אז קודם כל תקראי לבעיה בשם הנכון
הבעיה אינה שהוועדה לא תאשר לך ניתוח, כי הוועדה כן תאשר, היות שאת יכולה להביא להם אישור שהפסיכיאטרית לא מתנגדת לניתוח.
הפסיכיאטרית לא צריכה להמליץ. היא רק צריכה לאשר שהיא מכירה אותך, ואין מניעה נפשית שתעברי ניתוח.
הבעיה היא שאת לא סגורה על הניתוח, ובצדק.
בכל אופן את התהליכים הנדרשים (בדיקות, וועדה) את יכולה לעבור בינתיים, כי בכל רגע את יכולה להחליט שכרגע את לא עושה את זה.
השאלה אם תמיכה טלפונית והדרכה יכולים להספיק לך, כי את זה אני ואני מניחה שגם ליבי יכולות לספק לך כמה שאת צריכה.
מצב רוח ירוד ודיכאון לא מיטיבים עם התמודדות עם החלמה מהניתוח, ויכול להיות שכרגע כדאי לדחות רק מסיבה זו. את צריכה אופטימיות כדי לעבור את הניתוח הזה.
אני סבורה שבמקרה שלך, הטבעת היתה יותר מתאימה, כי היא מאפשרת גמישות מירבית לפי המצבים והכוחות הנפשיים המשתנים, מונעת הרזיה קיצונית בתקופה הראשונה ומאפשרת הרזיה הדרגתית המותאמת לכוחות הנפש המוחלשים, ותהליך ההחלמה מהניתוח הרבה יותר פשוט וקל, ולא דורש שום תמיכה.
אם הסיבה להתנגדותך היא סיפורים קשים ששמעת מאנשים - זה נובע מכך שהם לא עברו הדרכה כפי שניתנת על ידי בטלפון, על ידי הפורום ובאתר "טבעת" שבחתימתי. עם ידיעה של הכללים הנכונים (הטבעת עוזרת להתרגל אליהם, צריך רק להבין אותם ולהסכים להם) והדרכים למנוע מצבים והסתבכויות כמה שיותר מוקדם (להתייעץ מיד ולא לחכות להחמרה) - אפשר ליהנות מניתוח הטבעת כפי שרבים מאיתנו נהנים כאן בפורום, ומצליחים לשמור על בריאותם בצורה מאוזנת ותקינה.
האנשים שמסתבכים בד"כ רוצים להיות דוגמנים, אבל ניתוח הטבעת לא מיועד לכך. או שהם מקבלים הדרכה שגויה מהמרפאות ומהרופאים, וזה עצוב מאוד, אבל מי שמתייעץ גם כן רואה בעצמו איזו דרך נכונה ובריאה יותר, ויכול להחליט איך לנהוג בגופו.
בכל אופן, ברור שאת צריכה לעשות את הניתוח שאת חושבת שהוא נכון לך, ובזמן שאת מרגישה שהוא מתאים לך. ולא משנה בכלל הסיבות למה את חושבת כך. בשורה התחתונה רק הגוף והנפש שלך יודעים מה נכון עבורם.
אז אני מקווה שהנתונים שנתתי יכולים לכוון אותך להחלטה נכונה. ותזכרי - הבעיה אינה אישור מהפסיכיאטרית או אישור הוועדה.