ומה הלאה????

kroason

New member
ומה הלאה????

בתגובה לשאלה של תמו...על מצב העו"ס..והמצב החברתי: שברור מעל לכל ספק ששינוי חייב להיות ובהקדם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ה-שאלה הגדולה היא מה אנחנו יכולים לעשות עכשיו? ואיך? דרך איפה? האיגוד? להקים ארגון אחר? צריך להתחבט הרבה בשאלות אבל גם הגיע הזמן להתחיל לחשוב על פתרונות וכיווני חשיבה מעשיים יותר.....

נראה לי

שצריך להתחיל בשינוי של תוכנית הלימודים של העובדים הסוציאליים... ברצינות, אם הכוונה היא לעשות שינוי כעובדים סוציאליים, זה מאד מתנגש עם העובדה שרובנו עושה את העבודה במסגרות ציבוריות. מישהו יכול לומר לי איך אפשר לקבל שכר מהמדינה ובמקביל לפעול כנגד השיטה - אותה שיטה שבמסגרתה משולמת המשכורת שלנו? כדי שזה יתאפשר יש צורך שקובעי המדיניות יבינו את החשיבות שבקיום גורמים שמבקרים את השיטה ופועלים לשפר אותה. נכון להיום אין סיכוי שזה יקרה כי השינוי שאנו רואים מתנגד לגמרי עם השיטה הקיימת. אנחנו חושבים, למשל, על שוויון הזדמנויות לכל, אך זה דורש השקעה בחינוך לכל והשיטה היום אומרת שמשקיעים במי שיש לו כבר בסיס ויכולות לתרום.. אלה שעובדים במסגרות פרטיות לא נמצאים במצב טוב יותר מבחינה זו. הם בודאי לא נמצאים במקום לפעול בעניין כעו"סים. הם יכולים לפעול כאזרחים מן השורה. נראה לי שזה העניין - הציפיה לפעול לשינוי כעו"סים יוצרת קושי בגלל הסיבות לעיל. אם רוצים לפעול לשיוני, למה חייבים להזכיר את המקצוע שלנו? אפשר לעשות זאת כאזרח "רגיל". כמה עו"סים עמדו עד היום בראש מהפכות אזרחיות?

למעלה