ומיקרו התייעצות בעניין דומסטי....

ומיקרו התייעצות בעניין דומסטי....

זיפות גג שלא עמד בפגעי החורף הראשון לאחר ביצועו וגרם לשטפונות בדירות הגג (שלי אחת מהן לצערי) - עילה לתביעה ? תביעה קטנה או רגילה ?

vn19979

New member
תביעות

עד 15,000 ש"ח תביעות קטנות, סכום גבוה יותר ביהמ"ש שלום.

igalgolan

New member
תביעות ותביעות קטנות

לא מדובר רק בסכום הכספי של התביעה. מדובר בסדרי דין שונים שעשויים להשפיע על התוצאה. לאחרונה הגשתי תביעה נגד נטוויז´ן (ראה בכתובת: http://members.iol.co.il/igal-golan/ ) שמבחינת הסכום נופלת במסגרת תביעה קטנה ובכל זאת בחרתי בתביעה רגילה. יגאל גולן

igalgolan

New member
טעות בכתובת האתר

הכתובת הנכונה לתביעה נגד נטוויז´ן היא: http://www.geocities.com/igalgolan יגאל גולן

אם את רוצה פצוי כספי

וזה בסכום שנקב אסף, אז יש לך בהחלט עלת תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות. שבת שלום

אסף E

New member
שימי ../images/Emo23.gif גם שבתביעה קטנה לא

תוכלי להיות מיוצגת על ידי עו"ד (רק במקרים נדירים וברשות בית המשפט)

SHUM

New member
זה היתרון של תביעות קטנות...

את ביהמ"ש לתביעות קטנות הקימו בשביל האזרח הפשוט שאין באפשרותו לממן עמלת עורך-דין מיומן ומקצועי....אבל צריך לזכור שהצד השני אם הוא תאגיד או חברה בע"מ או משהו דומה אז הוא כן יכול להיות מיוצג ע"י עו"ד... כאשר התובע הוא בעצמו עו"ד אז ברור ששיקול זה בכלל לא רלוונטי.

SHUM

New member
הכוונה היתה שהנתבע יכול להיות

מיוצג משפטית אם הוא עומד בתנאים שכתבתי. התובע לא מיוצג אף פעם (אם יש לו יכולת להיות מיוצג הוא יעדיף אופציה יותר טובה...)

האמת היא שיש לנו עו"ד צעירה

בבניין וזה יותר טוב מכלום, יע"ז יש אגרות בתביעה רגילה שאולי חבל לשלם. נשקול. בכל אופן תודה על תשובותיכם. אנחנו עומדים לבצע את העבודה מחדש ע"י ספק אחר ומה שנשאר פתוח זה הטיפול בספק הקודם שכשל. אחלה פורום - אם יהיו לי שאלות נוספות אגיע אליכם !!! חנה

מ.ה.

New member
נתבע בתביעות קטנות שהוא תאגיד

בבית משפט לתביעות קטנות גם תאגיד אינו רשאי, באופן אוטומטי, להיות מיוצג על ידי עורך דין. הסעיף בחוק אינו מבדיל בין תובע ונתבע ושניהם יכולים להיות מיוצגים על ידי עורך דין רק "מטעמים מיוחדים שירשמו" בהחלטת היתר הייצוג. אם עורך הדין הינו שכיר בתאגיד בדרך כלל יטה בית המשפט להתיר את הייצוג באופן זה. בדרך כלל כאשר צד אחד מיוצג על ידי עורל יטה בית המשפט לאשר גם לצד השני יצוג.

igalgolan

New member
יתרונות התאגיד

תאגיד יכול כמובן לשלוח סטודנט למשפטים או מתמחה במחלקה המשפטית בתנאי שהם עובדי התאגיד. מצב זה יוצר חוסר איזון שהמחוקק לא נתן דעתו עליו וחבל שכך. יגאל גולן

דובי123

New member
הזפת אמור לתת לכם אחריות למס שנים

בדר"כ נדרשת גם התחיבות לסיוד בקיץ [שאם לא כן האחריות אין אחריות] דרך אגב יש דרישות תקן לזיפות הגג

הוא נתן.

הבאנו איש מקצוע אחר וההוא אמר שהעבודה בפועל אינה עומדת בתקן (שקעים, קריסת זיפוט במקומות חיבור של דוודים וכולי). יש לנו חוות דעת לבית משפט מאיש המקצוע השני, שודאי יבצע עבורינו מחדש את המלאכה. העניין הוא שהקודם די מתעלם מפניותינו, קובע פגישות שלא מגיע אליהן וכולי. אני עם בטן של חודש שמיני מתקשה לטפס לגג או להגיע לבית המפגע בשמונה בערב ולדפוק בדלת באסרטיביות על מנת "להשתקע שם" עד לפיצוי ותיקון
.אחרת הייתי כבר נכנסת "באלימות" לתמונה....ולו רק מפני שלא היה לי ממש נעים לעמוד לילה שלם ולשאוב מים מהשטיחים בסלון כי מישהו השאיר חור בקוטר 5 ס"מ בזפת...
תודה שוב על תשובותיכם !!!! חנה

דובי123

New member
ראשית הוציאי לו מכתב רשום

כך לא יוכל לטעון "לא פנתה אלי" הסבירי לו במכתב את הנזקים הישירים והעקיפים והצורך בתיקון , כמו כן ציני את כל ההתקשקשויות מולו עד כה וכי אם לא תהיה לך ברירה תמסרי העבודה לאחר תפני לבית המשפט ויהא עליו לשאת גם בהוצאות המשפט והעבודה מפח הנפש וכד וכד אינך יחכולה לתת העבודה לאחר ולדרוש ממנו לממן אותה מבלי לתת לו האפשרות לעמוד בהתחיבות שלו כל עוד לא הוצאת מכתב לכאורה אין הוכחה שאכן פנית ואולי הכל המצאה שלך [לא שאני חושב כך רק מנסה להראות כי מי שירצה לשקול עדותך תהיה זו מילתך בלבד ולא הוכחה! ובבית המשפט כל אחד ממציא איזה סיפור שנח לו....] והיה ולא תהיה תשובה אחר זמן סביר פני במכתב נוסף בו תקציבו לו זמן סביר לאחריו תמסר העבודה לאחר ובמקביל תפני לבית המשפט מציע לך לבדוק במכון התקנים מה מחיב תו תקן לזיפות גגות ומה משמעותו [האם חובה או המלצה בלבד לדוגמא] בהצלחה תאומים?

דובי123

New member
רשמתי לך תשובה ארוכה אבל תפוז הזה..

ראשי פרקים: מכתבים רשומים ורק אח"כ ביצוע העבודה ופניה לבית המשפט ניסוח המכתבים אסרטיבי ומתאר ההשלשלות הנזקים וכד כן תפני למכון התקנים לברר מה אומר התקן ואם מחייב או לא

עו~ד עפר

New member
מה לעשות - צעד אחר צעד

1.קבלי פיצוי מביטוח הדירה שלך (אם יש לך משכנתא, יש איתה ביטוח) 2.הזמיני זפת אחר לתיקון, בתנאי שייתן לך גם חוו"ד 3. קבלי ממנו חוו"ד מקצועית בכתב על אי- התקינות של הזיפות הקודם 4. פני לבי"מ לתביעות קטנות לכיסוי יתרת הנזקים, השתתפות עצמית ותיקון הזיפות.בי"מ שלום לא מומלץ, אלא אם סכום התביעה גדול הרבה יותר מ- 16,500, בשל הסרבול ומשך הזמן.

בדרך כלל הבטוחים של המשכנתא

לא חלים על נזקים שנגרמים בשל פגמים ברכוש המשותף. מנסיון לצערי.

למעלה