ונעבור לעניין אינטימי ורגיש

smailie

New member
ונעבור לעניין אינטימי ורגיש

מה דעתכם על הכתבה הבאה, מתוך אתר האינטרנט "נענע 10"? תרצו לחלוק עימנו את עמדתכם?

akavishon

New member
אישית, טפו טפו טפו, לי לא היו בעיות

בלידה הראשונה, עמדתי על יד אשתי אז לא ראיתי את היציאה, בלידה השניה, כבר כן ראיתי את הקטן יוצא לאויר העולם, אבל זה לא השפיע עלי מהבחינה המינית.. יש לנו חבר שסירב להיכנס עם אשתו ללידת הבן שני בגלל טראומה מהלידה הראשונה

smailie

New member
אני מרגיש כמוך. לא הייתה לי טראומה רצינית

למרות שהייתי שם וראיתי את כל התהליך ודווקא מכיוון הבטן והרגליים. זה היה רגע בעיקר קסום ומדהים. המאפיינים הבלתי אסתטיים של הלידה - דם, שיערות ערווה וכיו"ב - היו שוליים אם בכלל ולא היה בהם כדי להעיב על כל היופי החלומי. מבחינה מינית, אשתי נשארה בעיניי אטרקטיבית ומושכת בדיוק כמו שהיא הייתה לפני הלידה. ואולי אפילו יותר...

aviah

New member
נשמע לי די בולשיט, האמת

גבר שכבר נכנס לחדר הלידה ממילא מייחס חשיבות ענקית לאירוע (אלא אם הוא שם מפחד "מה יגידו") אז מה כבר יכול להיות טראומטי עבורו - ושהוא לא ראה בסרטים בקורס ההכנה?

wild sands

New member
נראה לי שאתה שואל במקום הלא נכון

אבות הכותבים וקוראים פורום כמו זה, משתתפים חולקים ונהנים מהחוויות שההורות מספקת להורים - וזה כולל את ההתחלה הכואבת. נראה לי (אני הדיוט בתחום) שהטראומה נגרמת לגברים, איך נאמר, מאותגרים רגשית שהיכולת שלהם _להשתתף_ היא מוגבלת, ולכן המפגש הכואב עם המציאות המיוזעת יוצר אצלם דיסוננס. פתאום אותו גבר עד לחוויה של זולת בעוצמת רגשות גבוהה- וכמה מפליא, זאת הבובה האישית שלו. זאת שכנראה לא צריכה אף פעם להראות פחות מדוגמנית, וזאת שלא צריכה אף פעם ליצור משמעות ותוכן בעולם, זאת שהיא בעצם די הצל שלו. אחרת, קשה לי להבין איך גבר שליווה את רעייתו במהלך ההריון, ביצע עיסויים, תרגילים וקצת חשב על התהליך (לא רק על התוצר), יכול להיות מופתע עד כדי הלם קרב מחווית הלידה. גבר שלא חי בפנטזיה לא צריך להנזק מחשיפת "הצדדים הפחות סקסיים של בת זוגם". אולי אני בר מזל בצורה יוצאת דופן (וכך גם אישתי) אבל בשתי הלידות שעברנו יחד, המיילדת הייתה שם רק כדי לרשום ולהפריע (טוב רק בלידה הראשונה הפריעו לנו - בשניה המיילדת פשוט לא הייתה, היא רק הגיעה בשניה האחרונה לקבלת הילד.) אישתי עשתה את כל העבודה, ואני עשיתי את כל ההדרכה והתמיכה. ניתן לאמר שלא היתה לנו בעיה למצוא את מקומי בחדר הלידה....

כשהגבר מחליט לקבל את פניו של הילוד

מהרגע הראשון שלו בחיים הוא לא ישים על מה שקורה מסביב , כשאישתי נכנסה להריון התעקשתי כבר מההתחלה להיות איתה בחדר לידה, להשתתף בתהליך הלידה ואף לחתוך את חבל התבור ... וזה מה שקרה .. הלכתי איתה לקורס ההכנה , לפני הלידה כשניו לה צירים עזרתי לה , ישבה על הכדור ואני התזתי עליה מים פושרים , תמכתי בה , ספגתי את מה שיכולתי מהכאב שלה .. עמדתי מול מקום היציאה לחכות ולבדוק גם אם הראש ירד , כל כמה דקות בדקתי ( לא הייתי מיומן וחשבתי שעוד לא עד שבאה המיילדת ואמרה שהראש נמצא בהיכון
כבר רבע שעה) .. היה לי חשוב לראות את מה שסיפרו לנו בקורס , איך הקטנה יוצאת , את התהליך , איך היא מסתובבת באופן אוטומטילצד .. אין פשוט חוויה בלתי רגילה , ואמרתי למיילדת אני חותך ! וחתכתי :) אחר כך לקחה אותי הצידה ובדקנו ביחד אם הכל תקין .. ואז לקחתי את הילדה לאמא קצת קצת ולאחר מכן אליי .. האם זה השפיע עליי מבחינה מינית? כן השפיע , נמשכתי מאז יותר לאישתי , אהבתי אותה יותר , היא עכשיו לא רק החברה שלי , אלא זת שממנה יצאה הילדה הכימקסימה בעולם בשביל , הילדה שלי .. איך אפשר לא לאהוב את האישה אחרי המתן הכלכך יקר הזה ? :)

Master Stav

New member
4 לידות מופלאות

ואחת מחורבנת שהייתה מראש ...ידועה .....וכואבת 4 לידות מופלאות של 2 הבנות שלי ו2 הבנים לא וויתרתי על שום דבר אפילו רבתי עם הרופאה המיילדת בלניאדו בהטולדתו של בני שסירבה להכניס אותי לקיסרי ונאלצו להחליף אותה מאחר ואמרנו שאנו נעבור לבית חולים אחר היתי שותף מלא בלידה כך שהכתבה הזו .....בעיני לפחות לא נוגעת בכלום.

hag70

New member
אמנם התנסינו רק פעם אחת

אבל גם אצלנו לא נרשמו בעיות ו/או טראומות או כל דבר אחר שצויין בכתבה. אבל כמו שאמרו לפני - האבות שכותבים פה (כנראה) שותפים מלאים לכל חווית ההיריון, הלידה והאבאות כך שבטח הם לא עושים את זה כי זה הטרנד החדש. אבל זה בהחלט לא נראה לי בולשיט. ברור לי מאיפה זה יכול להגיע וזה לגמרי לא מפורך.

smailie

New member
אולי הטראומה והקשיים המתוארים בכתבה

הם בגלל הפער שבין הפנטזיה שהכל יהיה טוב ומושלם לעומת התנהלותה של לידה אמיתית בפועל - בייחוד כאשר היא קשה בסופו של דבר ומלווה בסיבוכים פתאומיים. או שאולי הגברים שלא עומדים בכך ומתמודדים עם השלכות שפוגעות בקשר, לא מתאימים מראש באופיים להיות בסיטואציה כזאת והיה מוטב שימתינו מחוץ לחדר הלידה.

shno

New member
אני מפריד בין שני דברים

האחד - ה"טראומה" עצמה מחווית הלידה. אני, שכמעט התעלפתי כשחנול נחתכה ביום שישי במטבח, ושמראה של דם וכלים רפואיים אחרים עושה לו חלושעס, בלידה הייתי אדיש לגמרי לעניין הזה - כולל החיתוך. איכשהו, כשזה חלק מחווית הלידה - זה הכל היה חיובי ולא "רפואי" ולא עשה לי שום דבר רע, ואני ממש שמח שהייתי וראיתי והשתתפתי. השני - ההשפעה על הזוגיות/מיניות - גם כאן, אחרי שתי לידות שהייי נוכח מלא בהן, לא נרשמו בעיות כלשהן. עדיין אני יכול להבין למה זה יכול לגרום לגברים מסוימים לרתיעה מסוימת או בעייתיות מסוימת בזוגיות והאינטימיות עם בת הזוג אחרי הלידה, בין אם באופן ישיר ומודע, ובין אם כמשקע בתת מודע שמשפיע בלי לדעת שזו הסיבה. אגב, בעניין אחר לגמרי - אחרי שקראתי את הכתבה בנענע, ראיתי שבכותרת יש לינק שנקרא "אבא". נו, הסקרנות... נכנסתי. דף עם כ- 16 כותרות המובילות לכתבות שונות בענייני אבא. רק מה? רק שתיים או שלוש מהן נכתבו ע"י גברים. כל יתר הכתבות - נכתבו על ידי נשים. אפעס קצת מגוחך, לא?

למעלה