל נהיה גרוע, פתאום שמתי-לב באיזה עסק ביש אני נמצא. הכל נעשה מגעיל. אחת הדרכים של ילדים למשוך צומת-לב, זה לעצבן אנשים. כל עוד רק ההורים שלי היו מטרות, זה לא יותר מידי הפריע לי. להורים שלי יש הרבה ניסיון עם ילדים, יש להם המון סמכויות ואפשרויות תגובה. לא יודע איך זה קרה, אבל כנראה שפתאום הם הבינו שאני מטרה מוצלחת. אין לי ניסיון עם אחים קטנים. אין הרבה סמכויות, אין לי הרבה גב. אני מטרה נוחה להפליא. הם כל הזמן מחפשים אותי, "י. טועה!", "יא! ההורים העירו משהו לי.!". הם כל הזמן מנסים לעצבן אותי. מי שיש לו אחים בוודאי מכיר את המצב שבו אח אחד עוזר לאח אחר, ואז יש כמה דקות שהם לא יכולים לריב בגלל הכרת הטוב וכאלה. אז אצלם זה לא קיים. אני יכול להיות הכי נחמד בעולם, לעזור, להשקיע. בשניה שהם יראו דרך לתקוף אותי, הם ינצלו אותה. בוודאי כמה מהקוראים אומרים לעצמם עכשיו, "מה הוא מקטר? כולנו מכירים את זה, זה רגיל לגמרי, זה לא כזה נורא כמו שהוא מתאר". פעם גם אני חשבתי ככה. ממש ריחמתי על חברים שלי שסובלים את זה כבר עשר שנים. אבל זה לא אותו דבר. הם לא ילדים רגילים, אני לא מרגיש כלפיהם כמו אחים, גם הם לא מרגישים ככה כלפי. וזה שונה. ואני יודע כי ככה ההורים שלי אמרו לי. אני יודע כי גם לי היו אחים, וזה לא מערכת יחסים רגילה. בזמן האחרון התחלתי נוהל חדש עם הגדול מבניהם, אם הוא מתחיל לנסות לעצבן אותי הרבה בנושא מסוים, אני אומר לו שאני לא מוכן יותר לדבר איתו על הנושא הזה. "ב., אני לא מוכן יותר לדבר איתך על המחשב", "ב., אני לא מוכן לדבר איתך על ממתקים", "ב., אני לא מוכן לדבר איתך על על הלגו". בקרוב נוכל לדבר רק על מזג-האוויר. לא מצב בריא. אני מנסה להיות נחמד אליהם, למרות הכל. יש אחריות על הכתפיים שלי. אני אמרתי להורים שלי שאני רוצה אחים קטנים. לא יכול להיות שניקח ילדים לאומנה, וכעבור שבוע נחזיר אותם כי הם לא עונים על הציפיות שלי. ילד שמגיע למשפחה ואז עוזב, זה נזק אדיר לילד ולאמון שלו באנשים. אני שונא אותם, ואני ממשיך איתם. מתנפח לאט לאט, צובר בבטן. להמשיך להיות נחמד. אם אני אתפוצץ, אני אגיד להם שאני לא אוהב אותם. זה יהיה נזק אדיר, אני לא מוכן לקחת אחיות כזאת. להבליג, לשתוק, לא להתחכך איתם. אלה החיים.

אחיות (במשפט הכמעט אחרון)= אחריות

התכוונתי שזה יהיה תגובה להודעה של חיגת, אין לי מושג אםזה טעות שלי או של תפוז.

אורי ז

New member
יודע מה?

אני לא חושב שאתה באמת שונא, נראה לי שכואב לך ואתה מרגיש מנוצל אבל בעיקר כואב לך שאתה לא מצליח להתחבר ולהבין אותם ומצד שני הם לא מבינים אותך, אתה צריך להוציא את הכאב ולדבר על כך עם ההורים ואולי גם עם האחים.

ניל´´י

New member
ילדון יקר...

מה שאתה חש הוא לגיטימי ביותר!!! שלא תהיינה לך רגשות אשם על תחושותיך!! אני אומרת כרגע דבר שיראה לך כקלישאה: הזמן יעשה את שלו ואתם תהפכו לאחים ולחברים, אלא שזה יקח קצת זמן. והצעה קטנה... אולי במקום לומר להם אני לא מדבר איתכם על א' ו-ב' וכו... כן שב איתם ועם ההורים ואולי זה המקום להזמין את העו"ס לשיחה מלב אל לב. האם ספרת את תחושותיך להוריך? הפורום הזה מיועד גם לכם הילדים הביולוגים בכדי להוציא קיטור!!! ניל"י אם אומנת ל 3 ילדים.

אני מודע לגיטימיות של העניין.

ההורים מודעים היטב למצב ודיברנו על כך לא פעם. על סמך ההיכרות המועטה שלי עם העו"סיות השונות, הן לא יוכלו לסייע לילדים הרבה. שלעצמי אנני זקוק לעזרה. אני מודע לעצמי, לרגשות שלי ולמטרות שאני רוצה להשיג. הורי והילדים אולי זקוקים לעזרה בנושא הזה, אך לא אני.

אורי ז

New member
היי

האם תוכל לכתוב בן כמה אתה? ומה המטרות שאתה רוצה להשיג?

אני בן שמונה עשרה.

התכוונתי באופן כללי יותר, שאני יודע מה אני רוצה מעצמי בחיים, ולא "אובד בדרך".

יתכן שאתה צודק.

מכיוון שברמה המודעת אני מגדיר את זה כשנאה, אז זה באמת שנאה. אפילו אם אנחנו חלוקים על המקורות לשנאה הזאת. ההורים שלי יודעים על זה, ודיברנו על כך רבות. חלק מאחים הבילוגים יודעים על כך, הם כמעט לא בבית, אז הם קצת מנותקים.

שלום וברוך הבא

ראיתי את הודעתך, ואני מאוד רוצה להתייחס אליה. אני פשוט בדרכי לעבודה אז אענה בערב מקווה לראות אותך כאן איתנו חגית

שלום,

אשמח לדעת בני כמה האחים בהם מדובר, אולי אם הם לא ברי שיחה כפי שאתה אומר אז אולי אפשר להסביר להם את התחושות שלך בצורה שתמחיש להם. לדבר אליהם ברמה המתאימה לגילם. אולי באמת כדאי לעשות פגישה משפחתית איתם, איתך ועם ההורים בנוגע למתרחש כי כתבת באחת ההודעות שאינך זקוק לעזרה אלא הם וההורים, אך כיוון שההתנהגות היא כלפיך אז אתה חלק מהעניין. חשבתי על כך אולי ייתכן כי האחים שלך מקנאים בך, ואולי אף מרגישים רגשות של קרבה כלפיך אבל הם נבהלים מהתחושות הללו. אז נכון שזו לא סיבה להתנהג כפי שאתה מתאר, אבל אולי כדאי לשקף להם את התחושות וההתנהגות. אשמח לשמוע ממך מה קורה, מה דעתך על הרעיונות שהצעתי ואם אלו לא מועילים נחשוב יחד מה כן יועיל. שיהיה לך יום טוב חגית

שלום שלום.

האחים בגילאי שמונה עד עשר. הגיל המנטלי נמוך בהרבה, במיוחד בקטע של רגשות. בנוגע לשיחה איתם, לא נראה לי שהדבר יועיל להם. אפילו אם נניח הם יחשבו שאולי זה לא טוב להם להסתכסך איתי, הם לא יפסיקו. יש לי תחושה שאם אני אגיד להם שזה מציק לי, הם רק ימשיכו. אפילו ברמה התמימה של "אוי, י., אתה זוכר שדיברת איתנו על כך וכך?". לא שלרגע אני מאמין שהם יבינו את הדברים האלה ויישמו, אבל אפילו אם... שוב פעם, אני לא רואה משהו שיכול לעזור בצורה משמעותית, וגם לא כ"כ חשוב לי פתרון כזה. מצב העניינים הנוכחי, לא מאוד מפריע לי.

ושתי דברים.

א. אני מניח שחושבים שבגלל שכתבתי את ההודעה הזאת, נראה כאילו אני זקוק לעזרה. כתבתי את ההודעה הזאת משני טעמים: 1. כי אמא שלי ביקשה ממני. 2. כדי להכניס מעט עניין לפורום הטיפה יבשושי. ב. שלחתי לך מסר אישי, מקווה ששמת לב.

SIRI41

New member
כל כך מבינה א ותך , ואני לא משום

צד. אולי כדאי שתדבר עם ההורים ותלכו לשיחה, או שאתה אפילו לבד. אני כאמא לשני ילדים, ברגע שהם החלו לריב ביניהם, לא קיבלתי את זה שאמרו, שמדובר בגיל ההתבגרות. תחילה הלכתי עם הבן, הבת לא הסכימה לבוא, וזה עזר פשוט פלאים למדתי איך לבוא בדין ודבירם עם הילדים, אז אולי שם יתנו לך כלים. בגדול, מבינה אותך מאוד, כלומר, את ההרגשה שלך, זה כביכול הבית, ההורים, ומה עכשיו?

למעלה