אני מטופלת דרך הקופה, אבל יש לי רופאה מדהימה
והיחס כמו בפרטי. מחזירה טלפונים, מדווחת לי את תוצאות השאיבה ישר על הבוקר, מגיעה לכל שאיבה והחזרה. ומאוד מאוד נחמדה, סובלנית.... וכמובן גם מקצועית יש לה אחוזים גבוהים של הצלחה...
קודם כל כדאי לך לבדוק בקופה עצמה את הנהלים- הבנתי כבר שמשתנה מקופה לקופה:
- תבדקי עם אחרי כל טיפול צריך אישור מחדש (טיפול זה אומר גם שאיבה וגם החזרה), ואם כן במידה וקיבלת תוצאות שליליות לבדיקת ההיריון (בתקווה שלא יקרה) תשלחי ישר לבקשה לאישור.
- כשאת מגיעה לרופא פיריון והוא כותב לך פרוטוקול קחי ישר את כל ההפניות, עדיף שישכבו אצלך בתיק ולא יחסר כלום : מכתב מפורט מה התהליך שהפקידות לא יתבלבלו בהתחייבויות, בדיקות
דם לפני השאיבה, אם צריך הפניה לאולטרסאונד, מרשמים לתרופות כולל קלקסאן במידה ואת אמורה להזריק אחרי ההחזרה.
- תבדקי דרך הסניף שלך אם צריך להמיר אותם למכתבים מרופא הקופה.
- לגבי התרופות מציעה לך לבדוק אם את צריכה אישור על חלק מהתרופות (אצלי לדוג' חייבים אישור לקלקסאן) ואם אין לך בעיה כלכלית מציעה לקנות קצת לפני קבלת המחזור (את אלה שאת חייבת להזריק בהתחלה) כי אחרת עלול להיות חסר בבית המרקחת. (קחי בחשבון שאי אפשר להחזיר תרופות שלא השתמשת)
- כשאת מתחילה שוב טיפול יש תגשי לבקש התחיבויות (למרות שיש אישור עקרוני, כל התחיבות היא תהליך בקופה) ותבקשי שיוציאו לך ותשלמי עליהן רק כשאת לקראת ההתערבות (החזרה, שאיבה...)
- מבחינה כלכלית מציעה לך לבדוק את תקרת התשלומים על תרופות לרבעון- לפעמים אחרי סכום מסויים את לא משלמת על תרופות, ואז כדאי לקחת את שאר התרופות לאותו טיפול ולשמור אצלך (בית המרקחת שיש לנו בבית במהלך הטיפולים הוא די יקר אז כדאי לחסוך - מקסימום תתרמי את התרופות האלה)
זה לא עוזר להתעצבן, הפקידות בסניף יכולות להיות נחמדות, אבל זו בירוקרטיה מעצבנת שלהן אין שליטה עליה. והן לא באמת מבינות מה אנחנו עוברות.
שיהיה בהצלחה והיריון תקין ועגול במהרה.