ומשהו על פערי התיווך בארץ

SupermanZW

Well-known member
הפתרון הוא להפסיק לקנות במחירים מופקעים

לא מתקבל על הדעת שמוצר שמיוצר בישראל ימכר בחו"ל בפחות כסף משהוא נמכר בישראל שהרי הקמעונאי בחו"ל קונה מהסיטונאי בחו"ל שקונה מהיבואן בחו"ל שקונה מהיצרן בישראל ובישראל לא צריך יבואן עבור מוצר שמיוצר בישראל, למרות שהמוצר בחו"ל עובר מתווך אחד יותר הוא נמכר לצרכן במחיר זול יותר. יש להחרים את כל המוצרים המיוצרים בישראל ונמכרים במחירים נמוכים יותר בחו"ל עד אשר מחירי המוצרים הללו בישראל יהיו נמוכים יותר מאשר בחו"ל. כל עוד אנחנו ממשיכים לקנות ליצרנים, לסיטונאים ולקמעונאים אין אינטרס להוריד מחירים, רק אם נפגע להם בכיס לא תהיה להם ברירה.

baudrate

New member
אין דבר כזה מחירים מופקעים

בני אדם קונים מה שהם מוצאים לנכון לקנות במחיר שהם מוצאים לנכון לשלם. אבל ש דבר כזה עבדים נרצעים.... אנשים שמוכנים מסיבות שונות לשים את הביצים שלהם בידים של אנשים אחרים. בין אם זו אמונה דתית, או תחושה שכל העולם שונא אותם ומנסה להרוג אותם ורק XXX יציל אותם, או פשוט מזוכיזם. או קומבינציה של כמה מהגורמים לעיל. עכשיו, כמובן שלא חייבים לקנות חטיף שמיוצר בשטראוס, לא חייבים לאכול חטיפים בכלל. אפשר להתקיים גם מלחם, אורז, עוף וירקות. לא חייבים לגור בבית, אפשר לגור בפחון ובצריף. זה שאתם רוצים עוד זה בעיה שלכם אנשים יקרים. זו הבעיה שלכם. תפסיקו לרצות והבעיה תפתר....
אף אחד לא חייב לכם, בטח לא הבעלי בתים של המדינה שמחליטים באיזה מחיר ימכרו לכם חתיכת קקי שקוראים לה חטיף. אפשרות אחרת היא לא לקבל את זה שבעלי הבתים שלכם הם בעלי הבתים. לסלק אותם. הצרה עם זה היא שזה יגרום לזעזוע פוליטי וכלכלי כזה שזה יגרום לכם לאכול לחם ואורז הרבה שנים. האפשרות השלישית היא ללכת ולגור במקום בו מוכרים חטיפים זול יותר. לדעתי זה מה שאנשים נורמלים עושים. זהו אקט כלכלי ואנושי פשוט. זו המשמעות הפשוטה ביותר של לא להסכים לקנות במחירים שמוכרים בארץ אבל עדיין לא להפוך לרועה עיזים.

hoshe

New member
פערי ההכנסה הופכים את המחירים למופקעים...

... עבור אלו שמשתכרים מעט. ב-30 השנים האחרונות פירמידת השכר נהייתה קיצונית לקוטב הלא-שוויוני. (שלא לדבר על כאלו שנפלטו משוק העבודה או ה"עובדים בשחור", שסביר להניח שהם עוד יותר מנוצלים מעובדי קבלן למשל) זה יוצר מצב שכאשר מחיר מוצרים בעלי "ביקוש קשיח" (כמו הקוטג') עולה - יותר ויותר אנשים נכנסים עמוק יותר לבור האוברדראפט. כלומר - חשוב על המחיר גם בהשוואה למשכורת החציונית (לא הממוצעת!) או לפיזור ההכנסות.

SupermanZW

Well-known member
זה פתרון למי שיכול להשיג תושבות קבע

באחת המדינות המפותחות. הרוב לא יכולים וגם אלה שיכולים אינם יכולים לעשות זאת באופן מיידי ברוב המקרים, למעט אם יש להם כבר דרכון זר של מדינה מבוקשת ומפותחת. חרם צרכנים על החברות שמוכרות לישראלים במחירים גבוהים יותר משהן מוכרות בחו"ל יביא לתוצאה הרצויה, לא מייד אבל זה יקרה. מובן שמעבר למדינה בה זול יותר לחיות והמשכורות יותר גבוהות יביא עבור האדם הספציפי שעובר לאותה מדינה לתוצאה הרצויה מהר יותר אבל עבור הרוב הפתרון הזה לא רלוונטי, חוץ מזה במדינות שבהן המחירים הוגנים יותר הסיבה היא מודעות צרכנית שחסרה מאוד בישראל ולכן הצרכנים אשמים במחירים הגבוהים כי הם ממשיכים לקנות. עדיף לאכול רק מזון בסיסי תקופה ארוכה מאשר לפרנס את העושקים, אם הרוב יבין אז זה לא יוכלו עוד לעשוק אותו. אם נפגע לעושקים בכיס הם יורידו מחירים פשוט כי לא תהיה להם ברירה, הרי הם לא יבחרו לפרק את עסקיהם לגמרי, הרי הם יעדיפו להרוויח קצת פחות מאשר להפסיד הכל.

baudrate

New member
יכול להיות שמעבר למזון בסיסי

יוריד מחירים, אבל המשמעות האמיתית של לחיות ממזון בסיסי ולגור בצריפונים ופחונים גם אם מתוך רצון "שלא לפרנס את העושקים" היא שישראל הופכת למדינת עולם שלישי. האמת היא שזה יקרה במילא, מחוסר ברירה. העושקים במילא לא יפגעו כי הם עכשיו יוכלו לשלם משכורות מופחתות וליצא למדינות אחרות במחירים תחרותיים.

SupermanZW

Well-known member
אז מה אתה מציע?

מי שיכול לעזוב יעזוב אבל איזה פתרונות אפשר להציע לאלו שאינם יכולים?

baudrate

New member
אני לא מציע פתרונות או תקווה

אולי מי שאין לו פתרון חיצוני יחפש פתרון פנימי . מדיטציה או זן? לגליזציה של סמים?. אין לי מושג. זה לא שלא איכפת לי. אבל הסיטואציה כאן קשה, ואין לי איזה מטה שיכול לחצות את הים או איזה משה שיוכל להנהיג את העם, או איזה ארץ מובטחת שאפשר לשאוף להגיע עדיה. או איזה חוקת מופת שאפשר לחיות על פיה. צר לי.

baudrate

New member
נכון. אולי זה בגלל שאני לא אוהב עימותים

ומאבקים. אבל בהחלט זהו הלך הרוח שלי. בישראל דברים נעשים בבוטות ופראות. בעלי הכח והשררה משתינים מהמקפצה. אולי זה מלמד על עודף בטחון עצמי וזה יתנקם בהם (ע"ע מחאות ציבוריות) אבל בהחלט כל אחד מתעלה על זולתו, וזה סימן לא טוב.

למעלה