ומה ב"יום שאחרי"?

ומה ב"יום שאחרי"?

[פרסמתי הודעה זהה ב"לומדים בחו"ל", הנחתי שפה אוכל לשמוע דעות נוספות,ברשותכם] קודם כל הקדמה קצרה-אני מסטרנט לכימיה בארץ, בדיוק באמצע התואר השני. כרגע המצב הוא שאני מאד אוהב מה שאני עושה(מה שהפתיע אפילו אותי לאור העובדה שבתואר הראשון בכלל לא נחשפים לסוג כזה של מחקרים או בכלל קורסים בתחום), שזה טוב ויפה....בקרוב יגיע הזמן לחשוב על דוקטוראט ושם באמת כבר כדאי להיות סגור על תחום המחקר שלי.. בתנאים אידאליים רק "עניין" (ואולי אופי המנחה) הם דברים שעלולים להכריע את הכף,אבל מה לעשות, עם תואר שלישי ללא עבודה, לא הולכים למכולת. לכן, הדילמה הבאה: בתחום שלי שאני כאמור אוהב,אין כמעט עבודה בתעשייה: לא בחו"ל וממש לא בארץ. עם זאת זה תחום שפורח באקדמיה בשנים האחרונות, תחום צעיר ש"רעב" לחוקרים חדשים(כך עושה הרושם). האם זה חכם מצידי להמשיך לתחום זה(תואר שלישי ופוסט ) מתוך הנחה ש"יהיה בסדר"? כלומר, שלאור מה שאמרתי אמצא איזשהיא משרה באקדמיה (אפילו ב"מחיר" של להשתכן שם בחו"ל, מודה שזה יהיה בהחלט לצערי..)? אני לא רוצה לעשות הימור לא-שקול, אלא כמה שיותר שקול כמובן. וברור שאפאחד מכם לא יוכל להגיד לי את הסיכוי המדוייק למציאת עבודה בתחום(גם אם אגיד לכם מה התחום..לא כזה סוד), אבל לפחות "טיפים כלליים" בעניין למי שכבר היה בסרט הזה....(שמו כנראה היה: "אני אוהב תחום מחקר מאד לא פרקטי! האם יהיה בסדר ביום שלאחר הפוסט? מי ידאג לי?") בתודה מראש לכל המסייעים,כל פיסת מידע תעזור. נ.ב. יש תחומי מחקר אחרים בכימיה שמעניינים אותי וכן יש מה לעשות איתם בארץ בתעשייה. הבעיה, שמה לעשות,זו תהיה פשרה מבחינתי, הן מבחינת העובדה שזה לא הכי מעניין(אלא רק "די מעניין") ובעיקר כי אופי העבודה שונה לחלוטין(פרטים יינתנו למבקשים).

אין צורך להסתכל על זה ככה

אם בהמשך תחליט שאתה לא ממשיך באקדמיה (כי, נניח, אתה לא יכול או רוצה לחכות למשרה בארץ, ולא רוצה לגור בחו"ל, או מה שלא יהיה...) אני לא רואה שום סיבה למה אחרי דוקטורט ופוסט לא תוכל להכנס לתעשיה, אפילו אם תחום המחקר שלך תיאורטי. אני אמנם לא מבינה בכימיה, אבל במתמטיקה זה עובד מצויין.

למעלה