ומה עם זכויות של תלמידים בחופשה?

gimelalef

New member
ומה עם זכויות של תלמידים בחופשה?

בעודי כותב את השורות הללו מתרחש ניצול חמור של עובדים בפארק המים שפיים, הנמצא מס´ קילומטרים מדרום לנתניה. אמנם מנהליו מקפידים לא לעבור על חוק העסקת בני נוער, אבל בכל מה שמסביב - הדברים פשוט איומים. הדברים הגיעו לידי כך שעובד של האתר הקים אתר מחאה נגד פארק המים שפיים. האתר נקרא "פארק המים שפיים - הצד האפל". במקום שאני ארחיב, תקראו על התופעה ממקור ראשון. הכנסו, תקראו וספרו על האתר לחברכם. לראות ולא להאמין! http://www.geocities.com/shfayim/index.html

אני לא מבין את זה

בכלל עם התנאים כל-כך קשים, למה לא מתפטרים. חוץ מזה אני בעד לתת עבודה לילדים, באמריקה צועקים שבתאילנד מעבידים ילדים בבתי החרושת. נשמע מזעזעה? האמת שמשפחות עניות לא יכולות להחזיק הרבה ילדים שולחות אותם לעבוד בעיר, לילדים יש שני בחירות: או לעבוד במפעל או לעבוד בזנות. ראיתי תוכנית בה ילדה בת 12 שזיפה את הגיל כדי לעבוד במפעל, הצוות האמריקאי עלה על זה ופיטרו אותה, אחר-כך מראים אותה בוכה אומרת: שעכשיו כשפיטרו אותה מהמיפעל היא תעלץ לעבוד כזונה. האמריקאים אומרים שבטאילנד מנצלים ילדים, אבל הם בעצם הופכים אותם לזונות! וואו ניסחפתי קצת!

Annie46

New member
קראתי ולא ראיתי שום ניצול

מה בדיוק ציפית, שהאורחים ינקו? בטח שזה לא כיף להרים שקיות זבל - אבל מה לעשות, זאת כנראה העבודה...

גולדי2002

New member
לא הבנתי איפה הניצול

האם עובדים שם ילדים בני פחות מ-14 (הגיל המינימלי שאפשר להתחיל לעבוד בו)? האם הם מקבלים פחות משכר מינימום? האם מעכבים להם משכורת? (משכורת אפשר לשלם עד ה-15 בחודש) האם מונעים מהם הפסקה או הפסקה בישיבה? אם יש ילדים בני 15, 16 האם הם עובדים יותר מ-8 שעות? (המקסימום שאפשר להעסיק ילד בגיל הזה) האם מתייחסים אליהם בצורה משפילה? (צעקות זה לא, יש בוסים שצועקים, אלא קללות, איומים, העלבות) האם מענישים אותם? האם מונעים מהם טיפול רפואי במידת הצורך? (אם ילד נפצע במהלך העבודה) אם ענית על אחד מהשאלות האלה או יותר בחיוב, פנה למועצה הלאומית לשלום הילד. אם לא, מצטער. ככה זה היום. עובדים קשה ומרוויחים מעט. אני בתור מנהל מחסן, עם כל הותק והכבוד שיש לי בעבודה מרוקן פחים ומטפל באשפה, וזה לא מוריד לי מהכבוד. ושייקה תסלח לי, אני יודע שזה יותר מתאים לפורום שלי אבל הייתי חייב לשאול ואבין אם תחליט למחוק את ההודעה. ואפשר את הדיון הזה לעשות בפורום שלי (אנטי גלובליזציה, מס´ 515). יומטוב גולדי

למעלה