ונדליזם ברחבי היישוב

סיגלית50

New member
ונדליזם ברחבי היישוב

שלום לכולם, ברצוני ליידע אתכם על ונדליזם נוראי המתרחש ברחבי היישוב. בגן המשחקים בקצה רחוב הדקל נגדעו הלילה שני עצים זאת בהמשך לעץ נוסף שנגדע בשבוע שעבר. הדבר נעשה בברוטליות רבה , להשערתי על ידי בני נוער הנאספים בגן בלילה ורואים בכך "משחק". אנו חייבים לפעול ובמהירות! אסור לתת למצב להימשך, זה מזעזע בעיניי שזה היחס של בני הנוער ליישוב, לסביבה ולעצים בפרט. כפי שבתי הקטנה נעה אומרת - הם טפשים הם לא יודעים שהעצים נותנים לנו אוויר לנשום! אז יאללה לעבודה כל אחד בבית הפרטי שלו לבדוק מה קורה וכולנו ביחד ברחבי היישוב. לדיירים הסמוכים למקום במיוחד , חשוב לפקוח עין ולהתקשר לאיתן השוטר במקרה שיש מעשים כאלו להם הם עדים! אני מתכוונת לעשות הכל על מנת להפסיק את התופעה אחרת נמצא עצמנו בעוד שכונת סלמאס! סיגלית

אירילה

New member
ונדליזם גם בתחנות האוטובוסים בישוב-מש"ק לפיד

מצטרף לסיגלית ,הבוקר שמתי לב כי תחנת האוטובוס המקורה מעץ ברחוב השיקמה מול הכניסה לרחוב הגליל ,החלה להתקלף מהעץ הדקורטיבי העוטף אותה ,זה לא בלאי זה מעשה ידי אדם משחית אשר רכוש הכלל אינו מעניין אותו. מעניין מה חושבים אותם ההורים המתירים לילדיהם לשהות בחוץ בלילות החופש ,כל ילד הוא בחזקת "צדיק" גמור אצל הוריו ,ייצאו נא ההורים לסיור ברחבי הישוב ע"מ לראות את מעשי הונדליזם בישוב ויראו כמה צדיקים גמורים יש כאן. ובהמשך להודעתה של סיגלית ,חשוב לדעת שהמשטרה סבורה כי איתן המש"ק הנאמן כל כך לתפקידו כאן ,אינו חשוב יותר ללפיד ולכן החל מחודש הבא איתן עוזב אותנו לטובת העיר מודיעין ,כך שמוטב להתקשר ל 100 , גם כך מנוצל איתן יותר לטובת תחנת מודיעין מאשר ללפיד וישנם שבועות בהם איתן נוכח בלפיד רק כיום וחצי. אני חושב כי כשם שרעות -מכבים עשו רעש תקשורתי לגבי הכוונה להעזיב גם אצלם את המש"ק המשטרתי גם אנחנו צריכים לעשות זאת ,עדיין לא מאוחר נשארו עוד שבועיים לעזיבתו של איתן את תפקידו בלפיד.

טלחביבה

New member
ונדליזם ביישוב

חייבים לשמור על הישוב!!! הורים יקרים דברו עם ילדכם, הדבר בידינו - עלינו לשמור על הישוב ולטפחו, פן יראה כמו תהו ובוהו.

בובי30

New member
חבל על זמנך

להורים שאליהם את פונה לא אכפת. לא אכפת להם שהילדים שלהם מעשנים, ולא רק סיגריות, בגינה הציבורית. לא אכפת להם, שהבת שלהם הקטנה מגלה בגינה ליד את עובדות החיים, בעזרתם האדיבה של כמה וכמה. לא אכפת להם איפה מסתובב הילד שלהם בשתיים ושלוש בלילה. את הצרחות וההשתוללויות בגינות וברחובות הם לא שומעים, כי הם ישנים שינה חסרת דאגה. אחרי הכל. הילד שלהם הוא מלח הארץ (בין הרס לעישון ובין צרחות וונדליזם). נועה צודקת, וגם את צודקת, אבל ההורים שלהם צריכים לישון, והרי לא נרצה שהילד יסתובב בבית בלילה ויפריע להם. שילך להפריע לשכנים. יותר טוב ככה. ובאשר לאיתן. חוץ מלחץ ציבורי, אתם מוזמנים לחייג כל ערב בהמוניכם, למשטרה או למשטרת מודיעין, החל בשעה 11 כדי שיבואו לדאוג לכך שיש שקט, שהילדים הולכים הביתה, ולא הורסים ולא משמידים. וסליחה להורים שבגלל שהבן שלכם יחזור בזמן הביתה אתם עלולים להתעורר. אני מתנצל בשמי ובשם סיגלית, על גסות הרוח והקטנוניות שלנו.

kiyossi

New member
יש מה לעשות

משתתף בקריאה למען הפסקת מעשי הוואנדליזם בישוב ובכלל, וחושב שאם חבורות נוער מסתובבות ברחובות ומרעישות בגלל שמשעמם להם אפשר להעיר להם או להתקשר למשטרת מודיעין. יתרה מכך-כל מי שמבחין בילדים שגורמים נזק לרכוש המשותף חייב להעיר להם ולהתקשר למשטרה. עכשיו שאלה לכל מי שכותב כאן וחושב שניתן לכלא את ילדיו בבית. בני כמה הילדים שלכם? מה כבר הם יכולים לעשות ולבלות והיכן? בכל האזור אין ולו מקום בילוי אחד ראוי לשמו, נכון, אז יום אחד יושבים במזנון שבתחנת הדלק, יום אחד מקשקשים אצל חברים ומה עוד? תפסיקו לחיות באשליות שכל מי שמסתובב בלילה הוא עבריין מועד ונרקומן, יש בישוב המון בני נוער שאתם במקומם הייתם עושים בלאגן הרבה יותר גדול ממה שהם עושים היום. תנסו להזכר בתקופת הנערות שלכם, היכן חייתם ומה היו האפשרויות לבילוי....ומה יש להם לעשות כאן?-כולם!!! עד שלא ימצא פתרון תעסוקתי לנוער בכדי לפרוק הורמונים ,תמשיכו למצא בדלי סיגריות וצפו לעוד המון מעשי וואנדליזם באזור. ביננו? לא מאמין שמשטרת מודיעין תוציא ניידת לחפש כמה ילדים משועממים בפארק נידח בלפיד, אז שנסו מתניים ואם אתם מבחינים במי שעושה נזק, גם אם זה הבן של השכן, תנו לו הערה קלה ומאמין שזה יביא לתוצאות טובות. בקיצר-כל אחד שידאג להעיר לילדיו ,יעיר למי שהורם, יעיר את הועד ואת כל מי שניתן כדי שלידינו לא יסתובבו ברחובות.

אני חושבת שעדיף שתחנך את הילדים שלך

להתחשבות בשכנים ובסביבה במקום לכתוב פה את הנאומים הארוכים האלו ולעודד אנשים להעיר את הועד ואת כל העולם משנתו. העיקר שאתה תמשיך לישון בשקט!

kiyossi

New member
הבנת הנקרא

מירב, תמוהה בעיני הצהרתך המתלהמת בעיקר מישום שאינך מכירה את ילדי. בני כמה הילדים שלך? האם הם לפחות בני 12? לפי גילך לא נראה לי, כך שאינך מודעת למצוקת בני הנוער באזור בכלל. לצאת בהצהרות ולהתלהם זה ממש מיותר, אז תרגיעי בבקשה ונחזור לעיקר. האם את ערה לבעיה או ערה כי ילדים לא מחונכים מפריעים למנוחתך? אני לא יישן בשקט כי ילדים לא מחונכים מפריעים לי לישון ואלו הם לא ילדי, מהסיבה הפשוטה שהם כבר לא "מבלים" בישוב המשעמם שלנו. נראה לי שפיספסת את הפואנטה....

שלום שלום!!!

שלום לכל האנשים שחיים בסרט שהעולם וורוד,והפורום הזה מקבץ את כל האנשים שחושבים ככה נכון נועלה?! נכון סיגלית?! שמעו אנחנו בתור נוער (אצלכם זה ילדים ערסים שמעשנים ועושים וונדליזם)טיפה גדלנו וקלטנו שהעולם לא וורוד תתגברו על זה!!! אני לא יודע מה הילדים של רובכם עושים פה אבל מתישהו מגיע הגיל שילדים יוצאים עם חברים ופוגשים בנות ויש חברויות ולא חוזרים הביתה ב10 או 11 חוזרים בסביבות הבוקר וכמו בכל מקום גם ביישוב המושלם שלנו יש בני נוער כמו שכולם פעם היו גם פה יש ותקפצו עד מחר אנחנו לא נשב בבית בגלל שהחלטתם שזה עושה רעש ,אז זה עוד דבר שתצטרכו להתגבר עליו.עכשיו ,אתם יודעים שהילדים שלכם גדלים הם מתחילים לבחור בחירות בעצמם ,נכון אנחנו לא עושים את הבחירות הכי טובות אבל עדיין אנחנו נחליט ,מה באמת חשבתם שרק מגיעים לגיל 18 ויום נותנים חופש בחירה ?! אני בחרתי לעשן ומי יכול להגיד לי להפסיק?ההורים שלי בלבד!אני בחרתי לשתות ומי יגיד לי להפסיק?!אתם יודעים את התשובה ,ותגידו אם אתם אמרתם לבן שלכם שזה בסדר לעשות רישיון לאופנוע והסיכויים שיקרא משהו על אופנוע הרבה יותר גבוהים מאשר מסיגריות זה שאחד שלא אוהב את הרעש ואת העשן של האופנוע יבוא ויגיד לבן שלכם אתה תפסיק לסוע ויפנה לציבור ויגיד הוא יפסיק לסוע על האופנוע בגלל הרעש שהוא עושה לנו זה אומר שאתה תגיד לבן שלך לא לצאת עם האופנוע יותר מהבית?!את התשובה אתם יודעים וזה בדיוק הסיבה שההורים שלנו נותנים לנו לצאת ובסופו של דבר כל אחד יודע לדבר עד שזה מגיע לילד המושלם שלו ואז ההורים מופתעים

TakeOne

New member
נוער, נוער, נוער

לפני שאתה שותה, מעשן, רוכב (על אופנוע כמובן) ועושה את כל יתר הדברים שרובינו אהבנו לעשות כשהיינו בגילך (ומי שאומר לך שהוא לא, אל תאמין לו!), לא כדאי שתקדיש כמה ערבים/לילות/בקרים ללימודי תחביר וקצת לשון? אתה יודע - נקודות, פסיקים, מרווחים בין משפטים, שנוכל גם אנחנו, הקשישים, להבין מה שאתה מנסה לכתוב כאן.

סיגלית50

New member
מה עם הונדליזם?

עם כל הכבוד לבני הנוער גם לי יש שני ילדים מתבגרים 14,17 וגם הם יוצאים לבלות טולפעמים גם לשוטט בפרקים. אין לי בעייה עם זה למרות שאני בהחלט חושבת שאפשר לסיים את הבילוי בשעה 2:00 ולא לשוטט עד אור הבוקר , אבל... בתגובתכם אין שום התייחסות לונדליזם, מה לזה שאתם יוטשבים בפרק וצוחקים ולהשמדה המונית של עצים ? אם תתנו לעצים לגדול גם לכם יהיה יותר נעים בפרק! ובנוסף זה כסף שההורים שלכם משלמים יעובדים קשה בשביל זה! אני לא חושבת שצריך לסגור את בני הנוער בבית, צריך לאפשר לכם לבלות ולצאת ולדאוג שיהיה לכם מעניין - והראייה אני חברת קתנוער ופועלת למען זה שיהיו גם ביישוב אפשרויות בילוי, אבל מה לזה ולונדליזם הנוראי, זה חלק מהבילוי???

baraka5

New member
ובאותה נשימה

גם אתם שמתם לב לעובדה שבלילות מגיעים לכאן כל מיני ערס TYPE עם הרכבים הרועשים והמצועצעים שלהם , כאשר מתוך הרכב מתנגנת - יותר נכון לאמר צועקת מוסיקה מזרחית . וכן למי שתוהה אני אלרגי למוסיקה כזו בעיקר כשהיא צועקת מתוך רכבים חולפים . זה קצת מראה משהו על אופי הנוער ביישוב שמושך אליו צ'חצ'חים מערים סמוכות בהן הפשע זה תואר כבוד .

baraka5

New member
ובנוסף ...

אל נא נתפלא כשתתפרסם כתבה באחד המקומונים על בני נוער שנתפסו בלפיד בסחר בסמים .

מאד מאד נתפלא אם נגלה שאתה מהישוב

כי רק למתחזים לא מהישוב יש סגנון כמו שלך.תחזור בשקט לגבעה ושחרר אותנו מהפרובוקציות הקבועות שלך.

baraka5

New member
הליצנות שלך נמאסה על חברי הפורום

ובעיקר על חברי היישוב
, אבל טיפשות זו מחלה שאין לה מרפא לכן כל שנותר זה לרחם עליך ולהצטער שבקירבנו דרים תושבים מסוגך . בנתיים תאכל כמה כובעים ותנסה לנחש מי אני באמת .

שים את הדיסק החדש של איל גולן ותירגע

ההערות שלך על מוסיקה מזרחית ערסים וצ'חצ'חים יורדות יותר נמוך מים המלח שם כידוע יש תמיד את מה שצף על פני המים.

kiyossi

New member
מסקנות

לא שגיעוט כתב, לא צ'חצ'חים ולא נעליים! אם נתרכז בנושא השירשור ולא נתפזר, נבין שרק בידינו (אלה שבאמת כואב להם) למנוע את המשך התופעה המכוערת הזו שמכונה ואנדליזם והפרעת המנוחה בלילות. לידיעתכם-אתמול בוצעו בלפיד פעולות אכיפה נגד בני נוער שהרעישו בגנים ובסמוך לבתי תושבים. הפעולות בוצעו עקב פנייה של תושבים בעקבות רעש, הנערים הוזהרו שלא לשוב ולהרעיש באזורים מאוכלסים. תחנת מודיעין תמשיך ותפעל לפי קריאות התושבים, מה שמתבקש ממכם להעביר הודעה זו לכל מי שאתם מכירים למען העלאת מודעות הציבור לתרחישים כגון אלו. אגב-מנתונים שנבדקו, המדובר בדרך כלל בתופעות ואנדליזם והפרעת המנוחה שנגרמות ע"י ילדים בחתך גילאים של 12-15 .

למעלה