michalgad1
New member
ונהפכו ארוחת ערב בסימן חנוכה
לביבת תפוחי אדמה בתנור של תום פרנץ מצרכים: 1 קילו תפוחי אדמה מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם 2 ביצים 1 בצל בינוני, קצוץ דק 1/2 כוס שמנת מתוקה 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות אופן הכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה. מגרדים בפומפייה לקערה. סוחטים היטב מעודפי נוזלים. ממליחים, מוסיפים את הביצים והבצל הקצוץ דק לתערובת (גם אותו יש לסחוט מעודפי נוזלים). מערבבים היטב. משמנים היטב תבנית פיירקס או מחבת ברזל שמתאימה לתנור ולהגשה. מפזרים באופן אחיד את תערובת תפוחי האדמה. שופכים את השמנת מעל ומפזרים חצי מכמות קוביות החמאה באופן שווה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 40-50 דקות, עד שהלביבה מזהיבה יפה מלמעלה. כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים את שאר החמאה למעלה.
לביבת תפוחי אדמה בתנור של תום פרנץ מצרכים: 1 קילו תפוחי אדמה מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם 2 ביצים 1 בצל בינוני, קצוץ דק 1/2 כוס שמנת מתוקה 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות אופן הכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה. מגרדים בפומפייה לקערה. סוחטים היטב מעודפי נוזלים. ממליחים, מוסיפים את הביצים והבצל הקצוץ דק לתערובת (גם אותו יש לסחוט מעודפי נוזלים). מערבבים היטב. משמנים היטב תבנית פיירקס או מחבת ברזל שמתאימה לתנור ולהגשה. מפזרים באופן אחיד את תערובת תפוחי האדמה. שופכים את השמנת מעל ומפזרים חצי מכמות קוביות החמאה באופן שווה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 40-50 דקות, עד שהלביבה מזהיבה יפה מלמעלה. כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים את שאר החמאה למעלה.