ועדה לאישור הטיפול?

דידי885

New member
ועדה לאישור הטיפול?

שלום,
לפי יומיים הרופא הודיע לנו רשמית כי אין מה להמשיך עם הזרעות ועלינו להתחיל בהפריה
אני צריכה לעשות אולטראסאונד תלת מימד לרחם לפני שמדגישים את המסמכים לועדה
מישהי יודעת מתי יש את הועדה שמאשרת את הטיפול ?
או איך אני יכולה למצוא את המידע הזה ?
אני כבר 3 ימים מחפשת באינטרנט ולא מוצאת...
אני מטופלת בירושלים בשערי צדק

תודה רבה :)

הועדה היא של קופת החולים שלך

את צריכה לגשת לרופא או הפקידות בסניף והם יתנו לך מספר טלפון. את אמורה לקבל טפסים שהרופא ימלא ואותם לשלוח לועדה.
אין הרבה מיד באתרים של הקופות
.ויש המון בירוקרטיה, ניירת ומידע שלא ממהרים להגיד.
אז כל ספק, הרהור, מחשבה חולפת תשאלי אותם, כדי שלא תצטרכי להיות בלחץ קרוב לשאיבה ולטיפול.
אצלי לדוגמא אחרי כל טיפול אני אמורה לשלוח את תוצאות הטיפול ולקבל שוב אישור לפני הטיפול הבא - ואף אחד לא מיידע.

דידי885

New member
תודה

היית בפרטי או דרך קופת חולים ?
אני ממש מתוסכלת מזה שבאמת לא אומרים שום דבר וצריך לנווט באפלה ...
הבעיה שאני לא יודעת מה צריך לשאול
יש לך אולי טיפים או שאלות שכדאי לי לברר כדי שלא אגיע למצב שהטיפול יעוכב בגלל חוסר ידיעה ?

תודה :)

אני מטופלת דרך הקופה, אבל יש לי רופאה מדהימה

והיחס כמו בפרטי. מחזירה טלפונים, מדווחת לי את תוצאות השאיבה ישר על הבוקר, מגיעה לכל שאיבה והחזרה. ומאוד מאוד נחמדה, סובלנית.... וכמובן גם מקצועית יש לה אחוזים גבוהים של הצלחה...
קודם כל כדאי לך לבדוק בקופה עצמה את הנהלים- הבנתי כבר שמשתנה מקופה לקופה:
- תבדקי עם אחרי כל טיפול צריך אישור מחדש (טיפול זה אומר גם שאיבה וגם החזרה), ואם כן במידה וקיבלת תוצאות שליליות לבדיקת ההיריון (בתקווה שלא יקרה) תשלחי ישר לבקשה לאישור.
- כשאת מגיעה לרופא פיריון והוא כותב לך פרוטוקול קחי ישר את כל ההפניות, עדיף שישכבו אצלך בתיק ולא יחסר כלום : מכתב מפורט מה התהליך שהפקידות לא יתבלבלו בהתחייבויות, בדיקות
דם לפני השאיבה, אם צריך הפניה לאולטרסאונד, מרשמים לתרופות כולל קלקסאן במידה ואת אמורה להזריק אחרי ההחזרה.
- תבדקי דרך הסניף שלך אם צריך להמיר אותם למכתבים מרופא הקופה.
- לגבי התרופות מציעה לך לבדוק אם את צריכה אישור על חלק מהתרופות (אצלי לדוג' חייבים אישור לקלקסאן) ואם אין לך בעיה כלכלית מציעה לקנות קצת לפני קבלת המחזור (את אלה שאת חייבת להזריק בהתחלה) כי אחרת עלול להיות חסר בבית המרקחת. (קחי בחשבון שאי אפשר להחזיר תרופות שלא השתמשת)
- כשאת מתחילה שוב טיפול יש תגשי לבקש התחיבויות (למרות שיש אישור עקרוני, כל התחיבות היא תהליך בקופה) ותבקשי שיוציאו לך ותשלמי עליהן רק כשאת לקראת ההתערבות (החזרה, שאיבה...)
- מבחינה כלכלית מציעה לך לבדוק את תקרת התשלומים על תרופות לרבעון- לפעמים אחרי סכום מסויים את לא משלמת על תרופות, ואז כדאי לקחת את שאר התרופות לאותו טיפול ולשמור אצלך (בית המרקחת שיש לנו בבית במהלך הטיפולים הוא די יקר אז כדאי לחסוך - מקסימום תתרמי את התרופות האלה)

זה לא עוזר להתעצבן, הפקידות בסניף יכולות להיות נחמדות, אבל זו בירוקרטיה מעצבנת שלהן אין שליטה עליה. והן לא באמת מבינות מה אנחנו עוברות.
שיהיה בהצלחה והיריון תקין ועגול במהרה.

דידי885

New member
תודה רבה, זה קצת עוזר שיש לי את המידע הזה

לפני שמתחיל כל הבלגן..
באיזה קופה את ? מי הרופאה?

שוב תודה רבה :)

אני שייכת ללאומית

אבל אני מטופלת בצפון הארץ ולא באזורך, אז הרופאה שלי לא תעזור לך. קראתי את ההודעה וראיתי שלא ציינתי את זה בשום מקום.
איתך הסליחה.

miraclemax

New member
הי דידי!

גם אני מטופלת בירושלים דרך הכללית.
כאן יש פקידה אחת שאחראית על ההתחייבויות של כל מטופלות IVF בעיר דרך הקופה. זו מיטל כרגע (מחליפה זמנית של ז'נט) שיושבת במרפאת נשים בשע"צ. יש וועדה כל שבוע וחצי בערך, והאישור אמור להגיע תוך 7 ימי עבודה.

בהצלחה!

למעלה