ומנסה שוב

נויה81

New member
ומנסה שוב

שלום, יש לי בת בת שבע וחצי ובן בן ארבע וחצי הם רבים המון וזה גורם למתח בבית. בנוסף הבת שלי הגדולה צעקנית עקשנית מאוד עצבנית ולא נעימה (לא תמיד) יש לציין שרק בקרב המשפחה ולא בחוץ. אני מנסה שלא להתערב ולתת להם להסתדר וזה פשוט לא עובד הגדולה אומרת הרבה שהיא שונאת את אח שלה ושעדיף שהוא לא היה כיצד להיתמודד עם המצב הזה? אני גם בהריון ופשוט לא נחמד לי. תודה

מריבות בין ילדים...

שלום רב נויה, מריבות בין ילדים הן חלק מהיחסים ביניהם. בדרך כלל המריבות מתחילות ממשאבים שזמינותם מוגבלת. כלומר, יש אחד ושניים רוצים. אלה מצבים של הזדמנות. זו הזדמנות של הילדים ללמוד ולפתח מיומנויות חברתיות : לוותר, להתפשר, להתחלק, לנהל משא ומתן ועוד. מה שקורה בפועל, אנחנו ההורים ממהרים לעזור: לתווך,לגשר, להציע וכו'. הילדים מבחינתם מזהים עוד דרך להפעיל אותנו ולזכות בתשומת ליבנו. מה עושים? נותנים לילדים תשומת לב יזומה, חמה ונדיבה ברגעים אחרים, לומדים לעודד אותם, מחפשים להם דרכים להשתייך למשפחה ולקבל תחושת ערך ומשמעות דרך מועילות. במקביל מלמדים אותם בדרכים שונות ( לא בזמן מריבות, בשעות שקטות) איך פותרים קונפליקטים בדרכי נועם כבוד ושלום. "בשעת האמת", בשעה של מריבה חשוב לזכור : לא לנקוט עמדה, לא להפוך לשופט. התמונה מורכבת ואין סיכוי שנזכה להכיר אותה במלואה. הרעיון הוא ששני הצדדים צודקים. כל אחד מנקודת מבטו. נושא של מריבות בין אחים, אווירה משפחתית, מערך משפחתי ודרכי חינוך עדכניות המפתחות בקרב הילדים תחושת שייכות עמוקה נלמדות בבית ספר להורים. מה דעתך להצטרף לקבוצת הורים לומדת ולרכוש כלים ומיומנויות הוריות מתאימות ומקדמות? עינת גבע.

למעלה