וניל ??

דיק.

New member
וניל ??

נפלו לי לידים כמה מקלות וניל הכי עסיסיים שראיתי בחיים שלי בא לי על איזה משהוא ונילי אקסטרא-אורדינר רעיונות??
 

דיק.

New member
קיצוני בטח לא

מעניין למרות שהנטיה הפנימית שלי היא לקינוח או מתוק
 

דיק.

New member
חסרה נקודה כנראה

הלא אמור להיות מופרד מהמעניין זה לא קיצוני זה מעניין זה מה שהתכונתי -אם למישהו נשמע אחרת : )
 

bouquet garni

New member
קיצוני או לא ../images/Emo13.gif

רצית משהו אקסטרה אורדינר רוטב וניל וזעפרן לדגים (מתוך המכבסה הצרפתית של תומאס קלר) מכינים ציר צדפות |צדפות| 18 מולים 2 שיני שום גדולות וקלופות 1 שאלוט קלוף וחתוך דק 4 ענפי טימין 2 עלי דפנה 1 כוס סוביניון בלאן שמים את הכל בסיר מכוסה ומביאים לרתיחה - מוציאים כל צדפה ברגע שהיא נפתחת. אחרי שכל הצדפות יצאו מסננים את הציר דרך מסננת דקה. רוטב וניל וזעפרן 1/2 מקל וניל חצוי 1 כוס ציר צדפות מספר חוטי זעפרן 1 1/2 כפיות שמנת 140 גרם חמאה חתוכה לקוביות. מוציאים את הגרגירים מהוניל ומוסיפים לסיר קטן שמכיל את ציר הצדפות, מוסיפים את תרמיל הוניל ומבשלים עד שמגיע למרקם של רוטב (צריך להישאר בערך 2 כפות) מוסיפים את השמנת ומבליעים את החמאה - כמו שעושים ב buerre monte. חשוב שהרוטב ישאר בטמפרטורה נכונה לאחר ערבוב החמאה - לא יותר מ 80 מעלות אחרת החמאה תתפרק ולא בטמפרטורה קרה יותר אחרת החמאה תיקרש ותתפרק מהרוטב. בקיצור, מומלץ להוסיף את החמאה ממש לפני ההגשה - ואפשר גם להפחית בכמות החמאה.
 
נשמע מצוין

וינוסה בקרוב
בכלל הגיע הזמן שאשים את ידי על הספר הזה...
 

oc101

New member
לגבי הספר...

המנה שבוקה גרני ציין מעולה - ומומלצת ביותר . רק יש לשים לב לכמויות המצוינות בספר , למשל במנה המצויינת , פירה של פרניפס הספיק בדיוק למנה אחת (ולא לפי המתכון 6 סועדים) זהו ספר שצריך לקחת את הכמויות בערבון מוגבל חוצמזה הוא מדהים - וגם המסעדה !!! הצעירה בבשלניות
 

פ ס ק ל

New member
אני אודה על בורותי..

לא מכיר בכלל אם אפשר פרטים ביבלוגרפיים וידע כללי תודה וסליחה
 

bouquet garni

New member
The French laundry cookbook

קצת על הספר - הספר מכיל חוץ ממתכונים הרבה טכניקות והסברים על תהליכים שונים. הספר מכיל גם קטעי קישור מחייו של תומאס קלר והדרך שהוא עשה מטבח במסעדה המשפחתית של הוריו ועד למכבסה הצרפתית. למרות שהוא כותב בהתחלה שהספר מיועד להיות על המסעדה ולא עליו ישנם הרבה סיפורים אישיים. המתכונים מתאפיינים בדייקנות מבחינת שיטות ההכנה והרבה מקוריות, אבל סובלים מחוסר דיוק לגבי כמויות המרכיבים. המסעדה The french laundry נחשבת לאחת המסעדות הצרפתיות הטובות בעולם והיא נמצאת בנאפה וואלי. יש להזמין מקום מספר חודשים מראש
 
למעלה