ועכשיו ראיתי עוגת גבינה של בתי מלון מתכון
של איילת הירשמן במדור האוכל של וויינט
הישראלית המושלמת: עוגת גבינה חמימה של מלונות
ת'כלס, העוגה שאני תמיד מתגעגעת אליה. קלה להכנה, מנחמת, חמימה, רכה, מושלמת (ואין בה גלוטן,
אם זה חשוב לכם). מה צריך לזכור לפני שמכינים? כל המרכיבים, מלבד השמנת המתוקה, צריכים להיות בטמפרטורת החדר לפני ההכנה, בימים חמים זה אומר פשוט להוציא אותם מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה (בימים רגילים שעה). חוץ מזה, ההכנה ממש קלה.
המרכיבים (תבנית בקוטר 20 על 25 ס"מ)
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9% שומן
1.5 כפיות מיץ לימון
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
2.שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מעבירים לקערה אחרת.
3.שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות אותה) את הגבינה הלבנה, מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים כדקה עד שמתקבל קרם חלק ורך. ממשיכים להקציף ומתחילים להוסיף את הביצים, זו אחר זו, תוך הקצפה מתמדת. מסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים - ידנית – עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור, ואת השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4.יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50 דקות-שעה, עד שהעוגה מתייצבת, השוליים שלה מתכנסים קצת פנימה, היא מזהיבה קלות ולפעמים נוצר בה בקע. מוציאים ומצננים קצת.
5.מגישים מיד, חמימה, במרובעים גדולים ונפלאים. או מאחסנים במקרר, בכלי אטום, (עוד יומיים) ומגישים בטמפרטורת החדר.