אבידן היה מוערך גם בחייו...
אך גם מי שהעריך אותו לא ממש הבין אותו
וספק אם הוא עצמו הבין או רצה להבין
אם הוא בכלל התכוון למשהו
או שכתב הרבה מתוך התת מודע
בתחושה שלי לפחות הרבה יותר מאשר מתוך מודעות וכוונת המשורר (טפו .....שונא את המונח הזה כוונת המשורר זה פרוג פומפוזי)
הנה מה שהוא כתב על "משהו בשביל מישהו" :
"תהיה מי שתהיה ומה שתהיה, אתה למרות-הכול בן התרבות המערבית. בעל-כורחך נשתלה בך ההשאה כי מעלתו הגדולה של תלמיד-חכם ואזרח-משכיל היא להיות "מלא וגדוש". ובכן, אזהרה: המסע, שאתה יוצא אליו... אינו מסע-רכש או מסע-תקניות. שירים אלה, ויהיו אשר יהיו, אינם בשומפנים "מזון רוחני". הם לא נועדו "למלא" אותך, אלא... "לרוקן" אותך. הנכס היחיד, שאתה עשוי להתעשר בו אגב מסע זה... הוא תחושת-יתרון סמויה, כמעט בלתי-מוכחת... אשר תימהל לפתע בתוכך. בסיום-המסע... אולי תחוש, שאתה יודע יותר על מילים מאשר ידעת קודמלכן. מילים יודעות עליך הרבה יותר משאתה יודע, או איפעם תדע, עליהן. אבל אם יש בך קצה-גירוי לקיומודע, כדאי לך לפחות לנסות, בשנותיך המעטות והמתמעטות, לצמצם את הפער. לא, רק לא "מלא וגדוש", כי אז תאבד לי ולעצמך ללאחזור. להפך: בתום מסע זה הייתי רוצה לראות אותך קל יותר, נייד יותר, מהיר יותר, פקוח יותר, נפעם יותר, ריבוני יותר..."
קהילת חובבי השירה הצעירים העריצה את אבידן
אבל קהילה זו מצומצמת וחלקה הגדול של קהילה מצומצמת זו הם פרוגיסטאנים שקוראים שירה כדי להרגיש עצמם אינטלקטואלים
כאשר משוררים כמו אבידן כתבו 99 אחוז ממה שכתבו בשביל לשגל עלמות נפעמות
בשביל להבין את אבידן אתה צריך להיות הכל חוץ מפסאודו אינטלקטואל