ומה בסירים ובתנורים שלכם לחג השני ולשבת?

אצלי בעיקר בתנור -
קציצות בשר וצלעות טלה בתנור. אופה ביחד בתבנית גדולה כדי שהקציצות תקבלנה
את הטעם הטעים של הטלה.
סלט אצבעות פריך מהמטבח הטריפוליטאי (לקראת פרידה מהסלט החורפי הזה)
סלט סלק עם אגוזי מלך (מתכון גרוזיני מיוחד לפסח)
סלט אבוקדו עם ביצים וטונה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי בעיקר בתנור -
קציצות בשר וצלעות טלה בתנור. אופה ביחד בתבנית גדולה כדי שהקציצות תקבלנה
את הטעם הטעים של הטלה.
סלט אצבעות פריך מהמטבח הטריפוליטאי (לקראת פרידה מהסלט החורפי הזה)
סלט סלק עם אגוזי מלך (מתכון גרוזיני מיוחד לפסח)
סלט אבוקדו עם ביצים וטונה
אצלנו, כמעט סגורה.
ההורים ואחי יהיו איתנו בע"ה, אז יש צידוק לעוגת גבינה..

חג שני, ערב:
גפילטע שאמא שלי תביא, בע"ה
מרק עוף, קניידלעך, אטריות לפסח, קרוטוני מצה
סינטה, תפא מעוכים, ברוקולי בשמ"ז

חג שני, צהריים:
סלטים
פשטידת בשר, לשון שאמא שלי מביאה, קישואים ברוטב עגבניות, תפא "אנה"


ליל שבת:
מרק קישואים ופטריות
סלמון בקראסט אגוזים, קינואה, פשטידת קישואים וכרישה

צהרי שבת
חמין פסחי, קציצות של אמא שלי, קוגל תפ"א, אספרגוס (אם יהיה)

עוגות:
עוגת שקדים ותפוז
עוגת גבינה
עוגת מייפל לפסח של קרן אגם
בראוניז
עוגת שוקולד של אחותי
חיתוכיות לימון (אם אספיק)

חג שמח, שבת שלום וקיץ בריא |פרח|
 
והמלצה - סלט סלק עם אגוזים - סלט פסח מסורתי מהמטבח הגרוזיני
מבשלים סלקים בסיר עם מים, במשך כשעה וחצי. מסננים, מקררים קצת, מקלפים וחותכים לקוביות.
מוסיפים אגוזי מלך טחונים, מלח, חומץ, כוסברה קצוצה ושום כתוש (יש המוסיפים פלפל חריף או צ'ילי אך אני מוותרת).
הכמויות לפי הטעם. אני שמתי על 2 סלקים בינוניים, 2 כפות גדושות אגוזים טחונים.
אין צורך בשמן בגלל השומניות של האגוזים. מערבבים בעדינות.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
והמלצה - סלט סלק עם אגוזים - סלט פסח מסורתי מהמטבח הגרוזיני
מבשלים סלקים בסיר עם מים, במשך כשעה וחצי. מסננים, מקררים קצת, מקלפים וחותכים לקוביות.
מוסיפים אגוזי מלך טחונים, מלח, חומץ, כוסברה קצוצה ושום כתוש (יש המוסיפים פלפל חריף או צ'ילי אך אני מוותרת).
הכמויות לפי הטעם. אני שמתי על 2 סלקים בינוניים, 2 כפות גדושות אגוזים טחונים.
אין צורך בשמן בגלל השומניות של האגוזים. מערבבים בעדינות.
נשמע טוב! אם נשארו לי סלקים, אבשל אותם.
תודה!
 

ויוי 25

Well-known member
בערב החג הארוחה פרווה :
מרק-ירקות ,קציצות-דגים , ירקות אפויים בתנור וסלט ירקות,וקינוח קצפת ושוקולד.

בחג:
מנה ראשונה מרק קניידלך .
מנה עיקרית גולש -בשר בקר עם קוביות תפו"א
תוספות: פרחי-כרובית אפויים בתנור.
סלק אדום.
אורז מבושל עם קרם קוקוס ,כשר -לפסח.
סלט צבעוני : ענפי סלרי -אמריקאי חתוכים לטבעות, מקלוני שומר (אניס) מקלוני-גזר, ופלפלים צבעוניים.
לקינוח: עוגת מצות -קרה בשכבות עם שוקולד וקצפת פרווה.
 
למעלה