"ומתרסק, בקול שתיקה רועמת, שיהיה קל לא לשמוע,

Miss Triple H

New member
"ומתרסק, בקול שתיקה רועמת, שיהיה קל לא לשמוע,

קל לא להקשיב" *חייבת לציין שזאת דעתי האישית אז אם מישהו חושב אחרת שלא ייכעס עליי
או במילים אחרות [קצת באיחור] יחסי האהבה-שנאה (שנאה זה חזק מידי אבל קצת פחות אהבה) שלי עם האלבום החדש של אסף ארליך. לא הכרתי את אסף ארליך, לא שמעתי ולו שיר אחד שלו כל מה שידעתי עליו זה מה שקראתי פה בפורום וגם קראתי את המילים של השיר הראשון של האלבום באינטרנט. תיארו אותו פה כזמר הכי טוב שאנחנו לא מכירים, זה נשמע לי מבטיח, אני אוהבת את האנשים שמחוץ למיינסטרים, אז כמו ילדה טובה וממושמעת הלכתי וקניתי את הדיסק (במחיר מצחיק וכל הכבוד על זה!). בדרך הביתה קראתי את המילים ברפרוף התלהבתי מכמה משפטים שם (לפעמים זה יותר חשוב לי מהמוזיקה עצמה) אז הכנסתי את הדיסק עם הרבה ציפיה, השיר הראשון (זה שקראתי את המילים שלו קודם) "חדשות מהמגירה" איכזב אותי קצב מבחינת הלחן..המוזיקה לא הייתה רעה, בכלל לא אבל משהו לא התחבר לי "אל תעמוד מאחורי/אני צריך עתיד" ממש לא התחבר לי עם המנגינה של זה אז התאכזבתי.. לא התייאשתי מהאלבום והמשכתי לשיר הבא "אמצע החיים" אומנות, באמת, אחד השירים הכי טובים באלבום הייתי ממקמת אותו במקום השני (למקום הראשון נגיע אחר כך) "שום דבר לא קורה לך/כבר לא חולם על הפיכה" השיר הזה החזיר לי קצת את הציפיה להמשך. "גשר מאולתר" לא ירד מהרמה של קודמו, וכשאני עכשיו כותבת את זה אני חושבת שזאת הייתה טעות לתת את המקום השני לשיר הקודם ודווקא "גשר מאולתר" צריך לזכות בתואר.. "הכל חד/הכל ברור/הכל דופק/רק יש ימים כאלה/שאיך שלא תזוז/אתה נשבר/צוחק חזק ומתרסק" אוי המילים באלבום הזה, העצב הזה כמה שאפשר להתחבר לזה..פשוט קונה אותי בכל פעם מחדש.. הבא בתור "תן לי אהבה", לא התלהבתי, בכלל לא, לא עומד ליד קודמו, דווקא פה הלחן יותר מוצלח מהמילים, אולי חוץ מהבית האחרון שדווקא אהבתי. "עשרה ימים" לא הצלחתי להתחבר..אין לי הרבה מה להגיד עליו..אם לא הייתי מסתכלת עכשיו בחוברת של השירים הייתי שוכחת ממנו, הוא לא רע, אבל גם לא מורגש, לטעמי כמובן. "נשבר" אחרי 2 שירים פושרים שלא כל כך הצליחו להגיע אליי וגרמו לרמת ההקשבה שלי לרדת מגיע שיר שמצליח שוב לתפוס את תשומת הלב שלי "טוב שהזדמן לי להכיר/טוב לראות אותך שמח" ובעיקר "עוד יבואו ימים יותר קשים/זה לא הכל/אל תרגע" אהבתי, בהחלט אהבתי. אחריו "כשתבואי אליו" פה הלחן בלט באופן יוצא דופן, מעולה! אולי האופי הקצת יותר שמח לטעמי של המלל גרם לי לא להתחבר אליו במיוחד אבל בסך הכל אחלה שיר. "כמו אוויר" אחד השירים הפחות טובים בדיסק..זכה אצלי להעברה קדימה בכל שמיעה חוץ מהראשונה.. "לילות בלי חג" לא רע כמו קודמו אבל גם לא בין השירים המוצלחים בדיסק..בלט מבחינתי המשפט "אתה מכיר אנשים עד שזה מפסיק/ומתעקש להתאכזב מהגילוי". "התאבדות אפלטונית" שאמרתי שנאה בכותרת בדיוק לזה התכוונתי..שמעתי את השיר לא אהבתי וגם לא התעמקתי בו מידי פתאום קופץ המשפט הזה "פסטה ופיגוע" וואו..אי אפשר היה להתעלם מזה..זה הפיל אותי זה פשוט צרם לי באוזניים.. לדעתי, שיר גרוע, מוריד את הרמה של האלבום, בהחלט זוכה להעברה עוד לפני שהוא מתחיל..זוכה להעברה מהירה כדי שאני אוכל להגיע לשיר הטוב ביותר באלבום: "ומתרסק" לדעתי כמובן, הלחן, המילים הכל, השיר הזה הוא הTOTAL PACKAGE אין מה להגיד יותר משהמילים של השיר מדברות בעד עצמן לדוגמא: "ומתרסק/בקול שתיקה רועמת/שיהיה קל לא לשמוע/קל לא להקשיב" המשפט הזה, המשפט שפותח את השיר כבר תפס אותי..וואו אז כדי לסכם את החפירה, אהבה-שנאה, למה? כי השירים הטובים, היו באמת טובים והרעים, באמת רעים..מצד אחד שירים שמועדים לחרישה מהצד השני שירים שבשבילי היו מחרישי אוזניים. אני כבר שמעתי את הדיסק הרבה יותר מפעם אחת, ואמשיך לשמוע אותו, פשוט עם כמה דילוגים בדרך.

Pink Roses

New member
אוקיי

כפי שאמרתי למאיה בשרשור למטה, תמיד טוב לשמוע ביקורת ואם שמעת את הדיסק ואת לא אומרת סתם אז יש פה על מה לדבר. חדשות מהמגירה מאוד קשה בשמיעה ראשונה השירים זורמים בצורה מוזרה, שקט אחרי שקט אחרי רועש בקשר לעשרה ימים, הוא באמת שיר מרדים שכזה וצריך להיות בדיוק בmood הנכון כדי להתחבר אליו בגדול, זו דעתך וזכותך מן הסתם להביע אותה (אני לדוגמה לא אוהבת היאבקות וחושבת שטריפל אייצ' במיוחד הוא אחד הגרועים) אבל בקשר לפסטה ופיגוע, או במונח הגנרי התאבדות אפלטונית, אני לא באה לזלזל חלילה, אבל לפי דעתי כדי להתחבר לשיר הזה צריך להיות בצבא ולהבין מה זה מילואים. זה שיר כל כך חזק ועוצמתי עם הרבה רגש וביקורת כלפי המדינה והצבא, שצריך להיות בעמדת הבנה ולא שיפוט כלפי השיר. הוא צורם בדיוק כמו שהמילים האלה צרמו לי : "היום שוב עמד לי על הזונה בעיתון/שרת התקשורת היא הדבר הנכון" (מדינה מתפרקת/טוקשואו) "דפקתי לאבא כדור בראש/רצחתי את ראש הממשלה" (טוקשואו/טוקשואו) צריך לתת לשירים לחלחל כדי להבין אותם יותר טוב. המילים תופסות משקל כמו של הלחן והקצב לדעתי ובלי שום קשר לילות בלי חג זה |הגדש|ה|סגדש|שיר מהאלבום האחרון. בכל מקרה, שמחה שנהנית לפחות מחלק מהשירים תני עוד צ'אנס ערב מקסים

Pink Roses

New member
אופסי

זה היה אמור להיות: ובלי שום קשר לילות בלי חג זה השיר מהאלבום האחרון.

למעלה