ומילה אחרונה לגבי עובדת זרה

ronnyw

New member
ומילה אחרונה לגבי עובדת זרה

אני חייבת לסייג את דברי הנלהבים ממסר קודם, בדבר חמדנותן של חברות כח האדם: אסור לעשות הכללות, וישנן גם חברות שעושות עבודה נאמנה, ודואגות הן לעובדים והן למטופלים... פשוט - מי שנכווה, ויותר מפעם אחת - מפתח רגישות יתרה... ורק שאלה לזהבה מסקרנות ומתוך רצון לראות את התמונה כולה: ממי מקבלות החברות כסף על השמה שניה? מהעובד? (כי אנחנו, כמעסיקים, לא שילמנו פר השמה. שילמנו באופן חד פעמי, עבור שתי שנות טיפול על פי הצורך - וזהו. אחרי שנתיים הארכנו את החוזה בשנה נוספת.)

zs1957

New member
חברות כח אדם מקבלות שכר הוגן

היי רוני, להלן תשובתי לשאלתך חברות כ"א מקבלות שכר עבור עובד זר מביטוח לאומי. כאשר את מכניסה לביתך עובד זר בפעם הראשונה את משלמת בין600-700 דולר דמי עמלה לחברה בגין התווך.תוקף החוזה הוא לשנתיים. והיה אם לאחר השנתיים את רוצה להחליף מטפלת כי את לא מרוצה מהמטפלת הנוכחית תאלצי לשלם עמלה נוספת בהבאת מטפלת חדשה.גובה העמלה הוא השכר החודשי של המטפלת.כאשר המטפלת נוסעת לחופשת מולדת ואת זקוקה למחליפה תאלצי לשלם עמלה לחברת כ"א בגין המחליפה.במקרה שלך,את לא החלפת עובדת הארכת לה את החוזה אז אין על מה לשלם. אני מאד מסתייגת מדברייך על רגישות יתרה. אילו את היית עוברת מה שאני עברתי גם את היית רגישה. אין לשפוט את הרגישות של פלוני או אלמוני מבלי לדעת את כל הפרטים .מזלך שיש לכם עובדת טובה ואני מאחלת לכם שתמשיך כך. כל טוב, זהבה שחם

ronnyw

New member
זהבה, לא הבנת אותי

כשכתבתי "רגישות יתרה", התכוונתי לעצמי (כמי שנתקלה בצד הפחות יפה של חברות כח האדם מחד, וכמי שנתקלה בהרבה עובדים פיליפינים טובים וישרים שנאלצו לרדת למחתרת ולהיות נרדפים, בגלל חברות כח האדם). לא התכוונתי אליך. (אני יודעת שעברת חוויה קשה עם עובד פיליפיני, ואני מאוד מאוד מצדיקה את הרגישות שלך.) אני חושבת שאנו עוסקות בשני נושאים שונים: תאוות הבצע של חברות כח האדם. הבקרה שאנו חייבים לעשות לגבי עובדים שאנו מכניסים הביתה. אין סתירה בין שני הדברים. 8עוד עניין אחד: נכון שהיום יש לנו שתי עובדות מצוינות, אבל גם לנו היו כמה פחות טובות, כשמהן היתה אחת ממש נוראה (דווקא זו לא היתה ממוצא פיליפיני). ועדיין לנושא הכספים לחברות כח האדם: כיוון שאנחנו לא מקבלים שום סיוע מהביטוח הלאומי, וכל העלויות משולמות מכיסנו הפרטי, האם גם במקרה זה חברת כח האדם מקבלת כסף עבור העובדות שלנו?

zs1957

New member
הייתה אי הבנה ואני מתנצלת

היי רוני, לא הבנתי שמדובר עלייך. אני מתנצלת אם הייתי יותר מדי אסרטיבית. לעובדים הזרים יש שני מעסיקים החברה על שעות חוק סיעוד והמשפחה על שאר השעות.האם הורייך לא מקבלים חוק סיעוד?אם הם מקבלים חוק סיעוד זה עובר מביטוח לאומי לחברת כ"א.כלומר ביטוח לאומי משלם לחברת כ"א על כל עובד זר. העובד מקבל שני תשלושי משכורת אחת מהמשפחה והשניה מהחברה. שתי המשכורת הללו הן השכר לעובד הזר.חברת כ"א מקבלת עמלה חודשית עבור כל עובד זר זהיא מספקת למשפחה. זהבה שחם

צביצב3

New member
תלוש משכורת?

תודה שוב על כל המידע ראינו היום אשה מאוקראינה שמאוד התרשמנו ממנה ועוד שתי נשים מהפיליפינים שהיו מאוד נרגשות וגם צעירות מדי. מה הכונה שהמשפחה נותנת תלוש משכורת. עד עתה נתתי שכר לעוזרת או מטפלת ללא תלוש. כיצד אני מנפיקה תלוש שכר?

zs1957

New member
תלוש משכורת

היי צביצב3 , המעביד חייב לתת לעובד תלוש משכורת. בתלוש יש פירוט על שכר , עבודה ביום השבתון(יוםא'), חופשה, הבראה, תשלום בגין ימי חג ,תשלום דמי כיס.את מנפיקה את התלוש ידני או במחשב. לך יש מעקב מה שלמת לה,שלא יהיו טענות או דרישות כספיות נוספות. זהבה שחםן

לזהבה - אני כן החלפתי מטפלת פעם

אחת אך מיד אמי זרקה אותה אז חזרנו לשעות סעוד שמגיעות להורי מטעם ביטוח לאומיכלומר ל6 שעות ביום. כעבור 3 חדשים אמי לא יכלה להסתדר בלי עובדת זרה אז החברה שוב הביאה לנו עובדת זרה ללא תוספת כספית כלשהיא. וגם עכשיו עמד על הפרק להחליף את העובדת וכמעט ועשינו זאת ההחברה אמרה כי איננו צריכים לשלם שום תוספת על החלפת המטפלת. יתרה מכך כאשר רציתי לעבור לחברת כוח אדם אחרת הם היו מוכנים ליבא עובדת זרה ללא תמורה רק כדי לקבל אותנו כקלינטים שלהם כי להורי מגיעים המון שעות מביטוח לאומי.זהבה בנוסף אני רוצה לשאול אותך - למשל העובדת עוזבת אותנו ולא חשוב אם אנו מעזיבים אותה או שהיא החליטה כי אינה מוכנה לעבוד אצלינו הרי היא מקבלת סטטוס ב' ,אני לא יודעת מה זה אומר, ובנתיים וויזת העבודה שלה רומה על שם הורי , אני לא יכולה לייבא עובדת אחרת מוץ לארץ. מה הפרוצדורה. כי העובדות הזרות החדשות עם פחות דרישות. אז מה עושים? למשל הן לא מוכנות לטפל בשני האנשים למרות ששניהם על הרגליים. או אין להורי חדר נפרדלעובדת היא צריכה לישון בסלון. העובדת הותיקה לא כל כך תסכים לחיות בתנאים כאלה.

ronnyw

New member
לרותי החמודה מהבית

יתכן שמישהו כתב לפורומים של תפוז בשם "חמוד מהבית" מהמחשב עליו עבדת. זה קרה גם לי - פתאום הופעתי בפורום עם השם של הבן שלי. הסתבר שהוא בא לבקר ונכנס לפורום (אחר לגמרי) מהמחשב שלי. הייתי צריכה להחליף את השם. ולעניין עצמו: תלוש: אני נותנת לפיליפינית שלי מידי חודש, יחד עם התשלום, מכתב (שנכתב במעבד תמלילים) ובו פירוט התשלום: הערך הדולארי והשקלי, תוספות לחודש שהיה (ימי ראשון שנשארה לעבוד), תוספות לחודש שיבוא (דמי נסיעה, טלפון וכו') ואני מציינת גם דברים מיוחדים (מתנות לחגים, העלאה בשכר וכו'). זה לא "תלוש" במובן החשבי של המילה, אבל זה מגדיר בצורה מדויקת את יחסינו העסקיים. אני חושבת שזה גם "תופס" אם יש בעיות, למרות שאינני מחתימה אותה (גם אותי לא מחתימים על התלוש שלי במקום העבודה). נראה לי שזה סידור אופטילאלי.

zs1957

New member
תקראי את התגובה של רוני ותביני

היי רותי57 לא אני כתבתי בשם חמודי בבית.רוני נתנה לכזה הסבר שאני בהחלט מסכימה אתו תקראי את מה שכתבה רוני בנידון. זהבה שחם

למעלה