ומה תגידו על זה????

ומה תגידו על זה????../images/Emo12.gif../images/Emo46.gif

הנה קישור להודעה שהתפרסמה בפורום ג"ג. מה דעתכם? בעיני זה נורא לדבר כך על אמא בפני הילדה. רק האם צריכה לדבר עם האבא ואם אין הידברות טובה ביניהם, להניח לזה. אם הדברים חוזרים על עצמם כל הזמן, לערב עו"ס או גורם מתווך כלשהו שיסביר לאב לא לדבר כך על האם באוזני הילדה. עצוב. אנשים לא מבינים מה הם עושים לילדים שלהם.

עלמה 3

New member
ונראה לך שאם האבא מעיז לדבר

ככה, מישהו כמו עוס"ית יוכל לתת לו איזה הסבר...שהוא יוכל להפנים ולהבין. מלבד זה שזה עצוב, אני לא יודעת מה אפשר לעשות....

כל הכבוד לאמא

שלא המשיכה את המלחמה דרך הילדה והפכה את המילים של האב ללא יותר מאשר בועות אויר ריקות מתוכן .......

azaria

New member
לא ריקות בכלל. התעלמות לא פוטרת

זה בסך הכל שוקע אי שם לתוך התודעה של הילדה ועושה שם סמתוכה אם לא מסדרים את זה כמו שצריך. אבא אמר דברים לא יפים - אולי מותר לדבר ככה? אבא אמר על אמא דברים לא יפים. אולי הוא צודק? סיפרתי לאמא והיא לא הגיבה - אולי היא גם חושבת שזה נכון? ועוד ועוד. הסבר קצר שמישר את הדברים במקומם נראה לי מועיל ונחוץ.

אני בגישה

שמה שלא מחדדים לא מתחדד.אולי לא יעלם כלא היה אך המסר שעובר שזה ממש לא שווה ולא בעל ערך.

azaria

New member
הלו הלו! קצת פרופורציה!

בסך הכל אמר מפגרת במקום מבולבלת או מצחיקה. לא היה רעל. לא היו השמצות חוזרות ונשנות. לא מפלצות ולא שום דבר נורא ואיום. נכון, לא יפה להגיד מפגרת. ובטח לא על אמא של הילדה. אבל מי פה לא שכח את עצמו לרגע ואמר מילה שבעצם לא יפה להגיד בנוכחות הילדים? ולא דווקא על האקס, אלא בכלל. זה קורה וזה טבעי. ונכון, זה לא רצוי. אבל מכאן ועד להחליט שהוא מרעיל את הילדה? שצריך לחנך אותו? ועוד לשסות בו את הילדה המסכנה? נראה לי "קצת" היסחפות. אפשר בקלות להסביר לילדה שאבא השתמש במילה לא יפה, ושכנראה זו היתה טעות. אין טעם להיכנס לוויכוח עם האבא. לא ישירות מולו ובטח לא דרך הילדה. גם אין טעם להיכנס לדיון על האם אמא מפגרת כן או לא. כי סביר להניח שהילדה אפילו לא יודעת מה זה בכלל מפגרת. מבחינתה זה "מין קללה כזו" וזהו. גישה כזו מתמודדת עם מה שנראה לי הכי מפריע. החשיפה של הילדה לניבולי פה (בכלל, בלי קשר כלפי מי). הסברנו לה שזה לא מקובל עלינו. הסברנו לה איך יכול להיות זה בכל זאת יקרה למישהו "טוב" (גם מבוגר וגם הורה שלי?!).

*יערית

New member
יש כאן פיקשוש אחד...

הבחורה גוש שכתבה את ההודעה אינה יכולה להגיב{אולי אני יזמין אותה}ולכן הדיון ברמה של מה טוב עשתה ומא לא טוב עשתה לעניות דעתי לא רלוונטי כי היא לא במקום לתת לכם תשובות. מה כן לדעתי רלוונטי זה עצם הדיון על מה עושים במיקרים שכאלו ואיך רצוי ומומלץ לנהוג. זו דעתי בכל אופן ותודה לשחר שהפנתה את תשומת לב הפורום לכך

azaria

New member
ומה החידוש?

הרי תמיד הדיונים הם "למען העתיד" ולמען יראו וְיִירָאו או וְיִלְמָדו. לפחות ככה זה אצלי. אני לא חושב שמועיל לדוש במה שהיה ולתת ציונים סתם כדי לשבח או לרדת על מי שעשה. התועלת היחידה מדיונים כאלה היא לגבי מקרים דומים בעתיד.

rolan

New member
ילדים בני חמש

עדיין לא ממש יודעים להבדיל בין טוב לרע, בין עיקר לטפל ובין אמירה סתמית לרצינית... אני הייתי אומרת לה, שאמא לא מפגרת כי פיגור הוא משהו אחר לגמרי וכנאה אבא התכוון לומר משהו אחר... מאוחר יותר, הייתי משוחחת איתו על העניין ומבקשת ממנו לשוחח שוב עם הילדה כדי שתבין טוב יותר למה התכוון באמת... זה נשמע מסובל וגדול, אך זו דעתי...

blonda3

New member
../images/Emo18.gifואני אהבתי את מה שכתבה

נעמיק
-על הקונפליקט של הילדים
חוץ מזה זאת בדיוק מילת הפלא של הקטנה שלי שאוהבת להגיד בכוונה כדי להרגיז ולא מבינה עדיין מה משמעות המילה "מיפגרת"....

החתולית

New member
פרופרציות זה נכון למקרה הזה

בדיוק לכן כתבתי בשירשור המקורי מה שכתבתי... צריך לשים דברים בפרופורציות, שהרי לא מדובר באדם שמכפיש את זוגתו לשעבר באופן שיטתי (לפחות כך משתממע מה שהיא כתבה מאז שהחלה לכתוב). אני מוצאת שלפני שנכנסים לדיונים מעמיקים בליבם הרך של ילדים, ביכולות שלהם להיכנס לקונפליקטים עם ההורים שלהם, ביכולת שלהם להבדיל בין טוב לרע וכו' וכו' - כדאי לבדוק לאורך זמן כלשהו איך האיש נוהג. הרי אף אחד ואחת מאיתנו איננו טלית שכולה תכלת, לכולנו היו החלקות בעניין האקסים שלהם.... החתולית שמודה ומתוודה שאמרה פעם על האקס שלה באזני בנה שהוא חסר אחריות - לאם, לאב ולילדון שלום.

מילא זה - אצלנו הילדים אומרים את זה

לפני יום או יומיים מישהו מהילדים הגדולים אמר על אבא שלהם שהוא לא בדיוק אחראי... הם יודעים יפה מאד! אבל אני יודעת למשל שגם האקס וגם אקסתו השנייה (הוא נשוי בשלישית) מכפישים או לפחות נהגו להכפיש אחד את השני באוזני בנם הקטן, והוא, המסכן, צריך לספוג את זה. עליו אני ממש מרחמת.

oehhe

New member
נראה לי שאנחנו גולשים

הילדים שלנו לא טפשים, ובטח אינם חרשים (שלי לא) מכיוון שלא הוחלט יום אחד בהיר על גירושים, אלא היה תהליך שנמשך זמן מה (אצלי לפחות, אולי אצלכם לא) ברור שהילדים נחשפו בדרך אגב לקצת פחות פוצי ומוצי וקצת יותר דיבורים לא נעימים (אצלי לפחות, אולי גם אצל חלקכם) וחוצמזה, אצל נשואים (אלה שלא הבינו כמה פרק ב' עדיף) אין ריבים? (אצלי היו, איך אצלכם?) מפגר?!?! והילדים בגן לא אומרים מפגר??? ולא אומרים דביל (דרך אגב, כדי לומר על מישהו דביל צריך דוקטורט במדיצינה) יללה, דיי להתיפיף כל האקסיות פוסטמות ומפגרות, וגם האקסים!!! רק אנחנו כאן הטובים. oehhe ברגע של אבדן דרכים מוחלט

rolan

New member
oehhe../images/Emo35.gif... הלו זה רדיו../images/Emo35.gif...

תסלחו לו הוא מחורפן... הרבה עבודה...
ועדיין, אני לא חושבת ש"פליטות פה" כאלו בריאות לילדים... לא כל האקסיות פוסטמות ומפגרות וגם לא כל האקסים - רק שלנו - כן...

blonda3

New member
../images/Emo45.gifנכון רולן-את צודקת

זה לא בריא לילדים שלנו ולכן רצוי להמנע כשנמצאים בשליטה כמובן....

blonda3

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo163.gifחחח מיפגר אחת.....

אוהי,אין עליך.... בדיוק מה שכתבתי.... שהקטנה שלי אומרת ולא ממש מבינה.... ואם תציץ לפורום השכן שלנו ג"וג תמצא שם את השרשור של .... שמאד כועסת על הלשעבר שלה..... וקוראת לו בשמות גנאי אידיוט, מטומטם וכו'...בפורום..... אז???????????
לא יפה פויה
(במבטא פולני של יאצפאן)

למעלה