ומה לגבי רכיבה טיפולית?

lifegirl

New member
ומה לגבי רכיבה טיפולית?

והרי לכן פינת הקושייה של שני <מזמן לא קרה, אבל הנה...>: לפני כמה ימים קיבלתי סופסוף, במזלטוב ובשעטובה, את החוברת של ´עמותת שלומית´ (שזו עמותה שמפעילה שרות לאומי- שם מגעיל, הרשו לי לתקן- שרות חברתי, לחילוניות/נשים שאינן יהודיות/גברים). בכל אופן, אחת האפשרויות שפסלתי מיידית היא "רכיבה טיפולית". (תיאור המקום: מועדון רכיבה טיפולית על סוסים, מיועד לבני כל הגילאים, הסובלים משיתוק מוחין, מוגבלויות מוטוריות, עיוורון, תסמונת דאון, קשיי למידה ובעיות רגשיות. תפקיד בני השרות: הדרכת קבוצות ופרטים ברכיבה טיפולית וטיפול שוטף בסוסים.) הפסילה היתה "על רקע טבעוני", ו"כי ככה מרגיש לי בבטן". אבל כשחברה שאלה אותי היום "למה בעצם את לא רוצה ללכת לרכיבה הטיפולית?", לא ידעתי מה לענות לה. ואולי אני בכלל טועה? האם מישהי (או מישהו!) יודעת קצת יותר על המסגרות של הרכיבה הטיפולית? האם מתעללים בסוסים? או אולי להפך, והסוסים מאד נהנים? <חשוב לציין- לא מדובר על סוסים לתחרויות, וגם לא לקרקס. הם לא נדרשים לביצועים מדהימים, וגם לא מוטסים בין תחרויות.. ובכל זאת- זהו שבי, לא?>
 

aradori

New member
תמיד טוב לשאול -

...במקרים כאלה - למה לא משתמשים בבני-אדם? "בבני-אדם??? נראה לך??? שמישהו שאני לא מכיר ירכב עלי? ואני אצטרך לקפץ לי מסביב כדי שיהיה מבסוט????" קחי גם בחשבון, שבעבודה עם אוכלוסיות כאלה - הסוסים צריכים להיות מאוד-מאוד "רגועים"... אני מניח שהמצב הטבעי לחיה, כששמים עליה אוכף ועליו איש - זה להיות מאוד לא רגוע (אני יודע שאני לא הייתי רגוע באותו מצב). ואז צריך "להרגיע" את הסוס... אני מניח שהקונוטציות שלך למילה "מרגיע" חיוביות ברובן ("אני שמה ראש על חבר שלי והוא משחק לי בשער ומרגיע אותי"). בכל-מקרה, לסוס זה פחות נעים. זה יותר קשור לשוט והצלפות (ותחסכו את התגובות ש"יש נשים ש..." - זה לא פורום מהסוג הזה). לסיכום, קשה לי לראות איך הסוס יוצא מורווח מכל הסיפור. (שתי קוביות סוכר לא ישכנעו אותי במקרה הזה).
 
לי הסבירו פעם...

שיש שתי שיטות רכיבה. שיטת ENGLISH, שבה באמת משתמשים בשוט והכל, ושיטת WESTERN שהיא הרבה יותר "עדינה". אז אל תכליל...
 

aradori

New member
אני לא כל-כך מתמצא ברכיבה...

אבל אם ה-WESTERN לא כוללת שוט, לא כוללת אוכף ולא כוללת אנשים שרוכבים על סוס - אז אין לי בעיה עקרונית איתה.
 
הוממ...

האם רכיבה על סוס היא בהכרח שלילת זכויותיו? ראיתי מתודות ללא אוכף או אמצעי שליטה ווטסואבר שבהן אנשים הרגיעו סוסים, התקרבו אליהם והצליחו לרכוב עליהם כאשר הם "בשליטה" מלאה על הסוס, אך הסוס עושה זאת מרצון.
 

haleth

New member
סוסים הם בעלי רגישות ואינטליגנציה

גבוהות. מאוד. אין שום מניעה שמטפל, שיצר קשר טוב עם סוסו, יוכל להרגיע אותו ללא שוט. ואני מוכנה להתערב שיש סוסים רגועים מטבעם וסוסים שמרגישים מתי יש להם עסק עם אנשים מוגבלים הדורשים התייחסות אחרת (על סוסים שמדברים עברית אני עוד לא סגורה). כל זה לא משנה - האילוף, הפרזול והסירוס הם תהליכים אלימים. לא משנה איזה קשר מדהים ונהדר אפשר ליצור עם היצור המופלא הזה (באמת), הקשר הזה הוא תולדה של אלימות. וחוצמזה, גם בתור ילדה אוכלת בשר שאלתי את עצמי - לסוס בטח יש משהו הרבה יותר טוב לעשות מאשר ללכת סחור סחור ולסחוב על הגב אנשים שהוא לא מכיר. - לא נכון?
 

doronimous

New member
דעתי

אני לא מבין גדול בסוסים אך אני מניח שבמקרה הטיפולי הנ"ל מעקרים אותם, מלבישים אותם ברתמה, פרסות, ועל הגב, כולאים אותם כשלא משתמשים בהם, רוצחים אותם כשאין בהם תועלת בקיצור, ניצול מהזן הנחות ביותר. (מצד שני זה די דומה לכלבלב מחמד שמגדלים - בעיה)
 

sheda0ktana

New member
ועכשיו משמיצינו את כל הדעות הקדומות

בואו נסתכל על העובדות. נכון, ברכיבה טיפולית משתמשים בסוסים. הסוסים עוברים אילוף. אותו סגנון של אילוף שעובר הכלב הביתי שלכם, או לחלופין כלב נחייה (גם זה מוקצה מחמת "טבעונות" או שזה בסדר?). לא מאלפים סוסים בשוטים ועקרבים. תשכחו את השטויות שראיתם במערבונים בערוץ המזרח התיכון. גם כלבים היום, למעט כלבי שמירה, לא מאלפים בשיטות של פחד. הסוסים שמשמשים ברכיבה טיפולית הם בד"כ סוסים מבוגרים יותר, שהם מטבעם פחות עצבניים, יותר רגועים ונינוחים ולמודי ניסיון איך להתנהג עם אנשים. עוד לא ראיתי סוס שלא רצה את הרוכב ו"נתקע" איתו בעל כורחו, תמיד קיימת להם אופציית ה"קדמיות" שמטיסה את הרוכב לעזזל. ועוד לא ראיתי רוכב שעף מסוס באשמת הסוס, תמיד זה באשמת הרוכב, ובכל החוות שהסתובבתי בהן, טיפוליות או לא, זה גם מה שהסבירו לרוכבים. בניגוד למה שאתם חושבים הסוסים לא בהכרח הולכים במעגל (וזה די משגע גם את מי שרוכב, וגם את מי שמטפל בסוס) אלא גם וגם - בהתחלה הולכים במעגל כי הסוס חייב להיות מחובר למטפל, בהמשך, כשהרוכב מיומן יותר, הולכים לאורך המנאז´ ולרוחבו, ולפעמים גם יוצאים לטיולים בשדות או בחופים, תלוי ביכולות של הרוכב ובמגבלות שלו. נכון, הסוסים חיים בשבי, אבל בד"כ זה בתנאי דה-לוקס, עם אורוות מרווחות, אוכל איכותי וטיפול שלא היה מבייש אף חיית מחמד מפונקת. ובאשר ליתרונות הרכיבה הטיפולית עצמה - אני מציעה שתיקחו את עצמכם לחווה, תראו אוטיסטים, פגועי ראש, פגועי שיתוק מוחין וסתם אנשים עם בעיות נפשיות חמורות, איך הם נקשרים לסוסים, נפתחים אליהם, מטפלים בהם, ומתפתחים מבחינה מוטורית הודות לתנועות הגוף של הסוס והתרגילים שהם מבצעים מעל גב הסוס ואז תחזרו לפה ותביעו דעות כמו שהבעתם עד עכשיו.
 
למעלה