ומה אתתתתתתתתתתתתתתתתם..... הייתם עושים???

ומה אתתתתתתתתתתתתתתתתם..... הייתם עושים???

ובכן, היה יום לא קל היום.. הייתי בסדנא בצפון ונתקעתי בפקק רציני. עשיתי מאמצים אדירים להגיע לשיעור בזמן וגם הצלחתי בזה. כשהגעתי למועדון גיליתי שאין מזגן בחדר ספינינג. התקלקל. אמרתי למנהלת שאני לא מתכוון להעביר אימון במצב כזה. היא הביעה מחאה ומארהר ש"אין כזה דבר ואין כזה דבר שאין שיעור" לא היה יום קריר במיוחד וגם כשהמזגן עובד חם שם מידי לטעמי ואני מסיים עם שלולית גדולה מאוד מתחתי. האנשים מאוד רצו שיעור ובסופו של דבר בלחץ הזמן החלטתי להעביר. פתחתי חלונות, הבאתי מאווררים ונתתי נאום ציוני ארוך. הסברתי שהיום יהיה אימון סולידי שיתו המון וימלאו בקבוקים באמצע השיעור. שמתי ווליום נמוך כדי שלא יהיה דחף להשתולל (עד הקטע האחרון ששם הגברתי ) ופתחתי את דלת חדר הספינינג. האמת היא שאני קצת מאוכזב מעצמי כי אני חושב שהייתי צריך לעמוד על דעתי ולא להעביר את האימון ואני אף שוקל להגיש את התפטרותי לאור הענין הזה. ומהמנהלת אני בכלל מאוכזב לגמריי. ומה אתם הייתם עושים ?

sheferd

New member
מה אני עשיתי

הייתי בסיטואצייה הזאת בשבת האחרונה- כיתה מלאה,כל המתאמנים ישובים על האופניים,ומזגן ששבק חיים... כדי לא לאכזב את המתאמנים,ולאחר שהביעו את רצונם להתאמן בתנאים הקיימים, הצבתי מאוורר ,ויצאנו לרכיבה בתנאי חוץ.. היה קשה אבל שווה

האנאלוגיה לרכיבה בחוץ לא לגמרי מדויקת

(אולי אולי אם לכל אחד יש מאוור אישי עליו :) ) ברכיבה בחוץ, אולי אם ארכב בעליה במהירות נמוכה וביום חם, אזיע בכמות שמזכירה אימון ספינינג אינטנסיבי בחדר לח ודחוס למדי. אני מדבר על אימון שיש בו במזגן עובד, כן ? מעבר לכך שגם אם רכבתי בתנאים כאלו, וודאי שלא הייתי לוקח קבוצה שאני אחראי עליה לאימון בתנאים כאלו.

סיטואציה לא פשוטה...יצאת גדול!!! כי

כי כשכיר צריך לעשות מה שצריך לעשות, ולא מה שרוצים לעשות. עשית כמיטב יכולתך -שאפו!!! להתפטר? השתגעת?
תן למתאמנים לעשות את העבודה עבורך. הכל באחריות המנהלת!!! כמתאמנת הייתי פונה בתלונה יחד עם כל המתאמנים, למנהלת ולהנהלה, כי יש לבדוק מזגנים במיוחד בקיץ מספר שעות לפני האימון ולקרר את הסטודיו. אני משוכנעת שידעו על התקלה הרבה קודם, יכלו לקרוא לטכנאי מהרגע להרגע לו היה ניהול ותחזוקה כראוי לרשת מובילה. יש פתרונות גם במצבי חירום מעין אלה: מזגן ניד, גנרטור ועוד... זה לא באחריותך. ושוב שאפו!!

העברתי שיעורים בלי מוזיקה,בלי מזגן

הכל אמיתי אי בתחום המון שנים ככה שעברתי הכללללללללללללללללללל אני לוקח מה שקשה לאתגר כמה שיותר קשה ככה זה יותר מאתגר אותי וסיכוי להצליח בו הוא 100% מה שבנורמה מ ש ע מ ם היום קיבלתי מתנה זוגית ,משהו אש לא עיסוי ,לא צימר,........................ מתנה ממלך לנסיך אי אפשרא לגלות בשבוע הבא הזמנתי מישהי חכמה,יפה,סקסית לשיעור שלי סיכוי טוב שתהיה לי נסיכה כמו המאמן השוודי המלצה שלי למדריכים בלי משחקי אגו.זה הכל אם בעלים\מנהלים טמבלים שחררו את המקום מהל"ז חבל על הזמן שלכם אם זה תקלה חד פעמית תזרמו עם זה היו ימים שרכבתי עם טמפרטורה של 40 מעלות בחוץ מי שעושה את זה זה אנחנו. שבוע הבא אני אהיה עסוק עם הנסיכה ככל הנראה אני מאמין שיחד נבנה ממלכה סוף שבוע נפלא לכולללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללם\ אם יש לכם רעיונות להרשים את הנסיכה שחררו לי טיפים תודה שבת שלום ומבורךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך

רוןר9

New member
"ביקראם ספינינג"

היי אסף האנארובי כלפיי הלקוחות שלך פעלת הכי נכון שיש כל הכבוד , המתאמנים יזכרו לך זאת לטובה . עברתי סיטואציות מסוג זה כמתאמן וכמדריך הלקוחות מגיעים עם מוכנות לעבודה ואסור לנו לאכזב אותם. אכן זהו אימון בסיכון גבוהה יותר מכל הבחינות הייתי ממליץ לנשים בהריון ואנשים עם בעיות קרדיאליות לא להשתתף באימון. ולהקפיד על משק נוזלים משופר לשתות מוגבר גם טרם האימון בכל מקרה הנוזלים לא יורדים ישר מהקיבה לשלפוחית (-: הערה וארה קטנה מצטט אותך "...ימלאו בקבוקים באמצע השיעור" - תפקידנו כמדריכים לשרת את הלקוחות / מתאמנים במהלך האימון מכאן שהתפקיד של מילוי המים צריך להיות ע"י המדריכים ! אני תמידדד אומר בתחילת האימון ובמהלכו מי שצריך מים להרים את היד או הבקבוק אני אמלא. לא נשכח שעל מנת שמתאמן ירד מהאופניים במהלך השעור הוא צריך להוריד דופק בהתהליך הדרגתי שלא כולם מכירים ויש כאן סכנה על כל המשתמע מכך גם בריאותית וגם בטיחותית . ולעולם כמדריכים לא נוכל להסיר את האחריות המיקצועית שלנו כלפי המתאמנים ! שיהיה סופ"ש יפה רון9

חולק עלייך בענין הבקבוקים

ואישית גם חושב שזו הפקרות של ממש לצאת באמצע שיעור בשביל למלא מים למתאמנים (כן, אפילו עם זה ל40 שניות). כבר היה על זה דיון בפורום פעם וזו דעתי. אגב, בדיוק מהסיבה הבטיחותית שאותה הזכרת (לצאת באמצע אימון מהאולם???) אם המקולר היה בתוך החדר אז זה היה הגיוני אולי. תמיד כאשר אני מזכיר שאפשר ללכת למלא מים באמצע השיעור אני גם מדבר על הורדת הדופק לפני שיוצאים.

רוןר9

New member
קונפליקט זה דבר בונה

היי אסף האארובי שנינו צודקים . החשש שלי שמתאמנים שיורדים מהאופניים בחדר חשוך עד חשוך חלקית יכולים להחבל או לקבל אירוע קרדיאלי בשל שינויים קיצוניים בדופק מתהליך בלתי מבוקר . יחד עם זאת ברור שמחובתם של המדריכים להיות נוכחים בחדר חד משמעית. וברור לנו גם שההנחיות הכתובות פותרות את בעיית "הספר" ואנחנו צרכים למצוא מענה בשטח ולכן אנחנו פועלים מתוך שיקול דעת כפי שנהגת במקרה שהצגת עם התקלה במיזוג האויר. אפשרויות לפתרון: קולר בחדר ספין כמו בהולס עזריאלי ,ברור שזה לא תמיד ניתן או מסיבה טכנית או מסיבה תקציבית . דרך נוספת להכין מראש ליד המדריך/ה כמה בקבוקי מים או לבקש ממתאמנים במקרים כמו שהצגת להביא בקבוק נוסף (ניתן להשגה במרבית חדרי הכושר). סופ"ש יפה רון9

spingirl

New member
לבקש מהמתאמנים להגיע עם בקבוק של 1.5

זה מספיק מים לשעה .

דעתי

זכור לך שירשור מלפני ארבע שנים בערך, בנושא ספינינג סאונה? אני מקווה שלא תקבל את הרושם שאני שופט אותך, כי להיות חכמים בדיעבד, זה קל מאוד, אבל טוב שהכל עבר בשלום. לשאלתך, אני לא הייתי מעביר את השיעור ולו בגלל הסיכוי שמשהו יקרה לאחד המתאמנים, בגלל התנאים הלא מתאימים. במקרה הזה, אם חס וחלילה היה קורה משהו לאחד המתאמנים, האחריות לכך בהחלט הייתה יכולה להתגולל לפתח דלתך ולא בטוח שהיה לך כיסוי לכך. בוס הוא לא אלוהים וללקוחות (לא לכולם) יש נטייה לחשוב שהם יודעים הכל. אז מה? נכון שזה יכול להיות אנטי "תודעת שירות", אבל שוב, נסה לדמיין מקרה שמישהו היה מתמוטט ותבין איך זה מתגמד. תחשוב על זה לרגע, אם אתה היית שופט ולקוח, או משפחתו היו תובעים מדריך ספינינג על נזק שנגרם להם בשיעור בו השתתפו (ועוד לך היה אינסטינקט נכון לבקש שיבטלו אותו). גם ללא ידע משפטי, היית פוטר את המדריך בתואנת חשש לפיטורין, או את הרצון לרצות את המעסיק? אני חושב שההודעה שלך חשובה מאוד ושהיה לך אומץ רב לכתוב אותה. האינסטינקטים שלך, שלא כמו חלק מתגובות מזוויעות ונבערות בעליל מעלי, נכונים ובאמת, ניתן וצריך להתפשר על מנת לרצות את הלקוחות ואת המעסיק, אבל צריך לדעת מתי להגיד לא. אם יש סיכוי שכתוצאה ממעשה/מחדל שלך, מישהו יפגע, זה לא שווה 80-150 ש"ח.

adiu2

New member
סוגיה קשה

לאמן או לא לאמן כמו שנאמר כאן קודם צריך לעודד את המתאמנים להתלונן - למרות שגם עליהם לא תמיד המנהלים חושבים - את הכסף כבר שילמו והם סומכים על הזיכרון הקצר. הפיתרון במקרה כזה הוא לשנות את סגנון השיעור מישהו הזכיר כאן ביקראם ספינינג - אם נשווה את זה לביקראם יוגה - כל מי שהשתתף בביקראם יוגה יודע שהתנועות שם ומצבי העמדה של הגוף הם הרבה יותר פשוטים מבשיעור יוגה רגיל. ואחת הסיבות היא זו. מצב לא קל, נקווה שלא תצטרך להתמודד איתו שוב

גם לי נראה שאולי לא הייתי צריך להעביר

אחרי שראיתי שעם מאווררים, חלונות ודלת פתוחים, המצב סביר, העברתי את השיעור במתכונת זהירה. אבל שוב, אני לא מרגיש טוב עם זה.

sheffys1

New member
סתם לידיעתכם...

בתור מתאמנת במועדון, אני ומתאמן נוסף הערנו לפני כשבועיים שהמזגן לא עובד "כתמול שלשום"... כנראה שהתלונות שלנו כמתאמנים לא ממש מטרידות מישהו, כי עובדה שבסופו של דבר הבעיה תוקנה רק אחרי שהוא שבק סופית...

Tami661

New member
פעלת בסדר גמור. ראה תגובתי לצ'וייסנספין

ובהרחבת הנושא אליך: בעצם, רון והאחרים די מיצו את מה שאני חושבת - ברור שאלמלא המאווררים והאפשרות לעדן את המאמץ, לא הייתי בדעה כזו אבל... צריך מיומנות ומקצועיות גם לדעת לתמרן בין הטיפות (זיעה או 'סמכויות'...) ולשמור על שקט סביבתי. מה שכן... שיעור כזה צריך לפתוח בהקדמה למתאמנים עם הסבר על המשמעות והנזקים שעשויים להיגרם מאימון בתנאים כאלו ולתת רשות ל'פרישה' בכל שלב של האימון אני חייבת לציין שאני מכירה מדריכים רבים שטענו וטוענים "לא!" החלטתי אולם בפועל, כשהם נאלצים להתמודד בסיטואציה הזו, הם מעבירים באבו-אבוההה את האימון (ואני אישיתי גם פרשתי מאימונים בתנאי חום לא סבירים של אומרי "לא" שכאלו)

adiu2

New member
לעזוב שיעור

אני באמת קורא את כל התגובות החוזרות על מזגנים מקולקלים ואני אעלה עכשיו נושא שבטוח עלה בעבר אבל יש בכל חדרי הספינינג בארץ דבר שהוא גרוע יותר ממזגנים שאינם עובדים קוראים לזה אופניים במצב תחזוקה ירוד אני מקדים לשיעור ספינינג לפחות שעה במידה ולא מתקיימים שיעורים ברצף במטרה אחת למצוא אופניים במצב תקין. ולצערי אני רואה אנשים שעולים ומדוושים על אופניים עם בעיות שונות ולא אני לא מתכוון לרעש, או ברז עומס שלא באמת סוגר עומס או שרבע סיבוב והאופניים ננעלות. הבעיות הללו מזיקות למתאמנים הרבה יותר - כי יש כאילו שלא מבינים מה בסדר ומה לא ומדוושים במשך שעה על אופניים שדופקות להם רק את הברכיים במקרה הטוב. זו הבעיה האמיתית

מגן רן

New member
זה תלוי...

מהיכרות עם מערכת המיזוג בגבעתיים ומבנה החדר (קיר חיצוני בקניון גבעתיים כך שהשמש מכה ישר על חדר הספינינג ומחממת אותו) אני חושב שלא ניתן לצאת האמירה חד משמעית לכאן או לכאן אבל כמה נק' למחשבה (באופן כללי לסוגיית המיזוג וספציפי למקרה של אסף): א) אנחנו, המדריכים, לא בדיוק בעמדה שבה אנו יכולים לומר למנהל אנחנו לא נקיים שיעור. אנחנו יכולים לייעץ, יכולים להצביע על הבעיתיות והסכנות אך לא בעמדה בה אנו קובעים את המדיניות אלא מבצעים אותה. בשביל זה משלמים לנו. יחד עם זאת, נטייתי ברורה- לא לקיים שיעור כאשר אין מיזוג. ב) מי שמכיר את "המאווררים" (מאווררים עלאק...במקרה הטוב 2 קטנים...) בגבעתיים יודע שהם עוזרים כמו כוסות רוח למת. אין להם שום משמעות, בייחוד לא ליושבי השורה השנייה והשלישית באולם מכיוון שהרוח לא מגיעה עד שם. ג) לדעתי, אין להשאיר את ההחלטה לשיקול דעתם של מתאמנים מכיוון שהם לא באמת מבינים את ההשלכות לאימון בתנאי חום והרצון לקיים שיעור ולהוציא קלוריות גובר על כל שיקול אחר. המדריך, כמבוגר האחראי, בשיתוף עם הנהלת המועדון צריכים לקחת את ההחלטה ביחד. וכאשר אין הבנה / שיתוף פעולה מצד ההנהלה יש למזער נזקים. כאן אני סבור שנהגת בחוכמה רבה, הפסקות שתייה רבות, אימון סולידי, פתיחת דלת החדר מיזערו את הבעיה. לגבי מחשבות התפטרות- למי זה יועיל? מה זה ייתן? רק תאכזב את הרבים זכל כך אוהבים אותך. שכח מזה!

למעלה