ומה קורה אם...

מצב
הנושא נעול.

noh1

New member
ומה קורה אם...

ומה קורה אם...
אמא שלי מרפאה בעיסוק והיום היא הלכה לבדוק ילד בן 5 חודשים וסיפרה את הסיפור הבא. אמא שלו עברה טיפול IVF ונכנסה להריון וילדה ילדה אחת מקסימה כשהילדה היתה בת שנתיים הם התחילו בטיפולים שוב. לקח שנה והם נכנסו להריון אבל הפעם כל שלושת העוברים נקלטו ויש להם שלשיה. מלחיץ לא? אני רוצה מאוד עוד ילדה (גם ילד לא מזיק) אפילו תאומים אפשר לעבור בשלום אבל שלישיה??? והם הרי מחזירים שלושה כל פעם זה שלא הולך זה דבר אחד אבל אם כן ילך??? שלשיה??? כסף??? לא נדבר על שאר הדברים מה אתם אומרים

אותנו החתימו מראש על כמות העוברים

ומה קורה אם...
אמא שלי מרפאה בעיסוק והיום היא הלכה לבדוק ילד בן 5 חודשים וסיפרה את הסיפור הבא. אמא שלו עברה טיפול IVF ונכנסה להריון וילדה ילדה אחת מקסימה כשהילדה היתה בת שנתיים הם התחילו בטיפולים שוב. לקח שנה והם נכנסו להריון אבל הפעם כל שלושת העוברים נקלטו ויש להם שלשיה. מלחיץ לא? אני רוצה מאוד עוד ילדה (גם ילד לא מזיק) אפילו תאומים אפשר לעבור בשלום אבל שלישיה??? והם הרי מחזירים שלושה כל פעם זה שלא הולך זה דבר אחד אבל אם כן ילך??? שלשיה??? כסף??? לא נדבר על שאר הדברים מה אתם אומרים
שאנחנו מעוניינים להחזיר,חתמנו על שניים.

ע נ ב ל 2

New member
אותי זה נורא מלחיץ

שאנחנו מעוניינים להחזיר,חתמנו על שניים.
אותי זה נורא מלחיץ
נשארו לנו עוברים מוקפאים...הם היו מסודרים במבחנות של 3. אחרי הכשלון של החזרת 2 העוברים, אנחנו עושים קצת הפסקה וזאת הסיבה העיקרית. אני מאוד מפחדת שמתוך השלושה יקלטו תאומים...זה ממש לא מתאים לנו עכשיו, בעיקר לא כלכלית. מה עושים? אין לי מושג, אני נוקטת בשיטת בת היענה, מעדיפה לא לחשוב על זה ומקווה שיקלט אחד יחיד ומיוחד.

העין ה 3

New member
אכן - מלחיץ!!!

ומה קורה אם...
אכן - מלחיץ!!!
אבל אני אומרת - כשנגיע לגשר, נחצה אותו. בסה"כ הסיכוי לקליטה של 3 עוברים מתוך 3 הוא קלוש ביותר. וגם אז, הרבה פעמים הטבע עושה את שלו בדרך. ואם בכל זאת - או שעושים דילול (שבשבילי זו המילה הכי מפחידה בכל הטיפולים) או שלומדים להשלים ונהנים משלושה ביחד.

זה מפחיד מאוד

ומה קורה אם...
זה מפחיד מאוד
כשהגענו להחזרה האחרונה החלטנו שאם יגידו לנו שמחזירים שניים לא נתנגד כי אנחנו לא מעוניינים בשלישיה אבל אם יחליטו להחזיר שלושה גם לא נלחם כי זה מעלה את הסיכוי להריון ונקווה שלא יקלטו כל השלושה. בסופו של דבר החזירו שלושה ולי זה קצת הפריע כי הרגשתי שיש בתוכי עובר שאני משדרת לו שאני לא רוצה שיחיה וזה מפריע לי מאוד בתור אמא שלו. אני די משוכנעת שאם נגיע לרגע שבו נגלה שיש לנו שלישיה נעשה דילול. כמות הסיפורים ששמעתי על סיבוכים של שלישיות שנולדו מוקדם מידי גדולה כל כך ואני לא מוכנה לקחת על עצמי את הסיכון.

ס ת י ו 3

New member
אנחנו לא לקחנו את הסיכון

ומה קורה אם...
אנחנו לא לקחנו את הסיכון
מאחר ויש לנו כבר תאומים בבית (שהתחילו כהריון של רביעיה לאחר שהחזירו 4 עוברים) החלטנו שאנחנו לא מחזירים יותר מעובר אחד, לפחות לא בטיפול הראשון. לשמחתי ולמזלי האחד היחיד והמיוחד הזה עכשיו בשבוע 27. כמו ששמחתי שאני בהריון כך גם שמחתי שלקחנו החלטה כזו ואנחנו לא עומדים בפני הריון של תאומים או דילול. לדעתי, צריך לקחת בחשבון את ההיסטוריה הקודמת שלך (אותה אני לא יודעת) ולפי זה להחליט. לפי ההסטוריה שלי נראה היה שהסיכוי טוב גם להחזרה של אחד. עוד עובדה, קראתי לאחרונה בפורום של וולפסון שההבדל סטטיסטית בין החזרת 2 עוברים להחזרת 3 לא גדול במיוחד. כל כך מבינה את ההתלבטות... בהצלחה!!!

לימקי

New member
אכן התלבטות קשה

אנחנו לא לקחנו את הסיכון
מאחר ויש לנו כבר תאומים בבית (שהתחילו כהריון של רביעיה לאחר שהחזירו 4 עוברים) החלטנו שאנחנו לא מחזירים יותר מעובר אחד, לפחות לא בטיפול הראשון. לשמחתי ולמזלי האחד היחיד והמיוחד הזה עכשיו בשבוע 27. כמו ששמחתי שאני בהריון כך גם שמחתי שלקחנו החלטה כזו ואנחנו לא עומדים בפני הריון של תאומים או דילול. לדעתי, צריך לקחת בחשבון את ההיסטוריה הקודמת שלך (אותה אני לא יודעת) ולפי זה להחליט. לפי ההסטוריה שלי נראה היה שהסיכוי טוב גם להחזרה של אחד. עוד עובדה, קראתי לאחרונה בפורום של וולפסון שההבדל סטטיסטית בין החזרת 2 עוברים להחזרת 3 לא גדול במיוחד. כל כך מבינה את ההתלבטות... בהצלחה!!!
אכן התלבטות קשה
כמו שסתיו כבר ענתה לך צריך לראות גם מה הרקע הרפואי שלך. מאחר ואני עד שהשגתי הריון ראשון עברתי 3 החזרות כולן 3 עוברים יפיפיים ובסופו של דבר נקלט רק אחד גם הפעם דרשתי להחזיר שלושה. מה שידוע לי שהיום הנטיה של הרופאים להחזיר שניים אלא אם כן ההיסטוריה הרפואית של האישה מוכיחה אחרת. ישנם רופאים שמחתימים על החזרת 3 עוברים. במקרה שלי הרופא שלי היה בדיעה שלי ואני שמחה שכך כי היום אני בשבוע 19 עם עובר אחד. אם היו נקלטים שניים לא הייתי מתנגדת אבל במקרה של שלישיה הייתי עושה דילול וזה לאור הניסיון שיש לי מלידת שלישיות מאחר ואני עובדת בפגייה. נכון שההחלטה קשה אבל לטובת בריאות האישה והילודים זה מה שהייתי עושה.

צודקת!

אנחנו לא לקחנו את הסיכון
צודקת!
צריך לקחת בחשבון גם את ההיסטוריה שלך... אצלי תמיד תמיד החזירו 4 עוברים כי בד"כ העוברים לא נראו מדהים. גם בהריון של תומר (שהושג בהפרייה מס' 6) החזירו 4 עוברים ו-1 נקלט. בטיפול ה-IVF הראשון בסבב שני הרופא אמר שמחזירים 4 ואפילו לא פיקפקתי. כשגילינו שהבטא גבוהה והיה ברור שמדובר בכמה עוברים שנקלטו התפללתי שלא נקלטו יותר משניים. לשמחתי זה אכן היה המצב - נקלטו "רק" שניים שהפכו לעמית וגיא
הרופא שלי היה ממש כעוב כשהוא גילה שמדובר בתאומים ואמר שהוא חושב שזו שטות שהיחזרנו 4 עוברים... הוא אמר שהוא לא מבין למה עשינו את זה... בכל מקרה, צריך לקחת בחשבון את היסטורית ההיקלטות שלך. אצלי די ברור שמחזירים הרבה עוברים... מקווה שתזכי בהירון של אחד-שניים ולא יותר...

ריקי בש

New member
מה שקורה זה..

ומה קורה אם...
מה שקורה זה..
יש לי זוג חברים טובים שגם היה להם ילד אחד ועברו המון טיפולים עד שהתחילו להחזיר להם 11 עוברים ובסוף באמת נקלטו 3. לחצו עליהם כמובן לבצע דילול מה שלא הסכימו בשום אופן. היום השלישיה בני 4 בערך- 2 בנות ובן - פשוט מקסימים וגם לא זהים. זה בהחלט קשה מאוד לגדל ולטפל ב- 3 תינוקות בו זמנית ועד היום זה לא קל להם לדעתי אבל אם תשאלי אותם- שווה כל רגע וכל קושי שבא בדרך. צריך גם לקחת בחשבון שאם אחד מהם חולה אז מהר מאוד שלושתם חולים ביחד. אני יודעת שהיום מאוד מקשים בנושא מס' העוברים המוחזרים. לפני כשנה כשפרופ' משיח ביצע בי החזרת עוברים, נאלצתי ממש להתווכח אתו ולא ויתרתי כדי שיחזיר לי 3 עוברים ולא רק 2 (גם ככה הרביעי נזרק לפח). ובעלי גם חתם על טופס מתאים להחזרת יותר מ- 2 עוברים שנהוג להחזיר. גם אני הייתי מקבלת בשמחה רבה זוג תאומים בריאים ושלמים (או תאומות!) גם אם בעלי משתבץ רק מהמחשבה ואני לא אשכח שאחרי ההחזרה שהזכרתי למעלה, בעודנו נוסעים הביתה מבית החולים, בעלי אמר לי שאם יהיו תאומים נביא מטפלת צמודה והכל... ממש נכנס ללחץ. וכל זאת בגלל שפרופ' משיח אמר לנו בהחזרה "אתם יודעים שיכולה להיות שלישיה גם....". אז שלישיה זה בהחלט קשה אבל יש כאלה שמברכים על זה גם. תחשבי על זה שבלידה אחת את גומרת עם נושא הלידות... לא מגניב?

Mרוצה

New member
זו בהחלט אופציה שצריך לקחת בחשבון

ומה קורה אם...
זו בהחלט אופציה שצריך לקחת בחשבון
כשמחליטים כמה עוברים להחזיר. אני ממש לא רציתי יותר מתינוק אחד, אבל למרות זאת, בשתי ההפריות שלי החזירו לי 5 עוברים, בין היתר בגלל גילי (42). בהפרייה השנייה נקלטו 3 עוברים והייתי מאוד בפאניקה בנוגע לדילול ומצד שני איך נתמודד עם תאומים. בסופו של דבר, לשמחתנו הטבע החליט עבורנו. רק עובר אחד שרד והוא משחק כאן לצידי בג'מיני.

מצב
הנושא נעול.
למעלה