ומעט על מגלומן מבחירינו הציבוריים

bigluxy

New member
ומעט על מגלומן מבחירינו הציבוריים

שלומות... נתקלתי במיני-מגלומן בכנסת ישראל, אז החלטתי להעלות את הדיון פה: יש לנו כמה אנשים בכנסת ישראל, בחירי ציבור, שהם מגלומנים יותר מח"כ איוב קרא, אבל איש מהם לא משתטה כמותו בחוסר הידיעה ( פרט אולי לאריאל שרון שטוען שוב ושוב שלא ידע, אבל זה לפורום אחר ). חבר הכנסת איוב קרא, יו"ר ועדת הכנסת למלחמה בנגע הסמים, מביע חוסר ידע מוחלט בנושאים עליהם הוא מופקד ויחד עם זאת מתבטא באופן מאוד בוטה וחריף נגד התופעה שהוא לא מבין דבר וחצי דבר לגביה. בראיון לשלומי סנדק מסביר ח"כ קרא שהוא מעוניין להקים לנו חוקים במדינה שיאפשרו לאנשים לשתות אלכוהול רק עם מרשם רופא, פרט ליין בריכוז אלכוהול נמוך. נוסף לכך מציע חבר הכנסת הצעת חוק לפיה כל סוחר סמים ישפט למאסר מנדטורי של 15 שנה, כאשר הוא מגדיר את הסחר כאחזקה של 15גרם סם (בהתייחס לקנאביס) כפי שמוצג בחוק היום. אם זה לא מגלומניה, מה כן ?

קפת

New member
הבהרה וחימצון

הנושא הזה הועלה על ידי bigluxy לבקשתי. לאור הברדק שהיה פה בזמן האחרון עם חדשים, אני מקוה שאפשר יהיה להתעסק בנושא הזה (מי שמתעניין) בלי לגלוש למלחמות. ניסיתי לחזות בראיון הזה, ואני לא מצליחה. הסרטון נתקע לי כל הזמן. ולכן, לא נותר לי אלא להמליץ לאנשי עלה ירוק לחטוף את איוב קרא, לקשור אותו לכיסא ולמסטל אותו כדבעי. ובלי להיכנס לתוכן הדברים: במה הוא מגלומן יותר משאר 119 חבריו?

bigluxy

New member
וזו הסיבה

מגלומניתו מתבטאת בהיותו כה קרוב לראש הממשלה בדרך פעולתו. הוא פשוט חושב שהוא כבר שם... האיש הזה אומר אמירות בהתייחס לתחום פעילות של ועדת כנסת שהוא עומד בראשה, ועכשיו אחרי הראיון ניתן לשמוע אותו אומר "לא ידעתי" בעיני רוחנו. האמירה תהיה אמיתית בהתייחסות לזה שמי שראיין אותו היו נציגי "עלה ירוק" אבל העובדה שהוא לא יודע מי הוא שלומי סנדק, ממקימי עלה ירוק, למרות שהוא יו"ר הועדה למלחמה בנגע הסמים של הכנסת היא זו שהופכת אותו למגלומן אמיתי. שמעתי הרבה התבטאויות, אבל מעטים הם האנשים בפוליטיקה של ימינו שיכולים לומר שהם "לא ידעו" בפנים ישרות ושהעם יאמין להם. לראש הממשלה זה כבר לא עובר חלק, אבל איוב באמת לא ידע ששלומי הוא ממקימי עלה ירוק. הוא לא ידע שגראס לא עולה חמישים שקל לחצי גרם, והוא לא ידע לסתום את הפה כשהוא לא יודע. הוא לא ידע... באמת.

אתה לוקח בוף אתה מתחיל לעוף

ידיעות לגבי מפלס האי קיו השלילי של מר קרא כבר הופיעו בהקשרים שונים פעמים רבות בעבר. זכור לטוב אותו טור של גבי ניצן בעיתון העיר לפני כעשר שנים. מצד שני, הופעתה של חברת הכנסת רוחמה אברהם בתלבושת צמודה למשחק הכדורגל מחליאה אותי לא פחות. ההתיחסות דומה גם להתבטאויות שונות של נבחרי ציבור אחרים במקרים אחרים, שם נחשפת ערוותם כאנשים קטנים צרי אופקים ודי טיפשים. אבל... אנשי עלה ירוק עושים לעצמם חיים די קלים. על מנת לקדם את משנתם הם צריכים להלחם בממסד - בידיעה שהממסד מטומטם הם נוקטים בדרך של הצגת הממסד באור שלילי (מה שכאמור לא קשה בכלל) ויוצרים אצל הצופה את ההרגשה ש"אם איוב קרא כל כך מטומטם אז בטח עלה ירוק חכמים וצודקים" וזו ללא הצגה אובייקטיבית של הבעיה. אם נשתמש בווכוח פוליטי כנמשל הרי שאדם בעל דעות ימניות תמיד יציג את הערבי הסימבולי כבן דמותו של יאסין. כך הוא יכול לחמוק מלהתעמת עם הגוונים היותר אפורים שקיימים במציאות. בקיצור, זכותם המלאה לנקוט בקו פופולרי ורדוד אבל לנו כדאי לקחת את זה בעירבון מוגבל. גילוי נאות: הכרוב בילה שלושה חודשים בהודו ולא שתה חשיש אפילו פעם אחת...

bigluxy

New member
ומה עם אלכוהול?

מר קרא במקרה זה נותן לכל מי שרק מעוניין בתחמושת נגדו. אני לא חושב שיש פה איזו דעה של עלה ירוק, זה היופי של הראיון הזה. שלומי סנדק, ממקימי עלה ירוק, החליט להציג את הטמבל הזה כפי שהוא, בלי ליפות את זה, או להחמיר את זה. אני שמעתי על כמה קטעים יותר מביכים שהיו שם, מבחינת הנחת מלכודות וכו', אבל לאחר הראיון, העורכים החליטו שלא לשים הפללה אלא שאלון פחות או יותר סטנדרטי. המגלומן הזה חושב שהוא יכול להרשות רק לנשות רופאים לשתות אלכוהול באירועים חברתיים... ( צריך מרשם בשביל להזמין בבאר משקה עם יותר אחוזי אלכוהול מיין, לא?!)

מה אתה רוצה ממני?

אם אתה חושב שאני מסנגר על היצור המעוות הזה אני מציע שתקרא את המסר שלי מתחילתו. התייחסתי לנקודה שלא קשה להציג את נבחרי הציבור כטפשים גמורים רק שזה לא מוכיח שום דבר לגבי צדקת הדרך של המציגים. וברוח השלום השורה על הפורום בשעות האחרונות: אוהב אותך מאוד אפילו שלא מכיר אותך בכלל... {מפנה גבו למצלמה, מזמזם ופוסע במורד הרחוב החשוך עד שנעלם מן המסך} הרי קרישנה הרי רמה הרי רמה הרי קרישנה הרי קריש...

יס באך

New member
כרוב אתה רציני?

בחיי, אפילו הכרובים על ארון הקודש הודו באוזניי אי אז בעבר הרחוק, כשחיברתי שיר מיוחד לכנסייה, שהם לקחו דבר-מה. לגבי ה-קרא. אני מסכים לבקורת שלך, טום, ברמה העקרונית. אם כי לחבוט בחברי כנסת זה כיף לא קטן, לא?! הם מקבלים משכורת עתק, דאגו לעצמם לכל החיים בזכות 4 שנים בבניין ההוא.

נשבע לך בספר התורה

הסמים היחידים שנכנסו לי לגוף הם: קפאין - עד היום בכמויות. ניקוטין - עד לפני שנתיים. אלכהול - מידי פעם במידה. היתה גם תקופה שהייתי מכור לDND אבל זה קרה כשהייתי חננה אז זה לא נחשב... אף על פי שבתקופת סידני העליזה, המסיבות הקבועות בדירתי נחשבו לטובות, עליזות ומעושנות במידה ניכרת הרי שאני מעודי לא 'ניסיתי' וגם היום לא חש צורך לכך. באופן עקרוני, בכל הנוגע לגראס, אין לי בעיה עם אנשים בוגרים שמשתמשים במידה. אני מתעב את אלו שיוצרים את ה'הייפ' סביב הנושא. לגבי ח"כ הכנסת אומר אני: חבוט ככל יכולתך...

טריפל

New member
בוקר טוב אירן

איך שלא מנסים לעטוף את זה במרכזי קניות למכביר, בריאליטי טיוי מקורי שלנו ואפילו בכביש אגרה, קשה לשכוח לפעמים שאנחנו עדיין מדינת מזרח-תיכון. קשה לשכוח שבורות היא אוייב מספר אחת של האנושות - קצת לפני אוסמה. למי שהתעצל/ה להוריד את הסרט מהשרת הצולע שלהם אני אתן את ההי-לייטס מהראיון(או - העולם על פי קרא): -למי שלא ידע, קנביס זה סם הזיות. -אם תעשן סופך יהיה כתרמילאי שחזר מגואה ועושה קולות של דולפין. -כל אדם שצורך קנאביס הוא בעל רקורד פלילי במשטרה. -"עלה ירוק... אנשים אינטלקטואלים שהם פורעי מוסכמות, פורעי ישראליות ומשטרים.. אנרכיסטים". אין מה להוסיף. חישבו פעמיים לפני שאתם מכנים את עצמכם אינטלקטואלים. -כשנשאל הח"כ לגבי ההבדל בין מריחואנה לגראס, השיב:"זה שניהם נפוצים מאד... [ההבדל] זה תלוי בריכוזיות ה CH בתוכם". חבל שבנוסף לא ביקש המראיין שיסביר כבודו לפשוטי העם, מה זה לעזאזל CH. - לגבי הצעות החוק המבריקות כבר הזכירו לפני, אז אני אחסוך. אני דוקא חושב שלהציג בורותם של פוליטיקאים זה דמוקרטיה במיטבה. ע"ע בוש שיצא בהתבטאות פרמיטיבית בתקשורת כנגד נישואי גייז בארה"ב (טופיק שווה לעיסה בפני עצמו). מר קרא היקר, כבר פתרתם את כל אשר ניתן לפתור שם בבית הנבחרים, שאתה נופח רעיונות יצירתיים כל כך? עשה לעצמך טובה וסע לאמסטרדם ליום - יומיים. עליי. וראה איזה פלא, מדינה בה הזנות והסמים הקלים זה עניין ממוסד ואין אנרכיה. להיפך. אנחנו יכולים ללמוד מהם דבר או שניים. אני בטוח (למרות שאין לי מספרים כרגע לגבות את זה) שרמת הפשיעה בתחומים האלה נמוכה מבישראל. אני יכול להעיד על עצמי שעם כל החולירע שיש שם, אפילו באיזורים האפלים יותר, זה עדיין מרגיש יותר בטוח מקטעים מסויימים ברחוב אלנבי בת"א, בשעות הקטנות של הלילה(לדוגמה).

נו ו...?

אז בהולנד אין בעיות? יבוא מי שיבוא ויאמר לך שבגלל הסמים ישנה בהולנד בעיה של זנות נוער וילדים. האם הוא צודק? בטח שלא אבל הטיעונים האלו שווים במשקלם לאלו שלך. אני לא יודע איך אתה מכמת פרמטיביזם. האמירה של בוש היא אומללה מהסיבה היחידה שאם אצטרך לעמוד תיאורטית בפני בחירה מה תהיה דמותו של בני הרי שללא פקפוק אני מודיע ש'יותר עדיף' שיהיה הומו מאשר אלכוהוליסט נרקומן כמו בוש. אבל כמו שאמרתי, זה שקרא וחבורתו טיפשים לא הופך את הצד הנגדי לצודק באופן אוטומטי. אם אתה רוצה לגלז את העשב כדאי שתביא נימוקים יותר משכנעים.

bigluxy

New member
למה אמסטרדם? יש מספיק נימוקים פה...

הבעיה פה היא לא הולנד, אמסטרדם או הלגאליזציה... הבעיה העיקרית פה היא בורותו של קרא שאמור להיות יו"ר ועדת הסמים. איש כזה לא יכול להמשיך לתפקד בבורותו למען עתיד ילדנו... אני מניח שכולכם ראיתם את הכתבה בידיעות אחרונות לגבי זה שהקמפיין החדש של הרשות למלחמה בסמים מעודדת את הנוער להשתמש... 10% מהנשאלים אמרו שניסו בעקבות המודעות, 30% אמרו שזה משך אותם להשתמש... תחשבו לבד. אם האידיוט הזה אמור להנחות את הרשות למלחמה בסמים לגבי המדיניות שלה, או לחלופין לקבוע על סמך נתונים שמעבירים לו את מדיניות הסמים של המדינה, אולי כדאי שיפתח ספר, (אפילו סתם יעיין בערך קנאביס באינציקלופדיה) לפני שהוא פותח פה. לגבי תגובתו בראיון, "רק שליליות" הוא אומר בהתייחס להשפעות של המריחואנה... אני חייב לציין שאת כל ההשפעות הרפואיות הוא לא יודע כנראה, ואולי גם לא את העובדה שהצמח הזה הוא אחד הפתרונות האקולוגיים החשובים ביותר לקיום העולם מאחר ומהווה תחליף לעץ בתעשיות השונות, ומאפשר להמשיך ספיגה של פחמן דו חמצני ורעלים מהאויר, לעומת כריתת היערות המביאה לשחרור כל הרעלים שנספגו במשך מאות של שנים בחזרה לאטמוספרה תוך שנים ספורות בלבד... איזה איש...

טריפל

New member
אל תעוות את דברי, כרוב

עם כל הכבוד מר כרוב, תופעת זנות נוער וילדים באשר היא, לא קשורה לשימוש בקנאביס על צורותיו ( שזה הנושא הנדון כאן). הדבר היחידי שניסיתי להביע זה את תדהמתי מאמירותיו הסתומות של קרא. אין סיבה לקרוא תיגר על טיעוני משום שלא ניסיתי להוכיח דבר. הבאתי את הולנד כמודל להשוואה ולא כאוטופיה. הרי בעיות יש בכל מקום ואמסטרדם(לרעתה) היא היוצא דופן בהולנד ולא תמצא אף עיר שדומה לה בהולנד, לפחות מבחינת המיסחור של הזנות והסמים. זו אטרקציה תיירותית שמדפיסה כסף ואף על פי קיים שם איזה סדר מסויים. קח את ההצהרה האחרונה בצורה הפשוטה ביותר ממישהו שחי שם תקופה ארוכה - ואל תתעכב על זה שלא הפצצתי אותך בנתונים דמוגרפיים. אני לא תומך בלגליזציה של סמים קלים בישראל (רק להבהרה) ואני לא חושב שהפיכתם לחוקית בנקודת הזמן הזאת, ביחד עם המנטליות הישראלית יכולה להצמיח משהו חיובי. לעניות דעתי יש כאן גם עניין של מודעות בתור עם ומדינה לחיובי ולשלילי - וכפי שהוכיח ח"כ קרא היא לא גבוהה. אני לא תומך בדרך שבה "עלה ירוק" מגייסים את תמיכתם, במיוחד בקרב החבר'ה הצעירים שלא ממש מבינים במה מדובר. הם ללא ספק מנצלים את ההתלהמות והמכנה המשותף הנמוך בקרב תומכי החוקיות, כדי לקדם את משנתם כאשר בעצם לא לזה התכוון המשורר. האג'נדה הפוליטית של "עלה ירוק" מסבירה יפה מאוד מדוע לדעתם חשוב לגלז את הקנאביס בישראל. אבל לא צריך לקחת את מילתי בעניין - ניתן להיכנס לאתר של המפלגה ולקרוא את זה בעצמך. אני כן תומך בדה-קרימנליזציה של סמים קלים באופן מוגבל, שזה אומר ביטול הרשעות ורישומים פליליים עקב צריכה אישית (בכמות שתיקבע בחוק). מניעת הרס עתידם של צעירים עקב רישומים מיותרים. חיסכון ניירת וכסף למשלם המיסים. הגברת מודעות בנושא (חיובי ושלילי גם יחד) והוצאת המריחואנה מרשימת הסמים המסוכנים. מכאן ועד להפוך את העניין לחוקי, ארוכה הדרך.

המעוות בעיוותיו מתעוות

הרי כתבתי בפרוש כי אותו טיעון וירטואלי בנוגע לזנות נוער אינו נוגע לדיון הנוכחי. הבאתי זאת כטיעון נגדי לטיעונים וירטואלים ושטחיים אותם שמעתי בעבר כמו "תראה איזה יופי זה עובד שם אז למה לא פה" כמו שאמרת בציטוט חופשי "שם זה לא כאן" ומה שטוב להולנד לא בהכרח טוב לישראל ועם זה אין לי ולו בדל של התנגדות. אני דווקא לא נדהמתי מהראיון המרעיש, אני חי בידיעה שרוב הפונקציות בבית המחוקקים לא יפגינו רמה גבוהה יותר מהדביל קרא. להקיא ולהמשיך הלאה. לגבי החלק השני של תגובתך - לא תמצא תומך נלהב יותר ממני בגישה של הכנסת פרופורציות במערכת אכיפת החוק בכל הקשור למשתמשים בוגרים וסולידיים. כל זאת ללא לגליזציה של הסם.

למעלה