ומה אם אמא לא מוכנה ללכת לאבחון?

Anatsss

New member
ומה אם אמא לא מוכנה ללכת לאבחון?

שלום לכולם, שמי ענת, ואני חדשה כאן וחדשה לנושא בכלל. אני שמה לב לשינוי ההתנהגות ובעיות הזכרון ההולכות ומחמירות אצל אמא במהלך החודשים האחרונים. השבוע אני הולכת לרופא שלה מבלי שתדע (חושדת בכל מה שזז...) בכדי לספר לו על המצב ולקבל ממנו הפניה לבדיקה נוירולוגית (הבנתי כאן מקריאה שהכי טוב זו הפניה למרפאת זכרון, תקנו אותי אם אני טועה. אמא שלי מאוד חשדנית כמו שאמרתי, תוקפנות מילולית בלתי נסבלת, בת 74, ומאוד מנסה להאחז בכל מה שניתן בכדי להמשיך להיות בשליטה, היא ממש , אבל ממש לא תיתן לי לומר לה מה לעשות. נוהגת ללא רשיון נהיגה, כך נודע לי לפני מספר שבועות, ולא מוכנה לשמוע כשאני מבקשת ממנה ללכת לרופא עם הטופס של משרד הרישוי. היא טוענת שכבר יש לה רשיון לאחר שביקרה אצל האופטיקאי. אני מאוד חוששת שהיא לא תסכים ללכת לבדיקות הזכרון, והייתי רוצה להכין את עצמי נפשית ובכלל, מה עושים כשאמא כל כך עקשנית ויודעת הכל יותר טוב? איך אני יכולה להכין את עצמי לשלבים הבאים? תודה לכולם, ענת. האי מייל שלי - [email protected]

ronnyw

New member
אמא שלך נשמעת כמו מקרה קשה...

כמובן שקשה לייעץ על סמך המידע המועט, אבל מנסים... חשוב לדעת איזה טיפוס היתה אימך קודם, כי הרבה פעמים תוקפנות באה עם המחלה. אז ייתכן שזה עוד סימן למחלה (וכדאי ליידע את הרופא), או שזה אופיה מאז ומתמיד. חשוב לדעת אם יש למישהו או למשהו השפעה עליה: יש אנשים שיש להם כבוד ללובשי חלוק לבן (יעני רופאים), ואז ניתן לתאם עם רופא המשפחה שהוא ייזמן אותה לבדיקה תקופתית "תמימה" ויטיל עליה, במרותו, לגשת להמשך בדיקות. יש אנשים שיש להם קשר עם חברה, או עם בן הזוג (לא הזכרת אם יש כזה) אן עם בן משפחה (בן, נכד...) כריזמתי או מוצלח במיוחד לפי מושגיה. יש אנשים שכדאי לדבר אליהם דרך הכיס (למשל - הבדיקה נדרשת לאושש ביטוח/קיצבה) שורה תחתונה - אני מכניסה אותך "בעדינות" לעולם חדש - מניפולציות (שלא לאמר שקרים) שאנחנו נאלצים להפעיל על הורינו והחולים שאיתנו. אלה שקרים לבנים וכשרים !!! ועניין אחר וכבד מאוד - נהיגה (שלא לדבר על נהיגה ללא רשיון, שמשמעותה נהיגה ללא ביטוח - היא מבינה את המשמעות???!!!) לחולי אלצהיימר אסורה. הם מגיבים לאט ולא נכון, ומדובר לפעמים בחיים ומוות (לא רק שלה, אלא של זרים). פה את חייבת להתערב ואפילו להיכנס למלחמה (קל לאמר, אני יודעת...) אגב, לא כל ירידה בזכרון היא אלצהיימר, יש סיבות שניתן לטפל בהן בעזרת תרופות. אולי זה ישכנע אותה? שיהיה בהצלחה גדולה, ולוואי שיסתבר לך שאת לא אחת מאיתנו...

Anatsss

New member
אז ככה..

היא אישה בודדה, אין לה אף אחד מלבדי ומלבד אחותה שלא חיה בארץ. מבחינת האופי היא אכן הייתה תמיד קשה ותוקפנית. זה מחמיר באופן קיצוני בעת האחרונה, והיא תמיד ועכשיו עוד יותר, לא מוכנה לשמוע כלום מאף אחד. היא בחרה את הרופא הנוכחי על פי מוכנותו לתת לה את התרופות שהיא רוצה. אני מאוד מקווה שהוא יוכל להשפיע עליה בעניין הנהיגה ובעניין הבדיקות, ומקווה שהיא תזכור את דבריו ביום שלמחרת. אני משתדלת להיות מניפולטיבית כפי יכולתי, אבל היא מאוד חשדנית. הוויקאנד האחרון היה בלתי נסבל, היא התעקשה בשבת שזה יום שישי, לא האמינה לי ולבעלי ששבת, היא דרשה בתוקף ובתוקפנות (צעקות , צרחות, מילים מעליבות מאוד) שאלך לקנות לה תרופות למרות שהמרשמים שברשותה טובים רק החל מהעשרים ושמונה לחודש. לא האמינה לי גם בעניין תאריכי המרשמים. רצתה לצלצל ל -144 בכדי לשאול איזה יום היום. הבוקר הלכתי לקנות לה תרופות עם המרשמים הנ"ל רק בכדי שהרוקח יכתוב שהם עדיין לא תקפים וישים חותמת. הרופא שלה חוזר השבוע מחופשה של שלושה שבועות, גם מהחופשה היא שכחה לגמרי. שנינו, בעלי ואני לא ממש יודעים איך מונעים ממנה לנהוג, אני מודה שאנחנו קצת מפחדים ממנה. מה עושים? ואיזה סוג של הפניה לבקש מהרופא, מה הכי לעניין , הפניה למרפאת זכרון?

zs1957

New member
לבקש הפניה למרפאת הזיכרון

כאשר יהי בידייך איבחון שהיא חול אלצהיימר תוכלי לשלוח למשרד הרישוי בקשה לאי חידוש רישיון נהיגה. אין לתת לה לנהוג כי זה מסוכן.תזרמי אה ואל תתוכחי אתה. חבל על האנרגיות. זהבה שחם

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום Anatsss

שלום רב ענת, הקרה שלך מאד מזכיר את המקרה שלי. גם אמא שלי היתה חשדנית, אלימה מילולית,ובנוסף לכל זה היה ירידה בזיכרון שהיא ניסתה להסתיר כל הזמן. מה שאני עשיתי זה פשוט לקחתי אותה לפסיכגריאטרית באופן פרטי, אמרתי לה שיש לנו בדיקה אצל רופאה מומחית קרדילוגית וכך היא הסכימה לבוא וקבלנו את האיבחון שיש לה אלצהיימר. לא תהיה דרך אחרת מאשר להשתמש בשקר לבן ולהביאה לנוירולוג, גריאטר או פסיכוגריאטר שיאבחן ויתן לה תרופות. אשמח לסייע באם יצוצו שאלות נוספות בהצלחה !!!! זהבה שחם

ענתי44

New member
ברוכה הבאה ענת../images/Emo140.gif

מקווה שלא תשארי איתנו אחרי האיבחון. ולמקרה שכן כאן תמצאי אוזן קשבת לפתוח את הלב ולקבל טיפים להתמודד עם תפלצת האלצהיימר. ראשית אני מצטרפת לאחרים... את חייבת למנוע מאמא שלך לנהוג. לפני שנה הראו בחדשות דיווח על תאונה עם הרוגים ופצועים. הבן או הנכד של הנהג האשם בתאונה בכה ואמר שחבל שלא כפה עליו להפסיק לנהוג אחרי שלקה בדמנציה ( 80% מחולי הדימנציה הם כתוצאה מאלצהיימר) אם אמא שלך נוהגת בלי רישיון אז את חייבת לקחת ממנה את האוטו.אם זה אוטו שלה, פשוט תקחי אותו ממנה ותגידי לה שנגנב. בקשר לסירוב ללכת למרפאת זכרון את לא תצליחי בלי ל"סבן" אותה. רוני נתנה לך כמה רעיונות מצויינים. אם לאמא שלך יש ביטוח מושלם את יכולה לקחת אותה לייעוץ פרטי. מותר, בקופת חולים שלי לפחות, ללכת עד שלושה מומחים בשנה. אם לא אז רק מרפאת זכרון, רק קחי בחשבון שהתור ארוך. אנחנו חיכינו יותר מחצי שנה. שיהיה בהצלחה

שריוש2

New member
שלום!

לפי דעתי, אלו באמת יכולים להיות חלק מסמני המחלה. לפעמים חולה בתחילת הדרך, לפני גילוייה של המחלה, מנסה להאחז בכל דבר, ומצליח להסתיר את שינויי התנהגותו טוב טוב שלא יחשדו.... כמו שהרב אמרו פה, אני גם חושבת שאמך חייבת להפסיק לנבוג. שמעתי פעם הרצאה מפי אמא שאיבדה את בנה בתאונת דרכים, בגלל חולה דמנציה או פרקינסון שיתנגש בהם ממול כי שכח שהכביש הוא חד סטרי... נהיגתה יכולה לגרום לתאונה, ואף לפגוע בה ובאנשים אחרים, ולא נראה לי שאתם רוצים בכך... אם תרצי עוד מידע על המחנה, פני אליי במסר אישי ואשמח לעזור לך! לילה טוב!

למעלה