וממשיכים עם "ירושלים של זהב"

וממשיכים עם "ירושלים של זהב"../images/Emo79.gif

מה הדירוג שלכם לגרסא העברית? מ1[הכי פחות טוב] ועד 10[הכי טוב]..

אני היחידה שנותנת 9../images/Emo35.gif ../images/Emo9.gif

בדר"כ אני לא נוטה להיות ציונית,לאהוב שירים בעברית והכל.. [מיותר לציין שליאל היא בין הזמרות היחידות [[והמוכשרות]] שאני שומעת שירים שלה בעברית..] אבל את השיר 'ירושלים של זהב'-אני ממש אוהבת
אני חושבת שזהו שיר שמשקף את ירושלים האמיתית, בכל זאת,ירושלים זאת עיר מיוחדת..
עיר של תרבויות והכל.. תמיד אהבתי את השיר הזה, גם כשזמרות אחרות שרו את השיר, אבל כששמעתי את השיר בביצוע של ליאל הרגשתי שהשיר יותר מחבר גם את ה"דור הצעיר" אל המדינה שלו,ונותן לעמים האחרים "רקע" על עיר מקסימה.. ואם אהבתי את השיר לפני ששמעתי את הביצוע של ליאל-כששמעתי את הביצוע של ליאל אהבתי את השיר הרבה יותר,היא שרה אותו עם המון רגש ולדעתי מצליחה להעביר דרך השירה שלה המון דברים שהמאזינים יכולים להבין.. למרות הכל,מצד אחר,חשוב לי לציין שיש חסרון אחד,לדעתי- כשליאל שרה את השיר באנגלית. אמנם מצד אחד המאזינים בארצות אחרות יכולים להבין את זה, אבל מצד שני,לדעתי,השיר הזה מיוחד כשהוא בשפה שלו,בעברית. תנסו למשל,לדמיין את השיר "ארץ קטנה",מהדיסק של ליאל הוציאה בארץ באנגלית...

nitzan111

New member
גם אני מתה על ירושלים של זהב

יש בו משהו ציוני כזה מיוחד. ( בניגוד לארץ קטנה בעיני) אני אוהבת את הגרסה של עפרה חזה לשיר. במקור היא שרה אותו בפעמוני היובל. זה עוצר נשימה.... ופשוט יפה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בדעה שלך,יש בו משהו מאוד ציוני..
עפרה חזה הייתה בכלל זמרת גדולה.
אבל יש גם משהו מאוד מיוחד בגרסא של ליאל לשיר...

adva mj

New member
כן באמת השיר יותר מיוחד בעברית

ובאנגלית זה כזה לא ממש המקור.. אבל בכל זאת הגרסה באנגלית יפה!! לדעתי היא צריכה לשיר אותו גם בעברית בהופעות.. לא יועת פשוט יש בזה יותר רגש..

BARSASOS

New member
אם אני לא טועה ..

יש באתר הרשמי סרטון מהופעה שבה היא שרה את הבית הראשון בעברית.. רק את הראשון..נראלי. אבל זה בכל זאת משהו :]

היא שרה את השיר בכמה גרסאות..

,ככה הבנתי לפחות. לפעמים באנגלית, לפעמים חלק בעברית.. אגב,כרגע שום סרטון מהאתר הרשמי לא עובד..

BARSASOS

New member
אני יודעת

אבל בעיצוב הקודם. ברור שיש מלא באגים בינתיים, אבל הם יסדרו הכל לאט לאט. בטוח

למעלה