השקילה בוועדה קובעת לגבי ה-BMI
ואם יש לך 38, יש כל הסיבות לא לאשר לך ניתוח.
האם למדת הרבה על ניתוח הטבעת ואת מודעת למה שצפוי לך לאחריו, ובמה כרוך הסיכוי לחיים רזים יותר? ואת מבינה איך למנוע את כל הסיכונים הרבים והמיותרים מאוד של טבעת?
האם את מודעת לצורך לשמור על דיאטה ופעילות גופנית תמיד, כאשר ההבדל בין לפני ניתוח ואחרי ניתוח הוא היכולת הטכנית להסתפק בכמות מזון קטנה יותר עקב הפחתת נפח הקיבה והרעב המציק?
האם את מודעת לכך שניתוח לא מפריע לגלידות, שוקולד, במבה ופיצוחים לעבור פנימה בכמויות גדולות ומשמינות?
האם את מבינה ששום ניתוח אינו מחולל פלאים וקסמים ואינו מונע צורך בעבודה עצמית לכל החיים? הוא רק עזרה איפה שלא מצליח למרות המאמצים?
(האם קראת את כל המידע באתר "טבעת" שבחתימתי
)?
אם כל זה נבדק היטב, ואת מעוניינת בניתוח הטבעת - פשוט תחשבי כמה ק"ג חסר לך ל-BMI40 (לדוגמה, אני בגובה 1.60, ו-BMI40 בשבילי זה 102 קילו, אבל אני שוקלת רק 97, שזה BMI 38, אז חסרים לי 5 קילו. אני צריכה לדאוג ש-5 הק"ג האלו יתווספו לי באופן זמני מאוד לפני השקילה בוועדה, וזה לא הרבה).
קילו אחד מוסיפים ע"י ליטר מים ששותים בהנאה, תוך כדי אכילת סנדוויץ' רצחני או משהו אחר שמנפח את הבטן, ויוסיף כשלעצמו עוד איזה חצי קילו. מתאפקים לא ללכת לשירותים עד השקילה.
עוד כמה ק"ג יכולים להתווסף ע"י שקיות ניילון עם שקלים בחזיה, שקיות עם חול מתחת לגרביים, חגורה סביב המותניים שאליה מכניסים איכשהו כמה משקולות כבדות וקטנות שיש בחנויות לכושר גופני, ואם זה חורף, אז גם בגדים מבדים כבדים ועבים במיוחד. סוודר שוקל איזה קילו. נעליים גם, אבל יתכן שצריך להוריד את הנעליים, אז לא לבנות על זה.
במדידת הגובה עובדים על כל הגוף, שלא יהיה זקוף ומתוח למעלה. אם יש חצאית, אפשר גם לכופף מעט את הברכיים. כל ס"מ שייחסך כך הוא ברכה.
בודקים בשקילה בבית: לא את המשקל במשקל הביתי, כי בוועדה יכול להיות משקל אחר. אלא כמה את שוקלת בלי השתייה והאינסטרומנטים, ואיזה אינסטרומנטים צריך להוסיף בשביל לשקול 4-5 קילו יותר. את ה-5 קילו צריך לשקול.
אם יחסרו כמה מאות גרמים או אפילו קילו אחד, תגידי לחברי הוועדה כך: אין לי שום בעיה להשמין את החסר תוך יום או יומיים, זה הדבר הכי קל, והוא ייעשה בלאו הכי, ללא מאמץ, רק בזמן שאמתין לניתוח. שזה לא מה שיעכב אותי מאישור הניתוח, כי יש לי בעיה רצינית לרדת במשקל בדיאטות. זה לא הולך בשום דרך.
בקופות החולים טיעון זה שכנע בעבר. אולי גם בוועדה.