ומה עם שירי ילדים בלדינו?

11miki

New member
ומה עם שירי ילדים בלדינו?

את שפת הלדינו אני רק מבינה אך לא מדברת - קלטתי אותה מהוריי. רציתי לדעת אם יש שירי ילדים וסיפורים לילדים. אני מכירה שיר אחד עם הדייג שדג דגים בים וזה הולך בערך כך... "פשקדיקו דה לה מאר קאייטי באלטה בלו בלו בלו אה - לה מאר..." אני לא זוכרת את כל המילים.

רותי ב.

New member
גם אני יותר מבינה משמדברת...

שיר ילדים שזכור לי, שיר-חיבוק, היה יותר דיקלום כזה. מחבקים את התינוק מנענעים, וזה הולך ככה, (רק שאזכור) LA TURICA LA TORA IL CHACHAM LI MELDARA I LA RUBISSA LI KANTARA LI DARA UNA PARA KI SI MERKI DI HALVA ....... אני אפילו לא יודעת אם יש לזה משמעות כלשהי חוץ מהמונוטוניות של הדיקלום הזה והנענוע שמרגיע, מנסיון
. ושירי הערש כמובן.... דורמה דורמה ועוד אחרים, ובטח היו גם שירי ילדים.

gingit1

New member
שירי ילדות

כמעט נפלתי מהכסא מרוב צחוק, החזרתם אותי כמה עשרות שנים אחורה, נזכרתי שסבתא שלי,בת 92, היתה מושיבה אותנו על ברכיה כשהפנים שלנו אליה, תופסת את שתי הידיים שלנו, מנדנדת אותנו קדימה ואחרוה ושרה לנו את השיר. אני הגדולה במשפחה דוברת ספניולית ובולגרית, כמובן שמערבבים במשפט את שתי השפות. אני אנה לדובב את סבתי ולהזכר בעוד שירים. כל הכבוד למקימי האתר והשפה הספניולית.

רותי ב.

New member
חחחחחחח ../images/Emo9.gif כמעט חשבתי למחוק

את ההודעה הזו.... כי חשבתי, וואווו, אולי רק לי דיקלמו את הדיקלום המונוטוני הזה? אולי זה בכלל משהו פרטי, ש´המציאו´ במיוחד בשבילי, והנה עכשיו נזכרת גם את... ואני מחייכת לי פה חיוך ענק, שגרמתי לך להזכר בכאלה רחוקים משהו... ואשמח אם תביאי עוד שירים.
תודה לך

ואוווו גמני גדלתי על בירכי השיר הזה

גם בני גדל עליו וסביר הניח שאף נכדי יזכו להנות מהטלטלה והחיבוק המלוות את מילות השיר. נכדיה של אחותי רצים אליה ודורשים "קאיצ´י פישקדיקו"... גם סבתי היתה בולגריה, דיברה איתנו ספניולית אבל שרה לנו שירים גם בבולגרית.

רותי ב.

New member
אבל מה זה

קאיצ´י? פישקדיקו אני יודעת מה זה... דגיגון, נכון? וקאיצ´י מה?

קאיצ´י= קאייטי ?

אולי מלשון קאייר - ליפול? שהרי אוחזים בילד ומפילים את גופו אחורה. אצלנו זה הולך: קאיצ´י בלטה פישקדיקו דה לה מאר הופ הופ אל לה מאר. הילדים מתים על זה!

רותי ב.

New member
אולי

קאיצ´י - קיידו, שקט. משהו כזה? מה עוד שזה פשקדיקו, מה הוא כבר יכול לדבר...
לא נראה לי מלשון קאייר...

avielss

New member
תרשו לי להציע לכם

2 תקליטים מעולים (תקליטורים הכוונה) ששמם HERNECIA ׁ(ירושה ) וESTOS Y MUNCHOS (אלו ורבים) של הזמרת סוזי רוגובין מרגש עד דעמות ומומלץ

למעלה