וסת בתדירות גבוה מאוד

וסת בתדירות גבוה מאוד

זוגתי סוגרת עוד מעט את העשור הרביעי לחייה, ולפתע בתקופה האחרונה החלה לקבל מחזור בתדירות מאוד גבוה אחת לשבועים / שלושה. למרות שבעבר המחזורים שלה היו מאוד מאוד ארוכים אחת לשלושה חודשים ולפעמים אפילו יותר ארוכים.
נקבע תור לרופא מומחה, אבל בינתים מספר שאלות:

1) זו תופעה מוכרת שכיחה?
2) יש לתופעה הזאת אולי קשר לכך שהשתמשה שנים רבות בגלולות?
3) יש לרפואה המשלימה איזה טיפול להחזיר את הגוף "לנורמה"?
4) לתופעה הזאת יש או יכולים להיות תופעות לואי שליליות נוספות שיכולות להשפיע על גוף/ נפש?

לא שכיח אבל קורה

יתכן וקשור לגלולות שמשבשות מצב הורמונלי (שגם קודם לא היה מאוזן), יתכן גם סיבות אחרות לכן יש להבדק אצל רופא נשים, ולעשות את כל הברורים.
רפואה משלימה יכולה לעזור ויש מגוון טיפולים שבאים לשפר ולהחזיר את האיזון, חלקם מתבסס על תוצאות הרפואה וחלקם נשענים על איבחונים מסוג שונה ולכן אפשר לטפל במקביל או אחרי ברור רפואי.
במיידי-יש חשש של חולשה, חוסר ברזל. אם הבעיה הורמונלית ( אם כי יתכנו בעיות שונות) יתכנו שיבושים הורמונליים נוספים ובמובן השפעה על מצב הרוח
מלבד זאת, כל חשש וחוסר נעימות- עלולים לגרום לשינויי מצב רוח ומומלץ לשים לב לשינויים כי כ"א מגיבה אחרת.

0 אור 0

New member
תופעה נפוצה מאד

גם אישית על בשרי וגם כרפלקסולוגית נתקלתי במצבים של חוסר איזון הורמונלי שקורים מסיבות שונות , אם זה הדרדרות בעקבות לידה, התקרבות לגיל המעבר, סטרס, השפעה של שימוש בגלולות ועוד.
רופא נשים יגיד לך שאין מה לעשות או ירשום הורמונים שונים ל"איזון"
אבל ברפלקסולוגיה ניתן להחזיר את האיזון ההורמונלי באופן שלם
אני לא רוצה להביא דוגמאות של מטופלות , לכן אביא את הדוגמא האישית שלי שהיא הקיצון הגדול ביותר - בסביבות גיל 40 התחיל בלגן במחזור שהסתיים בהפסקה מוחלטת שלו. רופאי הנשים הכריזו על גיל מעבר מוקדם וכך נשארתי 3 שנים ללא מחזור, עד שבמקרה נפגשתי עם מטפלת ברפלקסולוגיה, שגילתה לי שיש דרך אחרת.
בגלל שהמצב שלי היה מאד קשה ומקובע נדרשו 3 סדרות טיפול לפני שחל שינוי במצב - אבל אז הגעתי חזרה למחזור סדיר (שבעצם אף פעם לא ממש היה לי), שהמשיך באופן סדיר עד לפני כשנתיים, פה שוב התחיל בלגן עד להפסקה - אבל בגיל 57 זה כבר טבעי להגיע לגיל מעבר :)
ממליצה בחום לא לוותר על האפשרות לחזור לחיים מלאים ומאוזנים באמצעות הרפלקסלוגיה
&nbsp

יעל ND

New member
לנושם מורשה

גלולות משבשות פעילות הגוף, וככל שלוקחים אותם זמן רב יותר, כך קשה יותר לגוף להשתקם.
מצבה בהחלט אינו תקין ובהחלט דורש טיפול.
ישנם דרכים רבות בהם ניתן לטפל בבעיה: דיקור, צמחי מרפא, הומאופתיה. יש נשים להן מועדפת שיטה אחת, יש כאלה - ששיטה אחרת. אבל לטפל אפשר ואחוזי הצלחה במקרה כזה גבוהים.

למעלה