השנייה מנצר האחמיות
New member
ומי שאוהב - בל יעלה אל העיר.
שלומי שבן במרתף, 22.01.2009
21:30. אני מגיעה למרתף, אחרי הסתובבויות ארוכות בהדר עד שמצאתי את הרחוב, בעזרתם של אנשים טובים מאוד. תור ארוך עוד לפניי. הקופות נפתחות והאנשים עומדים, רק מחכים לזמן שלהם להכנס לתוך כל הקסם הזה. אני ויעל מצאנו אחת את השנייה [כן כן, יעל מפה], וההתרגשות התחילה. מעניין מה יהיה הפעם, מעניין מה שלומי מתכנן. מתחילים להעלות חוויות מהופעות קודמות, על "איך אני הגעתי לשלומי שבן". נכנסים, מחפשים מקום מספיק טוב, אחרי כמה התלבטויות התיישבנו ממש מתחת לבמה, במקום שרואים את שלומי מקרוב והכי חשוב אולי - רואים כל תנועה על הפסנתר. יש מוזיקה ברקע ואנחנו מחכים למוזיקה האמיתית שכולנו באנו לשמוע. רואים את האורגנית הקטנה על רצפת הבמה, מחייכים, שלומי והשטויות שלו. 22:00. והנה הוא בא. מתוך הקהל, תמיד מתוך הקהל. מתיישב, מתחיל לנגן את הדבר הכי יפה ששמעתי, שהופך בסוף לביצוע הכי טוב שהיה אי פעם נראה לי ל"מותק, את אצלי בראש". היה אפשר להרגיש כל מילה כל הברה. אני הולכת להגיד בסיקור הופעה הזה בערך עוד 100 פעמים שזה ה"ביצוע הכי טוב ששמעתי", כי ההופעה היתה כל כך מעולה. הוא המשיך ל"ניו אייג' וומן", שוב בביצוע מעולה. ואז הוא דיבר ונראה שזה שינה את כל הרוח בהופעה. "ההופעה הזאת מאוד טעונה רגשית בשבילי. אני לא יודע כמה ממכם יודעים... אני אפילו לא אגיד את זה, זה קשה לי", בסוף הוא אמר, המרתף בסכנת סגירה, וזו אולי ההופעה האחרונה של שלומי במרתף. בקהל כמובן לא הסכמנו לשמוע את זה, ישר אמרנו שהמרתף לא ייסגר כל עוד זה תלוי בנו. שלומי אמר שהוא מקווה גם, ושר שיר שהמנהל של המרתף, איתי, ביקש ממנו לשיר, "הומור" [סורי אם אני מבלבלת]. אחרי ששמעתי את השיר הזה בפעם הראשונה בהופעה פתאום יותר קל לי לאהוב אותו. שלומי המשיך ואמר שהמרתף זה אחד המקומות שהוא הכי אוהב להופיע בהם, והמקום שהוא הופיע בו הכי הרבה פעמים, בערך לפני 8 שנים בפעם הראשונה. "יום אחד התחלתי להופיע, יום אחרי זה כבר הגעתי לפה, עוד בתקופה שאבא שלי היה מסיע אותי להופעות ואמא שלי היתה מתאמת לי אותן", ואז הוא אמר לנו שאגב הורים, ההורים שלו הגיע להופעה גם לבקשת איתי [כבוד!], ואבא שלו ביקש ממנו לשיר את "בן אדם רגיל". אז הנה הוא שר. הוא המשיך אחר כך לעוד שיר שהוא בקשה אישית של מישהו אבל אולי גם של כמה שנמצאים בקהל, "גור חתולים". ואז יחזקאל, שניהם. מכאן הסדר קצת התבלבל לי - דניאלה וכמובן השיר תשובה, "אני שוקעת... תפוס אותי!", עם שיתוף שלנו כמובן, שה-לה-לה-לה מכל הלב [עשינו חזרות כמה פעמים, עד ששלומי החליט שאנחנו מספיק טובים..]. ושיר ש"היה רלוונטי עד לפני 5 דקות ויהיה רלוונטי בעוד 5 דקות בערך", איך לא, "האזרח האחד". וזוגות-זוגות המעולה. בהדרן שלומי עלה עם סיגריה, איך לא, וסיפר לנו שבהופעה הראשונה שלו במרתף הוא שכח את הסיגריה בפסנתר וכמעט העלה אותו באש, ו"סיגריות". ועמוק, כולם אומרים, ומיד אחר כך עברנו לצפון, שלדעתי היינו ממש טובים בו הפעם . לונלי את דה טופ עם האורגנית, ויעלה, עם צעקת "שלומי שבן" שגרמה לגג לרעוד בערך. נלחמתי על בעיות אישיות, ושלומי הסכים לשיר לי את זה כאילו שהוא יכל לסרב בכלל להפצרות. אגב, בלי גיתית שתמיד הצטרפה מהקהל לשיר הזה, וחבל שהיא לא היתה... בכל זאת, הופעה אחרונה... הדרן שני. שלומי עולה ומישהו צועק פעם שירים, ופעם שירים מתחיל מיד. אחד הביצועים היפים ששמעתי. מישהו צועק כשהיית איתי, שלומי מהנהן בהסכמה, "כן, זה מה שחשבתי", ומתחיל. קח את זה שלומי... הביצוע העצוב של אריק, אחרי ויכוח עם מישהו מהקהל [
], שלומי החליט שהבית הראשון יהיה כמו שהוא אמור להיות, עצוב, וככה הוא היה, אבל רק הבית הראשון. "עם טליה" ["שיר שאני לא שר בהופעות בדרך כלל, אבל זו הופעה מיוחדת", ואני כנראה בנאדם מיוחד כי שמעתי את השיר הזה כבר פעמיים בהופעות!], וסיימנו ב"מחר" המדהים, שגם היה בגלל הבקשה של הגרופית . ככה היתה בערך ההופעה, בנויה על בקשות מיוחדות שלנו ושל אחרים. 00:00. מנסים לעכל את מה שראינו. הולכים לבר כדי לדבר עם איתי, אין מצב שהמרתף הזה נסגר. זה לא הולך לקרות. הולכים לדבר עם שלומי, מבטיחים לו שאנחנו בחיים לא ניתן למרתף הזה להסגר, שרק ימשיך להיות טוב כמו שהוא ואנחנו נדאג לשאר. מצידי, אנחנו נופיע למעלה עם אורגנית, אבל הופעות של שלומי במרתף עוד יהיו... [כי לא היה אתמול את "אינטואיציה", ולא היה את "אני מצטער לראות שגם אתה נפלת", ואני חייבת עוד הופעה כדי למלא את החסר!]. בוקר, אני אומרת למישהו על כמה שההופעה הזאת נתנה לי כח שהיה חסר לי. לוקחת סטיקר "פסנתר אתה חסר" לדרך. ואני כבר מחכה להופעה הבאה של השלומצ. ודבר אחרון, תודה רבה. תודה לשלומי על ההופעה שהוא נתן שהיתה מדהימה לדעתי. ותודה למרתף על שהוא משמש במה למוזיקה הנהדרת הזו. בקרוב הוידאו