וסת אחרי גרידה

ציטה 9

New member
וסת אחרי גרידה

היי, חברות. קראתי מהצד בימים האחרונים, שולחת כוחות לכולן ועכשיו יש לי שתי שאלות.
אני בת 42, עברתי חמש הפלות ואין לי ילדים. לבעלי יש ילדה מקשר קודם.
אחרי ההפלה האחרונה, שבה גם הייתה המטומה, עברתי גרידה בשביל לשלוח חומר למעבדה, מה שבסוף לא הצליח כי לא היה מספיק חומר.
לפני שבוע וחצי הגעתי למרכז בריאות האישה בעקבות כאבים חזקים שהתגלו כציסטה בשחלה.
לפני ארבעה ימים קיבלתי וסת, ארבעה שבועות בדיוק אחרי הגרידה. אבל הצבע והזרימה ממש נוראיים: חלש, צבע חום, בקושי יש דם טרי. בזמן ההפלה דיממתי בשביל שלוש נשים עם ההמטומה שהייתה שם.
האם זה מעיד על הידבקויות, או סתם רירית מעאפנה ועצובה? מעבר לפחד להרות שוב ולהיכשל שוב (בסוף אני אפחד להצליח מרוב שמכירה רק את הכישלון) אני פוחדת מהידבקויות. זה משהו שאמור לכאוב? איך יודעות? רק היסטרוסקופיה? כי אני הולכת לגולדשמיט אחרי כל הפלה וגם עשה לי ניתוחית וקצת נמאס לו ממני :)
תודה רבה

מנסה

מה היו הממצאים באבחנתיות הקודמות אצל גולדשמיט ומה היה בניתוחית?

קרה לי שהיה לי דימום כהה בוסת שאחרי הגרידה, ולמעשה זה היה דם שנשאר בחלל הרחם אחרי הגרידה (והניתוחית שעברתי שבועיים אחרי הגרידה להוצאת שארית). לוסת הזו הגעתי בידיעה שיש די הרבה דם בחלל הרחם, כך שלא הופתעתי מצבע הדם.
באותה הוסת היה לי יום אחד של דם כהה ויום אחד של דם בהיר וטרי של רירית שהתפרקה (אחרי ההיסטרו לקחתי פרוגינובה לעיבוי הרירית).

בעקרון הדימום שאת מתארת יכול להעיד על הידבקויות, אבל הדרך היחידה לוודא היא לבצע אבחנתית.
בפעם הראשונה שהיו לי הידבקויות, לא היו לי כאבים והגעתי למסקנה שיש הידבקויות על סמך וסתות שהתקצרו והדימום בהן פחת לאורך הזמן. אבל בפעם האחרונה היו כאבים שבהחלט הורגשו ולפעמים אף הגבילו אותי.

האם כבר קבעת תור לגולדשמיט?

ציטה 9

New member
תודה

בהיסטרוסקופיה הניתוחית לפני שנתיים הוציאו מחיצה, אחרי שתי הפלות. מאז עברתי עוד שתיים או שלוש היסטרו׳ אבחנתיות (אחת אחרי הפלה בציטוטק) שבהן אמר שהכול בסדר.
תודה רבה על התשובה. אכתוב לענת.

מוסיפה

אני חושבת שאם לא נמאס לו ממני אחרי 5 אבחנתיות ו-2 ניתוחיות שעברתי אצלו בתוך פחות משנה (ליתר דיוק 9 חודשים), סביר להניח שגם את לא נמאסת עליו.

ובנימה רצינית יותר - הוא רופא מקצועי, הוא לא עושה קוצי מוצי אבל הוא תמיד אדיב ונעים ואני לא מסוגלת לדמיין מצב שבו הוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח על שהיא פונה אליו.
חודשיים אחרי הניתוחית הראשונה הגעתי אליו לעוד אבחנתית שאני יזמתי (מעבר לאבחנתית שכבר היתה בעקבות הניתוחית).
לכאורה בדיקה שאין בה צורך, בפועל הוסתות לא הרגישו לי רגילות ורציתי לוודא שההידבקויות לא חזרו.
הוא קיבל אותי באותו האופן שבו הוא קיבל אותי בכל הפעמים האחרות והבדיקה הראתה שאין הידבקויות.

אשמח שתעדכני אותנו אחרי הבדיקה.

ציטה 9

New member
צחקתי

ברור, הוא מקצועי וגם אדיב וכבר כתבתי לענת. בפעם האחרונה שהייתי אצלו ועמדתי לצאת, אמרתי לו ״להתראות״ והוא ענה ״לא, ממש לא להתראות!״ וחייך.
&nbsp
כנראה מי שממש נמאס לה זו אני /:

כשאני יוצאת משם עם אישור שהרחם נקי

אני מדמיינת איך אני חוזרת לשם עם מכתב תודה, שוקולדים ותמונה של ניובורן.
מבינה אותך לגמרי ומזדהה עם התחושה שנמאס לך.

ציטה 9

New member
מחשבה יפה

תודה רבה, עזרת לי מאוד לעשות מעשה שמשום מה ממש נרתעתי לעשות.
כתבתי לענת והיא ענתה שאשאל את הד"ר אם לבוא.
תודה רבה!

ציטה 9

New member
יש הידבקויות

אני לא מאמינה. מרגישה שהלך עליי. חמש הפלות, לפני שבועיים מלאו לי 42 והנה, מתברר שלפניי עוד ניתוחית ואז מחכים ועוד אבחנתית ואי אפשר לדעת מה אחר כך. לא מאמינה שזה קורה לי. רק לפני חודש הייתה גרידה שהתעקשתי לבצע בשביל שיוכלו לשלוח חומר למעבדה, מה שבסוף לא הצליח. אז נשארתי קרחת מכאן ומכאן. יאוש

מבאס מאוד

בפן החיובי: נבדקת בשלב מוקדם - גם לא בזבזת זמן מיותר וגם יהיה קל יותר להפריד את ההידבקויות ובנוסף את מטופלת אצל אחד המומחים בתחום.

אף אחד לא יכול להבטיח לך מה היה קורה אם היית הולכת על הפלה ספונטנית או הפלת ציטוטק.
אני לא זוכרת אם ויקטור החתול זכתה להידבקויות אחרי ציטוטק, אבל זה בהחלט משהו שיכול לקרות ואני מתרשמת שמעבר לנטיה להידבקויות שיש לחלק מהנשים, זה משהו שעלול להופיע אחרי התערבויות מרובות ברחם (כמו אצלך, אצל ויקטור החתול וגם אצלי).
הבחירה שלך בגרידה היתה נכונה באותו הרגע, אל תתחרטי על כך.

אני משערת שקבעו לך את הניתוחית לשבוע הבא.
בתלות במועד הגעת הוסת, האבחנתית הבאה תהיה במהלך החודש הקרוב, אחרי שתלעיטי את הרחם שלך בפרוגילוטון.
הלוואי הלוואי הלוואי שבזה תמו צרותייך

ציטה 9

New member
תודה

ענת קבעה לעוד שלושה שבועות כי הוא נוסע. אני לא מתחילה לעכל אפילו את המשמעות. קראתי קצת וזה נשמע בעייתי. ״הידבקויות גסות״ כתוב בדוח.
בכל אופן, תודה רבה על הכול.

לא בטוחה שהבנתי

בהתחלה חשבתי שהאבחנתית שאחרי הניתוחית תהיה בעוד 3 שבועות, אבל אז הבנתי שלא סביר שכבר תיאמו לך את האבחנתית הנוספת, אז האם ייתכן שאת הניתוחית קבעו לך לעוד 3 שבועות?
אם כן, זה מ-מ-ש מבאס והייתי מתייעצת איתו לגבי האפשרות שתקחי בינתיים פרוגילוטון כדי לנסות לשמור על האזורים שבהם יש רירית שיכולה לצמוח.

ציטה 9

New member
תגידי

את חושבת שתהיה בעיה עם הניתוחית, אם קבעו לי תור יום לפני תאריך הווסת?

אין לי מושג

ממליצה לך להתייעץ על כך עם ענת.
אם היא אומרת שזו בעיה, נראה לי שלמרות מריחת הזמן המייאשת, יהיה כדאי לדחות בשבוע ולהגיע לפרוצדורה עם סיום הוסת.

למעלה