ונעבור לחידה מס' 5

gamari

New member
ונעבור לחידה מס' 5

לאור הביקוש הרב... שתלנו זרע בגינה ולימים הזרע נבט, התחלנו להשקות את הצמח בדשן מיוחד שגורם לצמח להגיע לגודל המירבי שלו תוך שנה בדיוק. אנו יודעים שבכל יום הצמח גדל פי 2 מהיום שלפני כן. תוך כמה זמן יגיע הצמח לחצי מהגודל המקסימלי שלו ? לכו על זה

פרויז1

New member
טור הנדסי עולה. שנה פחות 17 שעות מעוגל.

טקס חלוקת פרסים : ביום שישי בשעה 18:00 בנוכחות כל חברי הפורום - כולל כל הקוראים/ות הסמויים שעדיין לא מרבים לכתוב. אפשר להגיב גם תגובה קצרה. 2-3 מילים, אייקון. תביא 6

gamari

New member
אתה מפתיע מחדש בכל פעם

אני תמיד מקבל תשובה (כנכונה) שנה פחות יממה...... אבל 17 שעות זה כבר יותר נכון מנכון... כי בעצם יממה לפני שנה זה טווח של 24 שעות והחישוב של השעה הנכונה בה הוא מגיע לגודל המדויק, נלקח בחשבון עם עוד 364 ימים... אהבתי את החריצות וההתמדה בהמשך היום חידה 6

niya

New member
בחיים, אבל בחיים../images/Emo122.gif

לא הייתי יודעת לענות על זה

דוטקצי

New member
וזו גרסתי

התשובה שלי לחידה: יום לפני יום השנה לזריעת הנבט
יום אחרי זה הצמח יגדל פי 2 ויגיע לגודל המקסימלי

gamari

New member
אל תגזימי

התשובה היא כזאת.... אם בכל יום הצמח גדל פי 2 מהיום שלפני כן, אז אחרי שנה שהוא מגיע לשיא הגובה, פחות , שזה 365 פחות 1 = 364 יום, הוא מגיע לחצי מהגובה המקסימלי. עכשיו כדי להפוך את התשובה ליותר מםדויקת ברמה מתמטית, פרויז הלחיק רכת (הרחיק לכת) ומצא באיזה נק' בדיוק ביום ה 364 העץ הגיע למחצית משיא הגובה ומתחיל לצמוח לגובה המקסימלי.. ואגב, כל מה שאני שואל הן שאלות לכל גיל ללא צורך בידע אקדמי או השכלה מורחבת.... רק הגיון

gamari

New member
התשובה הקודמת מופנת לנייה, דוטקצי צודקת

יותר מאוחר חידה מס' 6

niya

New member
:- הלחיק רכתD../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הרגת אותי היינו עושים את זה המון כילדים ונקרעים מעצמנו מצחוק... תיכף אני אזכר ואעלה לכאן

דוטקצי

New member
כפל משמעות

עכשיו יש כפל משמעות לעניין :, פרויז הלחיק רכת (הרחיק לכת)

למעלה