ונהפכו ארוחת ערב בסימן חנוכה

michalgad1

New member
ונהפכו ארוחת ערב בסימן חנוכה

לביבת תפוחי אדמה בתנור של תום פרנץ מצרכים: 1 קילו תפוחי אדמה מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם 2 ביצים 1 בצל בינוני, קצוץ דק 1/2 כוס שמנת מתוקה 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות אופן הכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה. מגרדים בפומפייה לקערה. סוחטים היטב מעודפי נוזלים. ממליחים, מוסיפים את הביצים והבצל הקצוץ דק לתערובת (גם אותו יש לסחוט מעודפי נוזלים). מערבבים היטב. משמנים היטב תבנית פיירקס או מחבת ברזל שמתאימה לתנור ולהגשה. מפזרים באופן אחיד את תערובת תפוחי האדמה. שופכים את השמנת מעל ומפזרים חצי מכמות קוביות החמאה באופן שווה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 40-50 דקות, עד שהלביבה מזהיבה יפה מלמעלה. כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים את שאר החמאה למעלה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראה קראנצ'י וטוב-נהנית מהתמונות שלך

 

michalgad1

New member
וגם מיני דונאטס פיצה

1/2 כוס חלב 1/2 כוס רוטב פיצה 1/2 כוס מוצרלה מגורדת 1/2 כוס צ׳דר מגורדת כפית מלח פלפל שחור כפית תבלין איטלקי 2 ביצים 3/4 כוס קמח כוסמין או רגיל לגרד תפוחי האדמה והבצל ולסחוט היטב. להוסיף החומרים ולשים בתבנית. לאפות רבע שעה בחום 400
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יכול להיות שמשהו בהעתקת אופן ההכנה השתבש? לא

מבינה מאיפה הגיע תפוח האדמה (אולי מהקיגל?)
 

michalgad1

New member
המנהלת התוכלי למחוק את תפוחי האדמה והבצל

מהמתכון. אכן שיבוש בהעתקה. הכוונה פשוט לערבב החומרים ולאפות. תודה.
 
למעלה