ונקובר, קנדה

פישי10

New member
ונקובר, קנדה

אשמח לתשובות לכמה שאלות בהנחה שיש לי ולאישתי אישור עבודה בקנדה, למשך שנתיים- אשמח לתשובות לשאלות הרבות: מהם השירותים הרפואיים שאני זכאי להם? איפה ניתן למצוא מידע רשמי על כך? מה בנוגע למעקב הריון ולידה? מה קורה אם מחליטים להחליף מקום עבודה מזה שחתום על האישורים? האם אכן צריך להוציא רשיון נהיגה ממ.מ.ס.י ? קיבלתי כבר את הרשיון הנהיגה החדש בארץ אך לא הבנתי מהנכתב בפורום אם קנדה ברשימת המדינות בהן הוא מספק או שלא. האם יש צורך בתרגום התארים האקדמאים שלנו ואישורם כשווי ערך לקנדים, על מנת למצוא מקום עבודה? האם יש קהילה ישראלית/יהודית גדולה בעיר ונקובר? היכן היא מרוכזת בעיר? באיזה אזור? האם מותר לי לפתוח חשבון בנק במדינה? באיזה בנק כדאי מבחינת עמלות/שרות וכד'? מהם האזורים הטובים יותר לחיפוש דירה בונקובר העיר? מהיא גובה השכירות הממוצעת לדירת 2 חדרי שינה+סלון? אשמח לקבל כמה שיותר מידע/לינקים על הנושאים הנ"ל, בהקשר של העיר ונקובר תודה לכל העונים

תשובות

1. הזכאות לביטוח בריאותבבריטיש קולומביה היא החל משוטף + 60 יום מיום שנכנסת לפרובינציה לצורך מגורים ארוכי טווח. 2. לפחת שבוע לפני שאתה יוצא מהארץ, חייב להיות לך ביטוח רפואי קנדי פרטי שיכסה את התקופה הזו של חודשיים-שלושה. אם המעסיק שלך לא ממן ביטוח כזה, אתה חייב לעשות כזה לפחות שבוע לפני שיצאת מישראל, הקישור השני הוא לסוכן ביטוח נחמד דובר עברית רוסית ואנגלית, שיכול לארגן לך כיסוי כזה בשיחת טלפון. 3. לא כדאי להגיע לקנדה בעת ההריון, כדאי להגיע או אחרי לידה, או להמתין עם הכניסה להריון עד אחרי שיעברו ה 60-90 יום הראשוים כיוון שפוליסה פרטית לא מכסה עלויות הקשורות בהריון. תוכנית הביטוח הפרובינציאלית (בקישור הראשון) מספקת מעקב ובדיקות הריון ברמה טובה. 4 אם האדם שהצעת העבודה שלו הובילה את התהליך רוצה להחליף מקום עבודה, הוא חיב לדאוג שהמעסיק החדש יספק לו את הניירת החוקית הדרושה, לפני שהוא מתפטר מעבודתו אצל המעסיק הנקוב ברישיון. 4. בדוק אם הרישיון שבידך מציין בצידו האחורי את שנת ההוצאה. כדאי להצטייד ברישיון של ממ"סי ליתר בטחון , ממילא בתוך 60 יום אתה צריך להצטייד ברישיון קנדי. 5. לגבי אישורי השכלה, לגמי כל מקצוע יש דרישות רגולטרית ומנהגיות שונות וזה תלוי גם במקצוע וגם בדרישות המעסיק. 6. כל הבנקים הגדולים פחות או יותר אותו דבר, אין בעיה לפתוח חשבון כשיש לך מעמד של תושב זמני. במקרים מסויימים אפשר גם לפתוח חשבון כתייר.

למעלה