ועדה בריאטרית של מלב"י באסותא.

פלפלית79

New member
ועדה בריאטרית של מלב"י באסותא.

אפשר לקבל קצת הסבר על מה שקורה שם?
מה התהליך?
מה קורה אצל הפסיכולוג ומה כדאי "להשמיע" לו?

אני אמורה לעבור את הניתוח דרך הראל וקצת מהססת לפני הועדה.

תודה!

קוביd1

New member
פלפלית 79

אני מקווה שחברים שעברו את הועדה יכנסו ויעזרו לך ,מפליא אותי שגם מי שיש לו ביטוח פרטי צריך לעבור את הוועדה
מה שאני יכול לעזור זה בעיניין הפסיכולוג ,הוא רוצה לבדוק האם את מודעת לזה שאת הולכת לעשות ניתוח עם כל המשמעויות מסביב ,תשמיעי לו שניסית הרבה דיאטות בחיים ,והשומן מפריע לך בחיים היומימיים ,את מוכנה לעשות הכל לשיפור התדמית שלך ולשיפור איכות החיים ואיכות הבריאות , תגידי לו שיש גם מישהו שיתמוך בך מהמשפחה בקשיים שאת עלולה להיתקל במשך התהליך ,ברוב המקרים אם אין בעיה נפשית מיוחדת הפסיכולוג מעביר אותך ,
בואי נחכה לחברים שעברו את הוועדה בתקופה האחרונה ויש כמה וכמה כאלה בפורום

קובי

פלפלית79

New member
זו הנחיה חדשה של משרד הבריאות

ללא ועדה לא ניתן לעבור את הניתוח.

תודה רבה על העצות.
האם לדעתך כדאי לציין את העובדה שאמא שלי וכן דודה שלי ובת דודה שלי עברו את הניתוח ואני מודעת לחסרונות אבל בעיקר ליתרונות של ניתוח כזה?

תודה!

קוביd1

New member
פלפלית

נראה לי שזה יהיה דבר חכם להגיד שאמא שלך והדודה עברו את הניתוח, ,ואת מודעת ליתרונות וגם לקשיים ,וכיוון שהן עברו את הניתוח יש מי שיתמוך בך ברגעים הקשים יותר

בהצלחה
אשמח לשמוע מה היה בוועדה ,שמנותחים חדשים שעומדים בפני הוועדה ידעו איך להתנהג ,ושלא יהיו במתח מהבלתי נודע בוועדה , המטרה פה בפורום שאחד יעזור לשני מניסיונו בשביל זה הפורום קיים ,

קובי

ליבי3617

New member
כבר אין ועדות במלב"י

הועדות מתכנסות במרפאות אורה ר"ג או שוסטר רמת אביב.
צריך להתקשר אליהם ולתאם תור.

לפסיכולוג צריך להשמיע את האמת ורק אם את בולמית תקבלי סירוב.
רק לידיעה, אם את מטופלת כרגע על ידי פסיכולוג או פסיכיאטר יש להביא להם אישור של המטפל.

אם את רוצה לעבור את הניתוח דרך הראל - יש לך את רופאי מלב"י למשל שבהסדר - את צריכה לברר איתם מראש מה התנאים שהם דורשים ממך לפני הניתוח.
רק לידיעה... אם את לא תובעת מהראל את מלוא סכום הניתוח אלא רק את ההשתתפות העצמית, תקבלי סכום להבראה כתודה על כך שלא תבעת אותם באופן מלא.

פלפלית79

New member
נאמר לי מפורשות שיש ועדה באסותא

רמת החייל שאני חייבת לעבור אם אני רוצה לעבור את הניתוח באסותא.
ללא אישור הועדה לא מאשרים את הניתוח.
זו כנראה פרוצדורה חדשה באסותא ושל אסותא.
ללא קשר לקופ״ח או לביטוח.

ליבי3617

New member
באסותא ת"א?

אם את במכבי הועדות עברו דירה מאסותא.
עוד לא שמעתי על כך שאסותא הקימו ועדות משל עצמן שלא קשורות לקופות.

אלא אם כן מדובר באסותא אחר כמו אסותא חיפה

אופירA

New member
מנהל
את מתכוונת לוועדות של מכבי במלב"י?

הוועדות של קופת החולים אכן יצאו ממלב"י.
אבל מלב"י עדיין קיים - לא כן?
ביה"ח חייב לקיים וועדה למי שבא לא דרך קופ"ח. היום אין יותר ניתוח בריאטרי ללא וועדה מוקדמת.

אופירA

New member
מנהל
עדיין אין לי מידע לגבי הכללית

אבל ההוראה של משרד הבריאות מחייבת גם אותם.
זה לא משנה הרבה לגבייך. כל מה שהוועדה עושה זה לוודא בצורה יותר מסודרת שנפגשת עם דיאטנית ועם פסיכולוג. במקרה שלך, כמובן, מביאים את חוות דעת הפסיכיאטר המטפל לוועדה, והם מקדשים את דעתו ולא מתערבים.

אופירA

New member
מנהל
למה
אמרת במפורש שהפסיכיאטרית שינתה דעתה

והיא חושבת שיתכן שהניתוח יועיל לך ולא יזיק. לא כך אמרת?

זאת פסיכיאטרית אחרת מההיא שהתנגדה

גם זאת של עכשיו לא מתה על הרעיון, אבל ברור לי שאם אלחץ עליה היא תסכים לאשר. העניין הוא שאני בעצמי חושבת שלא אעמוד בכך מבחינה נפשית, שזה עלול להחמיר לי מאוד את הדיכאון שגם ככה החמיר, ושאי אפשר לעבור ניתוח כזה בלי שום תמיכה, ואין לי תמיכה בשום מקום ומאף אחד.

ליבי3617

New member
אלומת אור יקרה

את זו שיודעת הכי טוב מה שהולך אצלך ואם יש לך ספקות לגבי הניתוח ולגבי בריאותך הנפשית - אל תמהרי.
מה בוער?
קחי לך זמן לחשוב על זה.

כשלמדתי קואוצ'ינג לימדו אותנו שגם אם אדם נמצא ב 50/50 הוא עדיין לא מוכן לעשות את השינוי.
צריך להיות משהו שיטה את הרצון כדי שתרגישי שאת יכולה ואת עוד לא שם. זה בסדר.

הכי טוב להיפגש עם איש מקצוע לפני התהליך וכך לעבור איתו את תהליך הלבטים.

נפגשתי באופן חד פעמי עם פסיכולוגית שמתמחה

במנותחים בריאטריים ובכלל בהשמנת יתר. היא לא יכולה לטפל בי (עניינים טכניים שלה, שלא קשורים אליי). היא הדגישה באוזניי שחשוב מאוד לעבור תהליך כזה, אם בכלל, רק אם יש תמיכה מסיבית.

היא גם אמרה שאני לא נראית לה בכלל כזאת שמנה בשביל ניתוח (אבל העובדה המצערת היא שהBMI שלי מעל 40, אני פשוט מתלבשת יפה).

ומה שבוער זו הבריאות שלי. מדי יום ביומו כמעט נוספות לי תרופות חדשות, אני סובלת מתחלואים רבים שרובם קשורים להשמנה המורבידית שלי. אני בקושי יכולה לשאת את עצמי, פיזית לגמרי.

אבל אין לי מושג איך עוברים דבר כזה בלי תמיכה נפשית וסביבתית, של אפילו מישהו שיגיש לי כוס תה אם לא ארגיש טוב. שיעזור לי עם הסידורים. שילווה אותי. אין לי אפשרות כלכלית לחפש טיפול, בטח לא טיפול שמתמחה בסוגייה המורכבת הזאת.

אני גם עם הפרעת אכילה, ואני מכירה חבר'ה שעשו את הניתוח ופשוט הפכו להיות בולמיים (היו סתם אכלנים כפייתיים לפני הניתוח).

בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות. כך או כך החיים שלי בסכנה.
ותודה!

ליבי3617

New member
אני אשמח לדעת

מי זו הפסיכולוגית הזו ואם תרצי שאפנה אותך ואעזור לך אשמח לעשות זאת.

נפגשתי באופן חד פעמי עם פסיכולוגית שמתמחה

במנותחים בריאטריים ובכלל בהשמנת יתר. היא לא יכולה לטפל בי (עניינים טכניים שלה, שלא קשורים אליי). היא הדגישה באוזניי שחשוב מאוד לעבור תהליך כזה, אם בכלל, רק אם יש תמיכה מסיבית.

היא גם אמרה שאני לא נראית לה בכלל כזאת שמנה בשביל ניתוח (אבל העובדה המצערת היא שהBMI שלי מעל 40, אני פשוט מתלבשת יפה).

ומה שבוער זו הבריאות שלי. מדי יום ביומו כמעט נוספות לי תרופות חדשות, אני סובלת מתחלואים רבים שרובם קשורים להשמנה המורבידית שלי. אני בקושי יכולה לשאת את עצמי, פיזית לגמרי.

אבל אין לי מושג איך עוברים דבר כזה בלי תמיכה נפשית וסביבתית, של אפילו מישהו שיגיש לי כוס תה אם לא ארגיש טוב. שיעזור לי עם הסידורים. שילווה אותי. אין לי אפשרות כלכלית לחפש טיפול, בטח לא טיפול שמתמחה בסוגייה המורכבת הזאת.

אני גם עם הפרעת אכילה, ואני מכירה חבר'ה שעשו את הניתוח ופשוט הפכו להיות בולמיים (היו סתם אכלנים כפייתיים לפני הניתוח).

בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות. כך או כך החיים שלי בסכנה.
ותודה!

אופירA

New member
מנהל
אז קודם כל תקראי לבעיה בשם הנכון

הבעיה אינה שהוועדה לא תאשר לך ניתוח, כי הוועדה כן תאשר, היות שאת יכולה להביא להם אישור שהפסיכיאטרית לא מתנגדת לניתוח.
הפסיכיאטרית לא צריכה להמליץ. היא רק צריכה לאשר שהיא מכירה אותך, ואין מניעה נפשית שתעברי ניתוח.

הבעיה היא שאת לא סגורה על הניתוח, ובצדק.
בכל אופן את התהליכים הנדרשים (בדיקות, וועדה) את יכולה לעבור בינתיים, כי בכל רגע את יכולה להחליט שכרגע את לא עושה את זה.

השאלה אם תמיכה טלפונית והדרכה יכולים להספיק לך, כי את זה אני ואני מניחה שגם ליבי יכולות לספק לך כמה שאת צריכה.
מצב רוח ירוד ודיכאון לא מיטיבים עם התמודדות עם החלמה מהניתוח, ויכול להיות שכרגע כדאי לדחות רק מסיבה זו. את צריכה אופטימיות כדי לעבור את הניתוח הזה.

אני סבורה שבמקרה שלך, הטבעת היתה יותר מתאימה, כי היא מאפשרת גמישות מירבית לפי המצבים והכוחות הנפשיים המשתנים, מונעת הרזיה קיצונית בתקופה הראשונה ומאפשרת הרזיה הדרגתית המותאמת לכוחות הנפש המוחלשים, ותהליך ההחלמה מהניתוח הרבה יותר פשוט וקל, ולא דורש שום תמיכה.
אם הסיבה להתנגדותך היא סיפורים קשים ששמעת מאנשים - זה נובע מכך שהם לא עברו הדרכה כפי שניתנת על ידי בטלפון, על ידי הפורום ובאתר "טבעת" שבחתימתי. עם ידיעה של הכללים הנכונים (הטבעת עוזרת להתרגל אליהם, צריך רק להבין אותם ולהסכים להם) והדרכים למנוע מצבים והסתבכויות כמה שיותר מוקדם (להתייעץ מיד ולא לחכות להחמרה) - אפשר ליהנות מניתוח הטבעת כפי שרבים מאיתנו נהנים כאן בפורום, ומצליחים לשמור על בריאותם בצורה מאוזנת ותקינה.
האנשים שמסתבכים בד"כ רוצים להיות דוגמנים, אבל ניתוח הטבעת לא מיועד לכך. או שהם מקבלים הדרכה שגויה מהמרפאות ומהרופאים, וזה עצוב מאוד, אבל מי שמתייעץ גם כן רואה בעצמו איזו דרך נכונה ובריאה יותר, ויכול להחליט איך לנהוג בגופו.

בכל אופן, ברור שאת צריכה לעשות את הניתוח שאת חושבת שהוא נכון לך, ובזמן שאת מרגישה שהוא מתאים לך. ולא משנה בכלל הסיבות למה את חושבת כך. בשורה התחתונה רק הגוף והנפש שלך יודעים מה נכון עבורם.
אז אני מקווה שהנתונים שנתתי יכולים לכוון אותך להחלטה נכונה. ותזכרי - הבעיה אינה אישור מהפסיכיאטרית או אישור הוועדה.

למעלה