וסטיבוליטיס....?

וסטיבוליטיס....?../images/Emo4.gif

אני חושדת שזה מה שיש לי... אך מכיוון שההגדרות (לפחות באינטרנט) לא מאוד ברורות, ומכיוון שלא ממש 'בא לי' לפתוח סתם את הרגליים לרופאים... מישהי מכירה? איך מאבחנים את זה? לי זה היה נשמע בעיקר ע"ד השלילה-ז"א- אם זה לא וגיניסימוס,וזה לא 'סתם' דלקת. יש טיפול יעיל? לפי מה שהבנתי זה רק ניתוח להסרת הריקמה באיזור...? ויכול להיות שזה יחזור...? הגיוני שזה יופיע לאחר לידה טבעית ללא שום טראומה לאיזור (חוץ מהלידה עצמה, ז"א- ללא חתכים/קרעים/תפרים)? זה יכול לעבור מעצמו? או אחרי לידה נוספת? אשמח לכל תובנה, עצה, מידע וכו'...

shlomitit

New member
לא מאוד מומחית אבל קצת בכל זאת

לווסטיבוליטיס עד כמה שהבנתי, כמו לווגיניסמוס, יש רקע נפשי חזק מאוד, ולכן גם רקע של לידה טבעית הוא לא בהכרח הגנה מפניו. לא מכירה מספיק את האנטומיה של הבעיה. אבל כן יודעת איך אפשר לטפל. אם את רוצה - אפשר להמשיך במסרים, כי אני פה בשמי האמיתי.

אני גם עם נסיון...

אני יכולה לענות לך יותר מורחב במסר בעקרון ממליצה לך על יעל שוראקי דנן- עושה נפלאות בתחום

gg1972

New member
גם כן מנסיון...

ד"ר ליאורה אברמוב מאבחנת וסטיבוליטיס ומפנה לטיפול בביופידבק . היא מנהלת את מרפאת הנשים בבי איכלוב. היא איבחנה אותי, הפנתה אותי לסקסולוגית ולביופידבק. אחרי שמאבחנים- פרשי כנפיים ולכי לאיזה טיפול שמרגיש לך נכון בבטן. אני עשיתי טיפולים על זה עם הפסיכולוגית שלי. תמיד עוזר לטפל מבפנים. בהצלחה. אגב, בהריון זה מחמיר ואחרי הלידה- זה עובר.

שאלה...

אם זה מחמיר בהריון ואחרי הלידה זה עובר, אז אומנם זה נשמע טיפשי, אבל-אולי פשוט לחכות לאחרי הלידה (שאחרי ההריון שעוד אין, אומנם,ובכל זאת)? תודה על המידע!!

gg1972

New member
תשובה

אני סבלתי ורציתי לרפא את זה כמה שיותר מהר אבל זה הגוף שלך וההחלטה שלך

הומאופטיה

מצטרפת להמלצה על יעל שוראקי. לידה טבעית זה נפלא.מה היתה החוויה שלך עם הלידה ולאחריה?לא תמיד יש קורלציה בין לידה טבעית לחוויה נפשית. ממליצה בחום על הומאופתיה, לא צריך לפתוח את הרגליים לרופא, רק את הלב

כמובן שלידה טבעית לא אומרת בהכרח

לידה "טובה", או "חיובית" וכו'. הלידה נחוותה לי ממש לא כדבר טראומטי, אפילו להיפך. בנוסף, (אולי אין קשר) רציתי מאוד מהר לחזור לקיים יחסים עם בעלי- האוקסיטוצין מהלידה כנראה עוד השתחרר אצלי הרבה אחרי, ודווקא התחושות המיניות היו אצלי בעוצמה מאוד גבוהה לאחר הלידה. בשבועות הראשונים בהם היה דימום לא קיימנו יחסים מלאים, אבל מרגע שהדימום הסתיים ניסינו, ומאז (כבר למעלה מ9 חודשים) ה'בעיה'... בקיצור, כמה שניסיתי לחפור בצד הנפשי של העניין לא מצאתי תשובה. אבל תודה על התשובה!!

הרופאה המומחית בארץ - ד"ר אחינעם לב שגיא

ממליצה לך לפנות אליה בפרטי , היא מדהימה , אחת שנותנת את כל הלב למטופלת שלה. היה לי את זה לפני המון שנים , יותר מ-10 שנים ועשיתי ניתוח בסופו של דבר. לי היתה הצלחה של 100% , אפילו יעל שורקי אמרה שהמקום אצלי נראה מעולה יחסית למקרים שהיא רואה כל הזמן. אבל היה לי מזל ומנתח הכי טוב בארץ שכבר יצא לפנסיה. יעל אומרת שזה לא תמיד כך והרבה פעמים זה חוזר. אחינעם אמרה לי שכיום אפילו המנתחים לא ממליצים על ניתוח בתור אופציה ראשונה. לי הניתוח היה סיוט ואם אפשר לא לבצע אותו אז עדיף. ההחלמה ממנו כאבה לי הרבה יותר משתי הלידות יחד... אבחון - בדיקה סופר פשוטה שלוקחת ממש שניות. היא פיזית. הכל הגיוני בתחום הזה כי זה תחום חדש יחסית שלא נחקר רבות. כיום יודעים שאפילו שימוש בגלולות עלול לגרום לוסטיבוליטיס... יש שאומרים שלידה יכולה להעביר או לפחות להקל על וסטיבוליטיס. בזמנו נגררתי בין רופאי נשים רבים שלא אבחנו מה יש לי ורק רופא נשים מומחה למחלות צוואר הרחם אבחן אותי באופן פרטי (רך ניתחתי אצל אחר). המסקנה שלי היתה ללכת לפרטי מאז ורצוי למישהו שכמה שיותר מומחה בתחום. מכיוון שאחינעם היא הרופאה היחידה בארץ שהמומחיות שלה היא ה-תחום הזה והיא מדהימה בעיני אני ממליצה עליה בחום רב. הבעיה שכיום ניתן להגיע אליה בזמן קרוב רק בפרטי ועדיין היא שווה כל שקל.

or826

New member
חברה שלי עברה ניתוח, לפני ההריונות בגלל זה

אני מקווה שאני לא טועה בשם אבל מדובר בכאבים חזקים בעת קיום יחסי מין והניתוח הוא בעצם החלפת העור באיזור הנרתיק או משהו בסגנון נכון? לא בקיאה בתהליך הרפואי אבל היא טוענת שזה הציל את חיי הנישואין לה, מאז עברה שני הריונות ושני ילדים בריאים ומקסימים ועדיין הכל טוב ואין סיבוכים אם תרצי פרטים תשלחי לי מסר ואני אקשר ביניכן היא מן הסתם תדע יותר ממני

הניתוח

בעצם הבעיה היא אאל"ט שיש בלוטות מסוימות בפתח הנרתיק שיש בהן דלקת והניתוח הוא הסרה שלהן. כיום גם מסירים עוד בלוטות סיכוך מסויימות שאין להן תפקיד אחרי הניתוח. זה ניתוח קצר מאוד והאיזור המנותח קטן מאוד מאוד , הרדמה מלאה והחלמה מהירה. כיום ניתן לעשות לא מעט דברים לפני שרצים לניתוח.

or826

New member
ברור, לא ממליצה על ניתוחי אבל מעבירה מידע על

קיומו במידה ויש עניין בפרטים נוספים כאמור לא עברתי אותו אבל מכירה אותו מחברה מאוד טובה היא ניסתה טיפולים שונים ומשונים 3 שנים ולבסוף נותחה דרך אגב לא חושבת שההחלמה היתה לה מהירה וקלה ככ ניתוח זה אף פעם לא קל, וההחלמה כמובן מאוד שונה בין מנותח למנותח

הכול יחסי

שמעי , אני גם עברתי את הניתוח וההחלמה בכלל לא היתה לי קלה אבל יחסית לניתוחים בהרדמה מלאה זה נחשב ניתוח קל , גם לא חותכים הרבה (ההסרה היא ממש זעירה). ואני אישית כן ממליצה על הניתוח כשכלום לא עוזר , לי זה עזר מאוד... בנוסף , זה לא קל לסחוב מצב כזה חודשים או אף שנים וניתוח זה פתרון קסם.

or826

New member
חסרה שלי עברה לפי ההריונות ניתוח בגלל זה

אני מקווה שאני לא טועה בשם אבל מדובר בכאבים חזקים בעת קיום יחסי מין והניתוח הוא בעצם החלפת העור באיזור הנרתיק או משהו בסגנון נכון? לא בקיאה בתהליך הרפואי אבל היא טוענת שזה הציל את חיי הנישואין לה, מאז עברה שני הריונות ושני ילדים בריאים ומקסימים ועדיין הכל טוב ואין סיבוכים אם תרצי פרטים תשלחי לי מסר ואני אקשר ביניכן היא מן הסתם תדע יותר ממני

tamar081

New member
שוב ממליצה

מנסיון אישי - המרפאה לטיפול מיני בתל השומר. אנשי מקצוע מדהימים אחד אחד ועזרו לי מאוד. אני אובחנתי כסובלת מוסטיבוליטיס אחרי שנים שרופאים אמרו לי שאין מה לעשות - רק לחכות לאחר הלידה
. ברגע שהחלטתי שאני מטפלת בזה, התחלתי גם טיפול פסיכולוגי שעזר לי מאוד.

למעלה