מצב חירום אמיתי
במקרה של מצב חירום אמיתי, כזה שמתפתח תוך שניות ובלי סימני אזהרה מקדימים, אני חייבת להודות שעדיף להיות בבי"ח. אני לא חושבת שאף מיילדת תגיד לך אחרת- בבי"ח יש את הציוד הכי משוכלל בכדי להתמודד עם מצבים כאלו. א-ב-ל השאלה היא מה הם מגדירים מצב חירום? האם זה הצורך בניתוח קיסרי במהלך הלידה? אם כן, את בטח יודעת מה לענות- בד"כ עצם השהייה בבי"ח, עם כל ההתערבויות בתהליך הלידה, גורמת בכלל לצורך בניתוח קיסרי ובבית הצורך הזה לא היה קיים. צריך גם להזכיר לכל אדם, שמצבי חירום אמיתיים במהלך לידת בית הם נדירים ביותר, בעיקר בגלל התנאים הנוחים מסביב, הרגשת הביטחון של היולדת וחוסר ההתערבות הרפואית. כפי שאמרתי בהתחלה, אם למרות כל זה מתרחש מצב נדיר של חירום אמיתי,המיילדת עושה כל שביכולתה בכדי לעזור (יש לה ציוד חירום) ומזעיקים אמבולנס במיידי ועוברים לבי"ח. מחקרים רבים הוכיחו חד משמעית, שאין יותר סיכון בלידות בית לעומת לידות בית חולים- בהריון בסיכון נמוך. אין לי משפט מחץ לספק לך, אך התשובה הקצרה ביותר שאני יכולה לספק לכזו שאלה היא: עצם הלידה בבית, מפחיתה למינימום את הסיכון שסיבוך כזה מהיר יקרה. לעיתים דווקא השהייה בבי"ח עם כל הלחץ שיש לעיתים מסביב וההתערבויות, גורמת לסיבוכים כאלו לקרות. מחקרים הוכיחו שאין יותר סיכון בלידות בית אם ההריון הוא בסיכון נמוך. שלא ישכחו שגם בבתי חולים יש מקרים טרגיים. לפחות את יודעת שעשית את המקסימום בכדי שלך זה לא יקרה.