"ומה עכשיו?" סדנת תמיכה

פלולי

New member
"ומה עכשיו?" סדנת תמיכה

רוייקו שלום, קראתי מס´ תגובות לגבי סדנת התמיכה, ובראשן תגובתך. אשמח לספק לך פרטים נוספים, ואם תיצור איתי קשר ב- [email protected] זה יקל עלי מאוד... כרגע אין אף סדנא או קבוצת תמיכה לאחר ניתוחים לקיצור קיבה, והביקוש לקבוצות שכאלה הוא גדול מאוד, בעיקר לאור הכמות ההולכת וגדלה של מנותחים, ומינימום התמיכה המתקבלת מהצוות הרפואי לאחר הניתוח-בטווח הארוך. הנחיית הסדנא תהיה ע"י צוות של שתיים: 1) דיאטנית קלינית B.Sc שהיא גם מדריכת כושר מוסמכת 2)מנחת סדנאות בנושאים אישיותיים ותקשורת בינאישית, B.A במדעי ההתנהגות ובוגרת מכון אדלר. הפן המקצועי הינו מוגדר ומקיף ביותר, ואוכל לשלוח לך גם את רשימת הנושאים של סדנא זו (כשתיצור איתי קשר אימיילי) הסדנא מיועדת רק לאלו שעברו ניתוח לקיצור קיבה, מכל סוג שהוא, ואחת ממעבירות הסדנא עברה ניתוח שכזה לפני 3 שנים, וחווה יום יום את החוויות הקשורות בכך... בנוסף לתכנים התזונתיים, פיסיולוגיים, האישיותיים והניתוחיים, תהווה הסדנא "במה" לכל המשתתפים על מנת להביע, לשתף, לסייע, להעזר זה בזה, ולהעלות נושאים "בוערים". יהיה מעקב צמוד ומקצועי אחר ההתקדמות של כל משתתף/ת, יוצעו תפריטים, שקילה שבועית וכו´ מקום ההדרכה גמיש - בהתאם להתגבשות קבוצות. מדובר על סדנא של כ-3 חודשים, מיפגשים חד שבועיים (13 פגישות, שעה וחצי כל פגישה), 845 ש"ח לסדנא (65 ש"ח לפגישה), לא כולל דמי הרשמה של 55 ש"ח חד פעמי. כל קבוצה יכולה להכיל כ-15 משתתפים/ות מצפה לתגובתך פה בפורום ו/או לאימייל שלי, אשמח לתגובות מחברי הפורום, דעתכם חשובה!! שרון

batl

New member
נראה טוב אבל יקר

היי לך הסדנא עליה אתה מדבר נשמעת נהדר, אבל מאוד יקרה נראה לי שאפשר לערוך אותה במחיר הרבה יותר זול כשמדובר בקבוצה ודע לך- אני אלופת ארגוני קבוצות!!

שלגיה**

New member
לbatl "אלופת ארגוני הקבוצות"

קדימה הסתער. כתבת שאת מארגנת קבוצה באיזור המרכז ! באיזה שלב את נמצאת ? נשמח ליותר מידע.וגם לעזרה אם תצטרכי. אני בעד בעד בעד. שלגיה

batl

New member
לשילגיה

היי שילגיה כרגע אני מנהלת מו"מ עם דיאטנית מצויינת שצריכה לחזור אלי עם תשובות לגבי מחירים. מה שבטוח- אני לא רוצה רווחים, אלא כיסוי עלויות ולכן זה גם לא יהיה יקר. מקום כבר יש ברגע שתהיה לי תשובה מהדיאטנית אהיה בקשר עם הפורום לצורך הרשמה.

batl

New member
יש מקום כזה בישראל

שלגיה חמודה המפגשים ברמלה

שלגיה**

New member
נשמע טוב ונבון אבל .....

נראה לי "מעשקת כספים אחת גדולה" ! אין שום סיבה לשלם כל כך הרבה לפגישה,אפילו בשומרי משקל משלמים פחות וחוץ מזה מעבר למחיר אני מבינה שאין מספיק משתתפים מאיזור ת"א ועד כה היו מפגשים רק בנתניה (ע"פ מידע ממישהו שעזב אותנו )... תפריטים-מקבלים מהדיאטנית (אני לפחות מקבלת מהדיאטנית בוולפסון) שקילה שבועית-גם כן ...(יש לי משקל נורא סימפטי בבית..) קב´ תמיכה-לא מתאים לכל אחד/ת,כמו שכתבה כאן גל,קב´ התמיכה לא הולכת איתי למסעדה ולא עושה איתי קניות. הייתי כמובן שואפת שבתי החולים יקיימו סדנאות כאלה בתשלום אבל לא במחיר של לקיחת משכנתא. מתאים למי שממש צריך מסגרת קבוצתית ואין לו דיאטנית טובה שתדריך אותו למשך כל אורך התהליך (אופס שלושה חודשים בלבד...מה קורה אחרי שלושה חודשים????????????????????????????????????????????????-המנותח כבר יודע לשלוט בעצמו ברעב פיסיולוגי? -אין חיה כזו.

gal33

New member
אני דווקא בעד קבוצות תמיכה מאיזה

שהוא סוג (וירטואלי, טלפוני, פגישות וכו´). אני רק חושבת שלדיאטנית אין מה לתרום באופן מיוחד לקבוצה של מקוצרי קיבה. במיוחד שמדובר בשמנים של כמה שנים לפחות שמן הסתם חוו מלא דיאטות ומכירים את כל הרזים (מלשון סוד). התפריטים קבועים לפי שלבים בכל סוג ניתוח, מה היא כבר יכולה לחדש שלא מקבלים בדף מבית החולים?? כלום. בהינתן המסגרת התפריטית, רק מקוצרים אחרים יכולים לתרום מנסיונם. בנוסף, מי כמונו יודעים שהדברים משתנים ממנותח למנותח ואין חכם כבעל ניסיון.

את צודקת מאוד גל

ואני מסכימה איתך מאוד. כי רק אחד שעבר על עצמו יכול להבין מה קורה למישהו אחר. ויוכל לעזור ולתמוך בו בשעות שבהן הוא זקוק לתמיכה . ואני מרגישה את אותה תמיכה חמה כאן.

mikie

New member
אני אתכן בנות - בעד תמיכה../images/Emo70.gif

אכן אין מה לחדש לנו, כבר עברנו כמעט הכל ויודעות יותר טוב מכולם על הבעיות שלנו. מה שאנו זקוקים לו זו תמיכה, שיתוף, עזרה. הפורום הוא נק´ התחלה מצויינת לעניין, אך מפגשים קבוצתיים יהיו מצויינים עוד יותר. אני בעד הרעיון אך לא בעד המחיר המוגזם. מיקי

רוייקו

New member
אז אם אין עדיין קבוצות תמיכה

נפוצות, אז זה אומר שאפשר "לדפוק מחיר" ?? נורא יקר. מדובר בקבוצה, לא ביעוץ פרטני. שיורידו מחיר. מה קרה מה ???

gal33

New member
כולם מנסים לעשות כסף על השמנים

למה לא לנצל חולשה של מגזר מסויים? בדיוק כמו שעונות, מתאים לי ושות´ דופקים מחירים של משכנתא על חולצת ליצן אומללה. מכנסיים עולים שם כמו ערבות בנקאית. חזייה בהיקפים שלנו עולה כמו ריבית שנתית על אוברדראפט מכובד. ככה זה. עובדות החיים. אז למה שהשתיים האלה לא תיקחנה 1000 ש"ח למפגש? הן הרי לא עושות זאת לשם שמיים.

למעלה