קיצוני או לא ../images/Emo13.gif
רצית משהו אקסטרה אורדינר רוטב וניל וזעפרן לדגים (מתוך המכבסה הצרפתית של תומאס קלר) מכינים ציר צדפות |צדפות| 18 מולים 2 שיני שום גדולות וקלופות 1 שאלוט קלוף וחתוך דק 4 ענפי טימין 2 עלי דפנה 1 כוס סוביניון בלאן שמים את הכל בסיר מכוסה ומביאים לרתיחה - מוציאים כל צדפה ברגע שהיא נפתחת. אחרי שכל הצדפות יצאו מסננים את הציר דרך מסננת דקה. רוטב וניל וזעפרן 1/2 מקל וניל חצוי 1 כוס ציר צדפות מספר חוטי זעפרן 1 1/2 כפיות שמנת 140 גרם חמאה חתוכה לקוביות. מוציאים את הגרגירים מהוניל ומוסיפים לסיר קטן שמכיל את ציר הצדפות, מוסיפים את תרמיל הוניל ומבשלים עד שמגיע למרקם של רוטב (צריך להישאר בערך 2 כפות) מוסיפים את השמנת ומבליעים את החמאה - כמו שעושים ב buerre monte. חשוב שהרוטב ישאר בטמפרטורה נכונה לאחר ערבוב החמאה - לא יותר מ 80 מעלות אחרת החמאה תתפרק ולא בטמפרטורה קרה יותר אחרת החמאה תיקרש ותתפרק מהרוטב. בקיצור, מומלץ להוסיף את החמאה ממש לפני ההגשה - ואפשר גם להפחית בכמות החמאה.