ומה זה בדיוק פוראזיס?

  • פותח הנושא xero1
  • פורסם בתאריך

hilla m

New member
אני יענה לשניכם יחד ../images/Emo13.gif

אני מבינה, או לפחות מקווה, שאם אין לכם מושג בזה, אתם לא סובלים מפסוריאזיס.... בכל אופן, הנה קישור שיסביר לכם בדיוק במה מדובר... הילה
 

telenovelagirl

New member
הקישור לא עובד... לפחות אצלי...

ומעניין אותי לדעת... אשמח אם תוסיפי עוד קישור או תסבירי...
 

leeloo

New member
אחרי שקראתי קצת על הסימפטומים

אני מכירה ילדה מהשכבה שלי שלא נעים להגיד זאת אבל הרבה אנשים נחרדים ממראה עור הפנים שלה (וגם העורף). יש לה מלא פצעים אדומים על כל הפנים, שמסביבם יש משהו שניראה כמו קילוף העור. אני מניחה שהרוב משערים שמדובר במן מחלת עור מסוג כלשהי, אבל לי זה ניראה כמו מחלת הפסוריאזיס. פשוט כואב לראות דבר כזה, ואני בטח לא יכולה אפילו להתחיל לתאר לעצמי את עוגמת הנפש שהיא חשה מהמבטים הסולדים של האנשים סביבה. יש לי שאלה: המחלה פגה באיזהו גיל? יש ניתוח שיכול להעלים או לשפר את המצב? האם הסובלים מהמחלה צריכים לעבור טיפול תרופתי? תודה מראש.
 

hilla m

New member
לצערי... ../images/Emo4.gif

המחלה כרונית ורוב הזמן נעלמת רק לתקופות.. ברוב המקרים היא תמיד חוזרת, אולם לא תמיד באותה חומרה. יש טיפולים שיכולים לעזור וניתוח לצערי אין. מה שחשוב, וכדי שתעבירי לחברים שלך, זה שהמחלה גנטית ולא מדבקת! חבל שאותה הילדה משכבה שלך סופגת מבטים. כדי לעזור לאותה ילדה, אני חושבת שגם אם את לא קרובה אליה כדאי שתספרי לה על הפורום הזה, ואני מקווה שנוכל לעזור לה ושבכלל יש לה את האמצעים הדרושים להגיע לכאן. הילה.
 

leeloo

New member
חבל שבדיוק נגמרו הלימודים...

ואין לי דרך לתקשר איתה.... אבל האמת שהיא ניראתה די חייכנית בסך הכל... כנראה למדה להתמודד עם המחלה.
 
גורמים להחמרת הפסוריאזיס

גורמים להחמרה מצבי לחץ נפשי ופיזי , התרגשויות יכולים לתרום להחמרה . ישנם אנשים שרגישים וכל פגיעה בעור כגון פצע , חתך הופכים את האזור הנגוע לפסוריאטי . מזג אוויר חורפי וחוסר שמש גם הם מהווה גורם להחמרה. שתיית אלכוהול , עישון , משקל יתר , נטילת תרופות.
 
מה זה בעצם פסוריאזיס

ספחת (psoriasis) מחלת עור כרונית בה נוצרים רבדים אדומים מכוסים בקשקשת עבה ויבשה בצבע כסף על המרפקים, הברכיים, הקרקפת, ולעיתים גם על חלקים אחרים בגוף. הפריחה היא לרוב סימטרית. הסיבה אינה ידועה; המחלה היא תורשתית, ועלולה להתפרץ במצבי חרדה. היא שכיחה בעיקר בילדים ובמתבגרים. לעיתים היא קשורה לדלקת מפרקים. אין ריפוי מסוים, והטיפולים הקיימים נועדו להקלה. החרפות והקלות במחלה מאד אופייניות.
 
עוד קצת על הפסוריאזיס

מהי פסוריאזיס ( ספחת ) ?? פסוריאזיס ( בעברית ספחת ) היא מחלת עור כרונית הפוגעת בכ 3 אחוזים מהאוכלוסייה. המילה "פסוריאזיס" מוצאה ממילה יוונית Psora שפרושה גירוי . המונח העברי "ספחת" נזכר כבר בתנך. הפסוריאזיס הינה מחלה על רקע גנטי תורשתי ולכן אינה מדבקת. הסימפטומים הפסוריאזיס מאופיין ע"י פצעים אדומים המלווים בקשקשת לבנה ויכולים להופיע בכל חלקי הגוף . הכל מהקרקפת וכלה בציפורניים. המקומות הנפוצים ביותר בגוף בהם מופיעים הגלדים הם המפרקים והראש. מה גורם לסימפטומים ?? תאי העור של אדם בריא מתחלפים אחת ל 28 יום. אצל חולי הפסוריאזיס התהליך מואץ עד מהירות של פי 7 מאדם נורמלי . זו הסיבה לאדמומיות - שכבות על גבי שכבות של תאי עור כשהקשקשת היא למעשה תאי העור שהולכים ומתים ( בדומה לנחש המשיל עורו ) . התופעה נובעת ככל הנראה משיבוש בפעולת תאי הדם הלבנים הקשורים במערכת החיסון של העור . התאים חושבים שהעור פגום או פצוע ( בעוד העור בסדר גמור ) ואז ממהרים לתקן את הבעיה ע"י יצור תאי עור חדשים . כך נוצר אפקט השכבות והגלדים. השילוב בין הבעיה בתאי הדם לבין הגידול ביצור תאי העור גורם לסימפטומים. התפרצות ראשונית ההתפרצות הראשונית של המחלה יכולה להתרחש בכל גיל כאשר הסיכון הגבוהה ביותר הוא בין גילאים 3 ל 30 ואין היא מבדילה בין נשים לגברים. ההתפרצות נובעת משילוב של הפגם הגנטי עם גורם חיצוני כגון : לחץ נפשי רב ( המחלה ידועה כמחלה פסיכוסומטית – מושפעת ממצבים נפשיים ), פגיעות פיזיות בעור ( פצעים , ניתוחים ) , מאמץ גופני רב , נטילת תרופות כגון : תרופות לבעיות דם ולב , נגד מחלות נפש ( ליתיום ) ועוד . פסוריאזיס טיפתי יכול להופיע בעקבות דלקות בגרון מלוות בסטרפטוקוקים כיצד מאבחנים פסוריאזיס ברוב המקרים האבחון הוא ויזואלי . בחלק מהמקרים נדרשת ביופסיה של העור מהאזור החשוד על מנת לאשר את הפסוריאזיס.
 
למעלה